Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnék segíteni az...

Hogyan tudnék segíteni az öcsémnek?

Figyelt kérdés

Bár a szüleink nem, de én támogatnám őt. Fodrásznak tanul és az elmúlt időszakban mindig is hangoztatta, hogy ezt szerette volna csinálni. Anyáék folyton csak legyintettek rá mondván, hogy majd lemond róla, szerintük egyetemre kéne inkább járnia.

A minap megkértem, hogy produkáljon valamit a hajammal és valami szuper jó lett a végeredmény, szerintem menne ez neki, látok neki ebben jövőt, ezért állok mellette mindig, amikor ebből vita keletkezik. Bár tudom, hogy nem az én dolgom és nem kéne beleszólnom, de mint említettem, tudom, hogy 1, szereti csinálni 2, megy is neki.

21/L

2016. szept. 30. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Fodrásznak tanul, tehát már folyamat. Akkor mit kell segíteni? Majd a munkájára kap folyamatosan visszaigazolást. Szülők meg beletörődnek, mást nem nagyon van mit tenni.

Jól jönne nekem is ilyen testvér.

2016. szept. 30. 19:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazt csináld, mint eddig. Állj ki mellette, mondd el, hogy szerinted igenis jó fodrász válna belőle, főleg ha az öcséd tényleg kitart az elképzelése mellett.

Mondd el nekik azt is, hogy sokkal jobb, ha egy kitűnő fodrász lesz belőle, mintha végigszenved egy egyetemet, csak azért, hogy legyen a zsebében egy diploma, amivel aztán elmehet dolgozni mondjuk egy irodába, amit a háta közepére se kíván.

2016. szept. 30. 19:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is jól csinálod. Megerősíted abban, hogy jó úton jár. Később még tovább is képezheti magát, ha akarja.

Egy felmérés alapján a fodrászat az egyik legstresszmentesebb foglalkozás. Tehát a hosszú és nyugodt élet titka. Testvéred jól választott. Szüleid is büszkék lehetnek rá, hogy fiatalon tudott dönteni az életéről.

2016. szept. 30. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!