Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan óvjam meg a húgom...

Hogyan óvjam meg a húgom attól hogy egy ilyen társaságba keveredjen?

Figyelt kérdés
Én fiú létemre mindig is nagyon nyugodt voltam soha nem voltam részeg, rendesen tanultam stb. Erre a húgom akivel mindig is nagyon jó viszonyt ápoltam attól Félek hogy nagyon rossz társaságnak lett tagja, 14 ves és minden pénteken úgy jár bulizni hogy teljesen lerészegedik és mr 2-3 sráccal lefeküdt. Alpvetően nagyon okos lány de mostanában nem lehet vele bírni, szüleink tavaly váltak el és anyukámmal él(ünk, én hétköznap nem vagyok otthon mert akkor egytemen vagyok) és édesanyám nem bír vele, szegény rengeteget sír hogy hiába szidja, hiába tiltja meg neki a húgom akkor is elmegy. Nagyon fltem hogy emiatt a kicsapongó élet miatt nem tud majd egyetemre menni, vagy neadjisten becsúszik neki egy baba. Érzem hogy rám hallgat, de otthon amikor tudok vele beszlni az csak pár óra, mert szombaton másnapos vasárnap ebéd után meg mennem kell a vonathoz. Hogy tudnám megóvni?
2016. márc. 12. 09:47
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A barátnői/barátai adnak neki piát hogy azt honnan szerzi nem tudom, sokszor pénteken suli után mennek át valamelyikük otthonába és ott buliznak, van hogy már 4-5 órakor otthon van, azt hogy hogyan utazik azt nem tudom, lehet valamelyikőjük (tudtommal vannak köztük 18-19 évesek is akiknek van jogsija és autója) hazahozza hogy ne tűnjön fel, de etzen parázok sokszor nagyon hogy lehet hogy egy ilyen részegen hozza haza és karambolozik és neadjisten megsérül vagy meghal a húgom, amitől egyenesen rettegek. az biztos hogy mostmár kezd jobban lenni a kisasszony és egy két óra múlva muszáj vele beszélnem, nem szidni fogom szerintem, hanem az jó ötletnek tűnt hogy hozzakl fel neki negatív pédát, mert van olyan igen közeli ismerősünk aki emiatt az életmód miatt siklott ki. De nagyon örülnék ha adnátok tanácsot hogy mit kéne még neki mondanom
2016. márc. 12. 11:36
 12/17 anonim ***** válasza:
52%

Hát, szerintem nem sokat tehetsz. 14 éves korára már nagyon nehéz nevelni. Anyukád, szidja, tiltja, de megy. Azért megy, mert nem érdekli anyukád véleménye, és anyukádnak hatalma sincs felette, a húgod pontosan tudja, hogy semmilyen eszköze nincs arra, hogy kordában tartsa, nincs olyan dolog a kezében, amire szüksége van és amivel tudja zsarolni. Ha lenne, nem így állnátok.

Sajna a gyerekek nevelését, hogy ne kallódjanak el hamar el kell kezdeni. Gondolom a szüleid, ha nem rég váltak a saját nyomorukkal voltak elfoglalva és nem azzal, hogy a húgodnak modell legyenek, mutassák az utat, elérjék, hogy azt érezze van neki hova tartozni, és a család legyen az elsődleges, ahova tartozik és tartozni akar.

Több ilyen szétesett család gyereke van a kiterjedt famíliánkban, egyikkel se lehetett semmit kezdeni, pedig mindent végigjártak a szülők, de mindig késő volt már mire eszméltek, egy kamaszt alakítani, ha addig kimaradt a dolog már nemigen lehet. A fiúk voltak a legrosszabbak, azoknál megváltás volt mikor elmentek végre otthonról, volt amelyik kb. terrorban tartotta a családot. Általában ahol volt (minimum 5-6 évvel) idősebb gyerek, azzal nem volt baj, mert mikor nála formálódtak a lényeges dolgok akkor a szülők még nem mással foglalkoztak.

2016. márc. 13. 22:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Amúgy most olvastam csak az apuhoz költözést. Nézd Bécsben a húgod nem fog 14 évesen piázgatni, meg bulizgatni.

Meg amúgy milyen már ez, hogy anyukád képes és a saját önzősége miatt nem engedi a környezetváltozást, ami amúgy akár magától hatna(!), holott gyakorlatilag kudarcot vallott, semmilyen eszköze nincs a gyereke nevelésére, kordában tartására, de inkább elnézi, hogy akár kisiklik az élete, azért, hogy nehogy már égjen a munkatársak előtt, hogy a lánya az apjával akar élni?

Ráadásul te is ott vagy hétköznap, azt írod rád hallgat, te még fontos vagy neki, szeret téged. Anyádról ezt nem lehet elmondani. Nem azt mondom, hogy nem szereti, mert hát az anyja, de most marhára abban a szakaszban van, hogy szarik anyátok fejére, nem érdekli mit érez, mit gondol, mit mond, mi van vele. Lehet sokkal boldogabb lenne, ha veletek élhete és nem kellene neki piás barátokkal kiegészíteni az életét.

2016. márc. 13. 23:18
 14/17 A kérdező kommentje:
Ponthogy hétköznap nem vagyok otthon és pénteken is csak este érek haza, egyébként tegnap meg tegnap előtt beszéltem vele, felvázoltam neki hogy magának árt ezzel az egésszel és hogy ennek milyen következményei lesznek. Amit erre reagált az engem is meglepett mert fogta átölelt és elkezdett zokogni, amit akkor sírás közben amit elmondott abból Kiderült hogy olyan megfelelési kényszer van benne és ő is tudja hogy rossz úton van de fél hogy a többiek kiközösítik. Úgy döntöttem hogy ez elég egy hétvégére, hagyom hogy eméssze egy kicsit a gondolat. Továbbra is várom a válaszokat , Mostmár leginkább az érdekelne hogy mivel kéne folytatni? Én arra gondoltam hogy fokozatosan szoktatom le erről és kompromisszumot kötök vele, hogy mondjuk csak minden második héten Menjen bulizni, a többi hétvégét meg mondjuk töltse velem és apával, kiviszem Bécsbe, elmegyünk ide oda. Ez jó ötlet?
2016. márc. 14. 08:29
 15/17 anonim ***** válasza:
Az előző kommentedben még azt írtad hétköznap apádnál laksz.
2016. márc. 14. 12:00
 16/17 A kérdező kommentje:
Félrerolvastam, az előtted szóló azt írta hogy hétköznap te is ott vagy és azt úgy értettem hogy anyuméknál vagyok, most már látom hogy arra célzott hogy apumnál. Igen ott vagyok apumnál de nem biztos hogy jót tenne neki hogy most kezdte a 9. Osztályt és elmozdítanánank, főleg azért mert még nem beszél németül és nem hiszem, hogy lenne Bécsben magyar nyelvű gimnázium és azt ne mondja senki hogy átjárna Győrbe mert Győr nem tíz percre van Bécstől, busszal egy jó másfél óra.
2016. márc. 14. 14:48
 17/17 anonim válasza:

Én azért még megpróbálnék egy pszichológust. Vagy mediátort. Ha zokog hogy megfelelési kényszer stb ott komolyabb gondok is lehetnek. Hátha....

Viszont nem értem miért közösítenék ki és az miert baj.

Talán azt is meg kellene értenie hogy nem a barátok elvárásait kell teljesíteni hanem a szülei által felállítottakat, mert azok segítenek neki egy sikeres élet elkezdésében..... Ivásból és b*szásból nem lehet megélni, vagyis nem egészséges. Nagyon nagy baj lehet az értékrendjével én azt mondom. És azt is hogy a zokogás is csak eszköz volt.

2016. márc. 18. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!