Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mostoha testvéri szeretet?

Mostoha testvéri szeretet?

Figyelt kérdés

Adott 4 gyerek. A két nagy 18, 24 éves előző házasságból született. A mostani házasságból szintén 2 gyerek. Ők még kicsik. 3 éves és 1 éves.

Azt veszem észre, hogy a 2 nagy gyerek nem szereti a kicsiket. Ezt onnan veszem észre hogy olyan programokat szerveznek ahova csak az apjuk tud elmenni. Pl :mozi, éjszakai sörözés.

Eléggé bánt ez a dolog, mert ugye egyik se tehet róla ez történt.

Ha viszont az apánál töltenek időt a feleségnek ( mostoha anyanak) végig kell őket ugrálni és főzni kell meg sütni meg fényesre puculni a házat mert apa szerint mit fognak mondani a nagy gyerekek.

Ez csak nekem furcsa vagy ez teljesen normális dolog?

2016. dec. 14. 17:31
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem , hogy a 2 nagy gyerek fiú és a kisebbeknék az egyik lány és az apa mindig lányt akart. Bocsi véletlen külön irtam a mostohatestvert.
2016. dec. 14. 17:42
 2/8 anonim ***** válasza:
36%

1. Ha mostohatestvérek, akkor semmi közük egymáshoz, mégis miért kellene két idegen gyereket szeretniük? Gondolom féltestvérek, nem mostohatestvérek, de akkor sem fognak úgy kötődni egymáshoz, mintha együtt nőttek volna fel. Ez természetes.

2. Teljesen normális, hogy egy 18 és egy 24 éves fiatalember nem kisbabás programot szervez az apjával.

3. Az, hogy kinek kell főzni, sütni, puculni a férj és feleség közti munkamegosztás kérdése, ahhoz semmi köze a gyerekeknek.

4. Hogy jön ide, hogy az apa mindig lányt akart?

2016. dec. 14. 18:10
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát hogy a 2 nagy gyerek tudja hogy az apjuk vilag életében lány gyereket akart.

Ezt ők tudják is.

De nem furcsa ez akkor is?

Ez miért termeszetes?

Nekem van egy féltesóm vagyis 2 de a kicsit még életemben nem láttam a nagy 6 évvel fiatalabb mint én és már nagyként találkoztunk es úgyis kötődünk egymáshoz.

Nekem akkor is furcsák. Akkor valószinű nem szeretik a kicsi gyerekeket?!

2016. dec. 14. 18:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Bocsi féltestverek.
2016. dec. 14. 18:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Mivel a férjednek fontosak, ezért a helyedben nagyon kedves lennék hozzájuk. Elvileg neked van több eszed, a féltékenységen mindenkinek túl kell lépnie.

A kicsiket nem eröltetheted rájuk. Talán nem értenek a gyerekekhez, sőt van aki tart tőlük.(sokáig én sem tudtam velük mit kezdeni)

Én családtagként kezelném őket, nem pedig vendégként. Jöjjenek csak minél sűrűbben. Had lássanak be az életetekbe, be is segíthetnek. Kérd meg őket egy pár dologra. Lányokkal könnyebb lenne, de mivel fiúk férfias dolgokat bíznék rájuk.

2016. dec. 14. 19:52
 6/8 A kérdező kommentje:

Én màr ezeket a nagyon kedves vagyok részt lefutottam. Nem vagyok az anyjuk nem is akarok az lenni. Nem lehet nekik semmit mondani ami fiús se mert hogy képzelem én hogy szólni merek. Vigyorogjak meg pattogjak mint a bolha. Kb ezt varják el tőlem. Amitől már a hátamon feláll a szőr.

Nem eröltetem rájuk a kicsiket inkább már mondtam elmegyümk itthonról mert ennek semmi értelme de akkor meg azt mondták hogy ennél jobban nem is utálhatnám őket amiért elakarok menni mert feleslegesenek erzem magam. Nem lehet hozzájuk szólni, mert nem figyelnek. Az apjuk pattogó labdát játszik ha itt vannak tőlem ugyan ezt várja el. Én nekem meg nincs hozzá ingerem már mert közben meg egyedül vagyok a kicsikkel.

Eleg nekem az. Meg azelőtt kaját csinalni nekik mert az egyik nem eszik tesztát, kenyeret meg semmi olyat amit mások akkor a kisebb meg 5 percenként kijar cigizni aztán meg apa, apa, apa, majd lefekszik a masik szobába. vagy a mi aágyunkra és úgy érzem kiskirályt jatszanak.

Szóval latom rajtuk azt hogy nem szeretik a féltesóikat. Azt mellékes engem nem. De akkor tőlem meg ne varják el a seggnyalast meg a nagy ajandékot meg a k..va drága monitort és a többi....

2016. dec. 15. 17:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Van igazságod neked is, de azért nekik is. Próbálok írni mindkettőtől.

Nem is értem igazán, hogy miért hiszed, hogy szeretni fognak téged. Én sem szeretem a mostohaapámat és a mostohatesóim sem jönnek ki olyan jól én anyukámmal. Az ilyen családokban el kell fogadni, hogy nem szeret mindenki mindenkit. Ezt kezelni lehet, de sértődni, mert reklamálni érte felesleges. Picit gondolj bele az ő helyzetükbe és abba, amikor te voltál 18. Elfogadnál-e valakit aki közelebb áll hozzád korban, mint apukádhoz? Esetleg a válásnál képbe kerültél túl hamar?

Még ha minderre az is a válaszod, hogy ártatlan vagy, akkor is remélem érezzük, hogy két ilyen fiatal srác nem feltétlenül tud/akar ilyen kisgyerekekkel foglalkozni. Sokan nem is szeretik annyira a kisgyerekeket, én sem szerveznék miattad olyan programot, ahova el lehet vinni őket. Tudom, hogy ez neked bántó, de el kell ismerned, hogy rengeteg nyűg van a két gyerekkel, ha mentek valahova (pelenkázás, random hiszti, kicsit esetleg szoptatod is még) és a két féltesónak nem feladata ehhez asszisztálni. Ők az apjukat akarják látni, túl kicsi az a két gyerek ahhoz, hogy igazi kötelék alakuljon ki. Nekem is van egy féltesóm hasonló korkülönbséggel. Nem tartjuk a kapcsolatot (ott én voltam a nagyon fiatal)

Ami nem normális, hogy ehhez neked kell végigsúrolni a házat. A férjed nyugodtan segíthet, mert nem a te feladatot kiszolgálni a családját, főleg így nem, hogy ők sem keresik veled a kapcsolatot. Én baromira nem csinálnám meg a helyedben.

2016. dec. 15. 20:18
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem csinálom már meg nyár óta. Nem érdekel az egész. Legszivesebben elmennék a gyerekekkel mamához mert ott jól érezzük magunkat, de nem lehet mert akkor a férjem azt mondja hogy azért megyek el mert utálom őket.

Én csak gondoltam naivan ha hangoztatják az apjuknak mennyire szeretik a féltesóikat akkor azt hittem néha gondolnak rájuk is.

Én már belefáradtam és nem is érdekel mi kinlódnak ha jönnek átmegyünk a másik szobába vagy ők kimennek és kész.

Eleinte jó szivvel csináltam meg mindent d mostmár nem. A takaritás meg ha úgy jön ki amúgy fogom mert a 2 kicsi miatt kell mert szórnak szét mindent, de külön azért mert a fiai jönnek én már nem küszködök.

Próbáltam sokszor segiteni. Mint pl elmondtam kösse fel a gatyàt az egyetemen mert nem középiskola. sittysutty kivágjaj az embert. Kb falra hányt borsó.

Azóta meg mondja az apjának hogy nagyon nehéz meg megbukott mit tudom én miből.

Nem szeretnek mert én vagyok a galád nő aki miatt màr nem az anyjukkal van az apjuk.

Tudom én.

Látom. Nekem is van egy féltesóm meg egy mostohatesóm és nem ilyen a kapcsolatunk. vagyis bocsi a mostohatesómmal. Olyan testvéri.

Nekik nem lehet mondani hogy mosogass el mert volt idő mikor félig az egyikük nalunk lakott. nem mosott kezet xarás után én meg mondtam neki hogy ez milyen dolog.

vagy egyszerűen hazaért mikor nálunk lakott és beült a gépe elé és nyomta hajnalig.

na igy én is ludas vagyok azért is utált meg a kisebbik fia mert szólni mertem. Aztán ment haza az anyjához és elmesélte mekkora bunkó vagyok.

A nagyobbik fianak meg próbáltam elmondani miért nem jó ha minden dolgot megvon a szervezetéből meg hogy nem egészséges ha tömi magát tömegnövelővel. egyen inkább gyümölcsöt de persze én voltam a paraszt meg szóltam megint mert hogy jövö én ahhoz.

Vagy a nagy amerika álma a nagynak. Kb. 3 hónapig volt kinn és a végén szó szerint hajléktalan volt és az apja küldött neki pénzt a hazaútra. Most megint menni akar és mondtam neki hogy nem lenne jobb először ide menni a szonszédba Angliaba? Nem mert az xar nyelv ahogy az angolok beszélnek.

Mindegy.

Már belefáradtam. Nem is akarom látni őket.

Sajnálom igy allok hozzá nem érzek késztetést feléjük. Köszi hohy irtál. Nem sértődtem meg. Igazakat irsz és elfogadom. :)

2016. dec. 16. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!