Mi a fene van az öcsémmel?
Már régóta járunk templomba családilag. Anya, apa, tesóm és én.
Én most katolikus gimibe járok, 8.-ban bérmálkoztam, vallásosnak tartom magam.
Öcsém viszont egyre vallásellenesebb. Templomba is úgy megy, hogy végigunatkozza az egész misét, semmi kedve nincs hozzá.
Ma azt mondta, hogy bérmálkozni sem akar majd, utálja a hittant, és a hittantanár hülye. Elvileg az elsőáldozást is anyáék erőltették rá, és szerinte az egész templombajárás az ilyen katolikus propaganda.
Hagyjam, mit csináljak vele?
Öcsém 13/F, én 15/L
Köszönöm a további válaszokat is!
Csak fura, mert így az utóbbi időbe kezdte csak el ezt mondani, hogy ez a baja.
Tanár engem is tanított, tény, hogy nem százas (vázlatot írat, amikor nem is kéri számon, bár az ő dolga) , de emberileg kedves, jólelkűnek mondható.
Belépett a lázadó korszakába. Nagyon fontos hogy figyeljetek milyen társaságba jár mert az rendkívül befolyásoló tud lenni jo és rossz irányba is!
Csak azt tudom tanácsolni hogy vidd el egy olyan hívő fiatal közösségbe ahol példát mutatnak neki. :)
Fontos, hogy szeretettel forduljatok hozzá, ne próbáljátok neki bizonygatni az ellenkezőjét, hallgassátok meg, majd ki fog ez még forrni benne, de ha ateista lesz, akkor is fogadjatok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!