Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, ha rosszul...

Mit csináljak, ha rosszul esik, hogy nem akarják látni a szüleink, hogy én más vagyok, mint a testvérem?

Figyelt kérdés

Már felnőttek vagyunk mindketten,de a szülők még mindig nem akarják elfogadni,hogy nekem más az egyéniségem,mint a nővéremnek. A nővérem gyerekkorunk óta így állít be nekik, és versenyzik azért,hogy ki kapjon tőlük elismerést,támogatást. A szüleinknek azt látom,hogy agymosás alatt vannak,mert elfelejtik,hogy nekem nem ugyanaz az ízlésem, életem, céljaim. Engem akarnak megnevelni és megbüntetni a nővérem hibái miatt.

Pl. A nővéremnek rengeteg külföldi szeretője volt, akik közül egy prostinak is el akarta adni.

Én ne beszélgessek senkivel,ne legyenek barátaim, még nyelvgyakorlás miatt se beszéljek külföldiekkel,mert biztos én is odajutok,mint a nővérem. Már 10 éve vannak külföldi barátaim, de egyikkel se feküdtem le. Ennyi, de nem is nagyon mondom nekik,mert nem értik.

Nem mindig esik rosszul amúgy, sokszor elfogadom. Csak nem tartom normálisnak. Mi bajuk van tulajdonképpen? Hogy alakulhatott ki mindez?

2016. nov. 24. 16:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nővéred volt az első, a "próbaverzió", te meg a kedvenc, akivel mindent tökéletesen akarnak csinálni. Elég korlátolt látásmód (sokszor nem is tudatos), de van ilyen.
2016. nov. 24. 17:11
 2/8 anonim válasza:
100%
Ülj le velük és beszéljétek meg a dolgot. Mondd meg, hogy már felnőtt vagy, tudod mit csinálsz.
2016. nov. 24. 17:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk beszélj velük??? Tudom, elég radikális megoldás, na, de egy próbát megér.
2016. nov. 24. 18:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát biztos nem úgy hogy a nővéred "agymosást" hajtott végre a szüleiden. Most komolyan a testvéredet hibáztatod a szüleid húzásaiért? Ne már... Pocsék szülők, az a bajuk, ami megint csak nem a testvéred hibája. Őt túlságosan szabadjára engedték, nálad kompenzálnak. Azt mondod felnőtt ember vagy. gondolom még nem egyedül élsz, különben nem tudnának korlátozni.

Sajnos az ilyen szülők nem fognak változni.. tűrj amíg muszáj. Én ezt tettem, utána amint lehetett elköltöztem.

2016. nov. 24. 18:34
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Tanulj,keresssm unkát..költözz el...ennyire 1szerű
2016. nov. 24. 18:59
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
munkát*
2016. nov. 24. 18:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Beszéltél már velük erről?
2016. nov. 24. 21:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem tudnak normálisan gondolkodni.
2016. nov. 25. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!