Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy tudnám leszoktatni?

Hogy tudnám leszoktatni?

Figyelt kérdés
A bátyám (25 éves) éjjel-nappal a telefonját nyomkodja. Oké, a barátnője külföldön él, és vele beszél sok időt, de még utána is, szó szerint mindig. Kicsi korunkban játszottam, hogy eldugtam a telefonját, és gondoltam most is megteszem, de egy hétig nem is adnám vissza. Mondjuk ez rossz ötlet, mérges lenne. Hogy tudnám leszoktatni?

2016. márc. 26. 16:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Szóval már a nettfüggőség a divat, vagy mi? Egyébként azt kértem, hogy hogy tudnám leszoktatni, nem azt hogy leszoktassam vagy ne, szoval a kérdésemre kérnék választ.
2016. márc. 26. 19:52
 12/15 anonim ***** válasza:
81%
Mi köze a netnek a telefonhoz? Lehetne saját életed.
2016. márc. 26. 20:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Tizes vagyok

Leszoktatni nem tudod, mert nincs miről. Ez nem függőség. Ez a 21. Század. Mindenki telefonon tartja a kapcsolatot és ennyi. Ezen nem tudsz változtatni csak elfogadni. Erre néhány ázsiai országot kivéve nincs elvonó, vagy hasonló intézmény. Fontos lenne tudni, azt is, hogy hány éves vagy. Ha te is 20 körüli akkor lehet, higy tényleg fura, de ha csak 12 vagy fiatalabb, akkor teljesen normális, mert biztos van jobb dolga is mint, hogy az öccse belepofázzon az életébe. Na csá

2016. márc. 26. 20:34
 14/15 Argloss ***** válasza:
100%

Elrejteni a telefont óriási hülyeség lenne.

Intézd el, hogy a barátnője itthon legyen és akkor nem a telefont fogja nyomkodni...

Esetleg próbálj meg közös programokat szervezni, olyat ami őt is nagyon érdekel.

Ha nem nagyon tudtok beszélgetni, akkor írj neki telefonon, abból talán feltűnik majd neki, hogy igényled a társaságát.

2016. márc. 27. 15:40
 15/15 anonim válasza:

Valóban lehet függő az ember a telefonjától. Kérdés, hogy mit csinál rajta a barátnőjével való beszélgetés után. Játszik, chatel másokkal vagy szörfözget?

Ha rászólsz, hogy hagyja már abba, az sok emberben rögtön védekező reakciót vált ki (talán az előző hozzászólók között is akad pár). Ha egy légtérben vagytok és ilyen "üres járatai" vannak, akkor hívd fel magadra a figyelmed, akár úgy hogy beszélgetést kezdeményezel, vagy akár úgy, ogy ráírsz messengeren, hogy hív a valós világ.

Sehogy sem könnyű, de utólag hálás lesz.

2016. ápr. 12. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!