Mi a fene van az öcsémmel?
Már régóta járunk templomba családilag. Anya, apa, tesóm és én.
Én most katolikus gimibe járok, 8.-ban bérmálkoztam, vallásosnak tartom magam.
Öcsém viszont egyre vallásellenesebb. Templomba is úgy megy, hogy végigunatkozza az egész misét, semmi kedve nincs hozzá.
Ma azt mondta, hogy bérmálkozni sem akar majd, utálja a hittant, és a hittantanár hülye. Elvileg az elsőáldozást is anyáék erőltették rá, és szerinte az egész templombajárás az ilyen katolikus propaganda.
Hagyjam, mit csináljak vele?
Öcsém 13/F, én 15/L
Hát én már nem tudom, kedves utolsó :/
Nem (csak) az a bajom, hogy nem akar templomba járni, hanem az, hogy nem tud egy okot sem mondani, hogy miért nem. Ha mondana, akkor talán könnyebben megérteném.
Több oka lehet. Az egyik az, amit a baráti társaságától lát: a hit és a vallás nem menő, ezért ő is megpróbál ehhez alkalmazkodni. Le lehet ülni és megbeszélni vele az ilyet.
A másik pedig, hogy elért abba a korba, amikor mindent utál, és mindenre reflexből rávágja hogy nem. Ezzel se jártunk jobban, ilyenkor az észérvek se hatnak.
Végül pedig lehet egy meg nem értett dolog, amit nem tud elfogadni Istentől. Esetleg kérdései vannak. Ilyenkor is nagyon hasznos tud lenni a beszélgetés. Nem tudom milyen kapcsolatban van veled, vagy van e olyan személy akivel az ilyeneket megszokta beszélni, de mindenképp érdemes próbálkozni és érdeklődni.
És még lehet ezer más ok. A lényeg, hogy ilyenkor is küzdjünk/küzdjetek azért, hogy megtartsa az igazi értéket, a hitet. Ha bármi kérdésed van, vagy gondolatod van, kereshetsz privátban is, lehet az együtt gondolkozással találunk valami megoldást. :)
Ja, és ne figyelj a "kinőtt a meséből" és hasonló szintü okoskodásokra. Nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!