Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ilyenkor kerülhet hozzám az...

Ilyenkor kerülhet hozzám az öcsém?

Figyelt kérdés

Idén fejeztem be az egyetemet, mellette jártam diákmunkára, most viszont minden erőmmel azon vagyok, hogy egy viszonylag normális munkát találjak. Barátommal 2 éve vagyunk együtt, aki svéd, és csak az egyetemi éveire érkezett ide. Azt mondta, hogy miattam maradna, de nagyon gondolkozom azon, hogy visszamenjek vele Svédországba. Ő is mondta, hogy a családja akármikor szívesen lát engem is és segítenének. Velük egyébként ismerjük egymást, még barátom karácsonykor elvitt hozzájuk és végtelenül kedves emberek. Barátom eléggé hadilábon áll a magyarral, de azért tanulgatja, én pedig ha nem is olyan hű de tökéletesen, de barátom és egy nyelviskola segítségével viszonylag jól megtanultam svédül, de azért akadnak hibáim. Egyrészt azért kezdtem el, mert már a kapcsolatunk elején is benne volt a pakliban, hogy majd kimegyünk és ha már ő vette a fáradtságot, hogy elkezdett magyarul tanulni, így én is elkezdtem svédül.

Na de a lényeg, hogy öcsém helyzete igencsak beleszól a terveinkbe, mivel anya...hogy is mondjam..nem teljesen százas. Én is csak örülök, hogy nem kell vele találkoznom. Ez akkor kezdődött, amikor én már nem voltam otthon. (Barátommal fél év ismeretség után egy albétletbe költöztünk). Gyakorlatilag anya rászállt öcsémre, aki csak nemrég merte nekem elmondani ezeket a dolgokat.

Folyton hülyeségekkel árasztja el az öcsémet, mint pl: én biztos azért mentem el, mert úgy ott akarom őket hagyni, mint apa néhány évvel ezelőtt, majd az a (az ő szavaival élve) idióta svéd nyálgép fog elvinni innen. Vagy éppen suliidőben ha rossz jegyet kapott, akkor anya olyanokat mondott neki, hogy majd legközelebb csúnya emberek fogják ellátni a baját. Meg öcsém hallotta, mintha anya beszélne valakivel, legalábbis magában beszélt. Ha öcsém megkérdezte, hogy mit csinál, akkor anya ráordított, hogy hagyja békén. Valamint anya folyton fel-alá járkál esténként. Meg olyan is történt, hogy öcsémet fizikálisan bántalmazta.

Annyira nagyon nem vagyok jártas ezekben a dolgokban, ezért fordultam hozzátok. Jó, most lehet, hülyeség, de magamhoz vehetem az öcsémet vagy valami ilyesmi?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. júl. 29. 23:00
 1/8 anonim ***** válasza:
42%
Mivel el múltál 18 így mehetsz gyámügyhöz és meg mondod nekik mi a helyzet és akkor engedniük kell hogy hozzád kerüljön ha az öcséd is így akarja
2016. júl. 29. 23:45
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Ez túl kevés érv ahoz hogy anyukadtol elvigyék az occsedet, esélyed sincs sok.

Ugyanis hiába megvan az egyetemed ha nincs munka.h. illetve lakásod. Az hogy svéd a baratod és "lehet"sikerülne kint az életed sem biztos.

Ha most talanal munkát sem kapnad még az occsedet,ugyanis bizonyítandó kell minimum egy éves munkaviszonyt.

A másik dolog pedig az is lehet hogy az ocsed csak lázadó korban van, és gondolja hogy miért ne mehetne veled svedbe, és némi hazugsággal kiegészítette a története.

" Idézem " Folyton hülyeségekkel árasztja el az öcsémet, mint pl: én biztos azért mentem el, mert úgy ott akarom őket hagyni, mint apa néhány évvel ezelőtt, majd az a (az ő szavaival élve) idióta svéd nyálgép fog elvinni innen. Vagy éppen suliidőben ha rossz jegyet kapott, akkor anya olyanokat mondott neki, hogy majd legközelebb csúnya emberek fogják ellátni a baját. Meg öcsém hallotta, mintha anya beszélne valakivel, legalábbis magában beszélt. Ha öcsém megkérdezte, hogy mit csinál, akkor anya ráordított, hogy hagyja békén. Valamint anya folyton fel-alá járkál esténként....

Egy két pofonert még senkitől sem vették el a gyereket.

És lattom 18evesen te sem vagy képben hogy mennyire nehéz nevelni egy kamaszt illetve eltartani magatokat plusz házat fizetni.szep és jó dolog amit az occsedert tenné ,sőt becsülöm benned!!

De neked is elég lesz egyedül talpra állni főleg 0ft kezdopenzzel.

2016. júl. 30. 00:07
 3/8 anonim ***** válasza:
36%
Utolso vagyok még annyival koegeszitenem hogy az ocsed iskolaztatasarol még nem is beszéltem.
2016. júl. 30. 00:10
 4/8 anonim ***** válasza:
21%
Hány éves az öcséd?
2016. júl. 30. 01:00
 5/8 anonim ***** válasza:
20%
Ha annyira szörnyű a helyzet akkor öcséd el tud menni TEGYESZ-re és ott nevelő szülőket kap :)
2016. júl. 30. 01:59
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

1. Ha édesanyád valóban nem százas, ahogy írtad, akkor az betegség.

Ha egymagára marad, mert még az öcséd sem lesz mellette, aki látná, figyelné, hogy mikor mit tesz, kire számíthatna, ha valóban gond van, és hirtelen orvosi segítségre lenne szüksége.

2. El kellene beszélgetned édesanyáddal, hogy talán érdemes lenne neki elmennie egy szakorvoshoz, mert így, ezzel a viselkedéssel mindenkit elüldöz maga mellől. Ahogy te elmenekültél otthonról, előbb utóbb az öcséd is megteszi. Ezt kellene vele megértetni, talán még nem késő, és önként keres fel egy szakorvost.

3. Az egy dolog, hogy a párod szívesen venné, ha vele mennél, de gondolj bele, mennyire erős a kapcsolat köztetek. Hiszen mindaddig, amíg odakint "csak eltartott" lennél, hogyan venné ki magát, hogy még az öcséd eltartását is az ő nyakukba varrnád??? Kibírná ezt a kettőtök kapcsolata???

2016. júl. 30. 07:36
 7/8 anonim ***** válasza:
75%
Hány éves az öcséd? Hány éves vagy te?
2016. júl. 30. 12:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Úgy néz ki, ismét csak bedőltünk egy unatkozó kisdiák szünidei szórakozásának.

Feltette a kérdését 2 nappal ezelőtt nem sokkal éjfél előtt, azóta néha-néha elolvassa a válaszainkat, haverokkal jókat röhögnek, miközben a strandon, folyóparton süttetik a hasukat a napon.

2016. júl. 31. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!