A Testvérem állandóan az én pénztárcámban turkál, miért nem képes a saját pénzügyeit rendbe rakni?
Persze átvitt értelmben, van köztük legalább 400km. Ez úgy megy, hogy megkérdi Facebook-on mennyi pénzem van, mondom nem sok 60ezer(nem dologztam akkor csak suli mellett spóroltam+ösztöndíjak stb. ) erre azt mondja és honnan van ennyid és vettél e valami drágát, mióta legutóljára voltam otthon(kb. 4éve nem jött haza, mióta nem tudják a szüleim anyagilag támogatni) .
Vettem egy notebookot a sulis dologhoz, de nem mondtam neki, mert legutóbb két éve is megkaptam, hogy ilyen olyan hülye vagyok mert 60ezerért telefont vettem...(persze fogalma sincs, hogy mi a különbség egy 20ezres és Drágább között)
ő csak szorja a pénzt nagyjából keres nettó 200-at, de ő Cigire lazán nem sajnál 30-40ezret elverni, aztán kifizetni a többit(hitel stb. és csodálkozik nem marad semmilye... Kb 10 éve ezt csinálja, megtakarítása nulla.
Mondtam már többször neki, ha félre rak havi 1000-2000Ft-ot vagy esetleg leszokik a cigiről akkor sokkal könnyebb lenne neki egy váratlan kiadás például most a csoda telefonja(25ezres sony) behalt és rögtön előfizetéssel vagy hitellel ment venni egyet.
szerintem ne oszd meg vele,hogy neked mennyid van. látod,hogy felesleges,úgyis csak kötözködik.
abban persze adhatsz tanácsot,hogy ne csodálkozzon,hogy nincs pénze,hogyha mindent hitelre vesz meg 30-40et elver cigire stb.. a magyar minimálbér 2,5x-esét megkeresi kb. nem sok, de azért ki lehetne belőle jönni,hogyha valaki tud bánni a pénzzel. szóval próbálj neki tippeket adni,hogyha irigykedik,hogy neked hogy van pénzed.
Mondd neki, hogy ezentúl mindkettőtök magánügye legyen a pénzügyekkel kapcsolatos dolgok, ezentúl nem válaszolsz ilyen kérdésekre, ne kérdezzen, te se kérdezel tőle ilyen témában.
Véleményem szerint ha ezt így nem zárod le, akkor örökösen folytatódni fognak a "mennyid van-honnan-miért-mitvettél-mennyivolt-nemkellettvolna-jódenem-nahát" jellegű mondatok.
Az enyém egy fokkal rosszabb, kinyomozza a fizetésem, és követeli, hogy adjak neki pénzt, mert éppen most nincs pénze.
Persze sminkcuccra és ruhára mindig van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!