Mit tennétek a helyemben? Felvennétek újra velük a kapcsolatot?
Én voltam ilyen helyzetben. Nekem egy féltestvérem van. Találkoztam vele, amikor megkeresett.
Jóban vagyunk, de nem lett olyan igazi testvéri kapcsolat köztünk. Mi is kisgyerekként találkoztunk utoljára, utána meg felnőttként. Szóval nem testvérnek érzem, hanem egy régi ismerősnek. De semmi bajunk egymással.
Én kíváncsi voltam, hogy mi van vele, azért mégiscsak a testvérem.
A féltestvéreimmel felvenném a kapcsolatot, hiszen ők nem tehetnek arról, hogy intézetbe kerültek és elváltak az útjaitok.
Persze én is egy olyan helyen, mint kávézó például. Ahol le tudtok ülni, és nyugodtan beszélgetni.
De mindenféleképpen megérdeklődném, hogy miért most és miért nem hamarabb kerestek meg. Mert így, hogy FB-on találtak meg, ott bármikor megtalálhattak volna.
Viszont, ha olyan indokkal keresnének meg engem, hogy anyámnak segíteni kellene, mert nagyon rosszul van, akkor tuti elhajtanám őket, hogy mi tarthatjuk a kapcsolatot, de őróla nem akarok tudni, és nem akarok neki segíteni. Lehet, borzalmasan hangzik, de én nem akarnék vele újra bármiféle kapcsolatba kerülni.
Illetve azt is vedd számításba, hogy 24 év sok idő. Ha valamilyen anyagi segítséget kérnének, vagy nagyobb szívességet, gondold át, hiszen hiába a féltestvéreid, igazából vadidegen emberek. Sokat változtak 24 év alatt, és te ezt az énjüket nem ismered.
De, ha csak újra fel akarják venni veled a kapcsolatot, összejárni, beszélgetni, látni akarnak téged, akkor szerintem ne félj találkozni velük.
Ha találkozol is, csak nyílt helyen, lakásban nem.
Hogy állami gondozásba vették őket, sosem lehet tudni, milyen lett a sorsuk, milyen lett a jellemük, min mentek keresztül, hogy mi motiválja őket, hogy megkeresnek.
Alaposan körülnéznék a fb-oldalukon, az ismerőseiket is megnézném tüzetesen, amennyire lehet.
Távolságtartással és óvatosan, mindenféle elkötelezettség nélkül.
Nem adnék nekik egy fillért sem, mert akkor nem tudod őket soha többet levakarni, és nem lehet tudni, hogy milyen lett az előéletük és a jelenük.
Előítélet, de jobb az óvatosság.
Ez természetes fenntartás és egészséges önvédelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!