Erről mi a véleményetek? Hogyan lehetne kezelni?
Figyelt kérdés
Tesóm 15/F néha napján reggelente mikor naagyon nincs kedve iskolába menni elkezd hisztizni.De Ő ezt már 1 nappal előtte eltervezi hogy Ő holnap reggel azért se fog ki kelni az ágyból és dilizni fog.Szülők viszont nem engedik neki hogy Ő ezt megtegye és kihaggyon egy napot is a suliból.Olyankor szinte kikell rángatni az ágyból.Én már akkor felöltözve lent vagyok az ebédlőbe és hallom hogy diklizik,rombol lefele a lépcsőn és sziggya a tanárokat,osztálytársait és az egész iskolát.Már megesküdött arra is a szüleimnek hogy felgyujtja az iskolát. Hogy lehetne róla leszoktatni??2017. jan. 2. 16:17
11/14 anonim válasza:
Akkor meg elég gyerekes, ha nem tudja feldolgozni 15 évesen, hogy ez szükséges az egészségéhez.
12/14 anonim válasza:
Szakember felkeresése fontos lenne.
Milyen életet tervez? Az iskola egy dolog, de munkahelyre is be kell menni, akkor is, ha nincs kedved. Ok, lehetsz vállalkozó, de az még kevesebb lanyhulást enged meg, mert csődbe megy.
Semmi erőszak híve nem vagyok, de ilyenkor kell két jelképes, nem fizikai pofon.
13/14 anonim válasza:
Pszichológus segitségét kell kérni. Most ért el abba az életszakaszba, amikor tudatosult benne, hogy az egész életét ezzel a hátránnyal kell leélnie, hogy soha nem lesz egészséges. Elég nagy dráma ez, fel kell tudni dolgozni. Lelkileg. Biztos, hogy a diabetológus orvosa is tudna tanácsot adni. Semmiféle erőszak, pofon, nem megoldás!!! Segiteni kell neki! Minél előbb ki kell deriteni, hogy van-e az iskolagyűlöletnek kiváltó oka. Bajban van a gyerek, segitségre szorul. Én pl. egy napot megengednék neki, hogy otthonmaradjon, és azon a napon otthon kellene maradnia az anyjának is, és hosszan, mélyen beszélgetnie vele, talán sok minden kiderülne, az is lehet, hogy megoldódna. Megértés, szeretet sokkal többet segit, mint egy "pofon".
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2017. jan. 3. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!