Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi a baja az öcsémnek?

Mi a baja az öcsémnek?

Figyelt kérdés
Én 34 éves nő vagyok, Ő 27 éves. Világéletben különc volt, olyan magának való. Mindketten már külön élünk a szüleinktől, de Ő még velük is alig tartja a kapcsolatot, félévente 1-2x felhívja őket, évente 1x meg lemegy hozzájuk, velem meg alig beszél. Egyébként diplomás, Ő az egyedüli a családból, és elég furcsa szokásai vannak. Eddig nem volt neki barátnője sohasem, viszont nem meleg. Tanárként dolgozik, viszont a sulijában Ő kidolgozza a belét, reggel nyolctól délután 5-ig bentvan, utána hazamegy és készülődik a következő napra, van hogy éjjel 11-ig, után alszik, felkel reggel fél 6kor, és ugyanez. Ha meg szabadideje van, egész nap játszik videójátékokkal a barátaival, akikkel viszont nem szeret személyesen találkozni, csak beszélgetni interneten. Megkérdeztem a kollégáit, azt mondják hogy eléggé felszínesen kedves, viszont a gyerekekért akármit megtesz, volt hogy délután 4-kor (amikor már nem volt órája) korrepetálást tartott földrajzból, vagy töriből. Régebben egész nap azon filozofált, hogy milyen lenne a világ, ha 1962-ben kitör az atomháború, meg sok ilyen japán animét vagy mit nézett, illetve olyasmiken gondolkodott hogy mi van akkor hogyha az általunk ismert Isten egy földönkívüliek csoportja, meg ilyen elvont dolgokról. Egyedül Ő ilyen a családból, mi a baja van neki?

2016. aug. 28. 20:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
16%
Öcséd netfüggő. A függősége miatt ilyen.
2016. aug. 28. 21:18
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

29 éves diplomás férfi vagyok, picit hasonló az Öcsédhez, azzal a különbséggel, hogy nem tanár és Istent sem néztem soha földönkívülinek.

Az a baja, hogy nincs felesége, mint nekem.

2016. aug. 28. 21:20
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy tanár egész nap emberek között van, neki az a kikapcsolódás, ha egyedül lehet, nem zsibong körülötte több száz gyerek. Ha régen is ilyen volt, akkor főleg nem olyan furcsa szerintem.
2016. aug. 28. 21:24
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
Amíg boldog, és nem árt senkinek, addig nem hiszem, hogy probléma lenne ezzel. Főleg 27 évesen már nem hiszem, hogy változni fog...
2016. aug. 28. 22:13
 15/19 anonim ***** válasza:
18%

A munkájába temetkezik, mert azt hiszi, úgy érzi, mása nincs... elfeledkezett a családjáról... de miért nem akar találkozni veletek?... lehet, mert fél, hogy ha sokat lenne veletek, híányérzete lenne, amikor otthon van egymagában... De miért jó ez neki? Nem lehet jó. Bizonyítani akar talán magának, hogy egyedül is megvan. A gond, hogy attól még nincs egyedül. Amíg lehetősége van rá, addig kellene veletek lennie, persze nem állandóan, de sokkal gyakrabban, pl hétvégente. Szerintem szégyenli a barátait, azért nem szeret mutatkozni velük.

Egyenlőre a munkájának él szerintem, talán, ha ő is akarja, lesz családja, és újra rájön, milyen is ez, újra akar majd találkozni veletek.

De ez attól is függ, mennyire nyitott új emberekre.

Az nem feltétlenül baj, ha nagyon benne van a számtech témában, csak azért a munka és a gép az nem túl színes.

Próbaáld feléleszteni te vele a kapcsolatot, de erősen, ne csak annyit, hogy

- vasárnap jössz ebédre?

- nem.

- okés.

Kicsit légy erőszakosabb, kérdezz rá, miért nem, aztán próbáld még győzködni. Egészen addig, amíg meg nem adja mahát.

Biztos, hogy magányos.

És ne csak néha írogass neki, hanem gyakran (márha ritkán beszéltek).

2016. aug. 29. 00:23
 16/19 anonim ***** válasza:

"Főleg 27 évesen már nem hiszem, hogy változni fog..."

Dehogynem. 27 évesen még kezdő tanár. (Hány éve tanít?) Ahogy jön némi rutin, majd kevesebb otthoni munkával is ugyanolyan jól fog tudni tanítani, mint most, úgyhogy folyamatosan változik. Mint minden és mindenki.

2016. aug. 29. 07:55
 17/19 anonim ***** válasza:
74%

Nerd.

Rengeteg ilyen ember van.

Nőként hasonló vagyok, csak nem röhögök halottak képein.

Hasonló érdeklődésű és magának való a barátom is, mindketten elvagyunk a saját kis világunkban. És mi is utáljuk a családi összeröffenéseket. :D

Az ilyen emberek ártalmatlanok, viszont sokan félnek ugye az ismeretlentől, ezért könnyen megbélyegzik őket.

Ja és mi is sokat játszunk "videójátékokkal".

Nem kell tartani a mi fajtánktól, nem okozunk bajt. :D

2016. aug. 29. 20:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"régebben halott emberekről nézegetett képeket a puruttyán, és szerinte ez vicces"

Ööö, akkor, mégsem vagyok olyan, mint az Öcséd.

(az előző 29 éves srác)

Egy feleség jót tenne neki, ezt viszont nem vonom vissza.

2016. aug. 29. 23:55
 19/19 anonim válasza:
Nézd a jó oldalát.. szereti a gyerekeket.
2016. okt. 15. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!