Hogyan óvjam meg a húgom attól hogy egy ilyen társaságba keveredjen?
Hát, szerintem nem sokat tehetsz. 14 éves korára már nagyon nehéz nevelni. Anyukád, szidja, tiltja, de megy. Azért megy, mert nem érdekli anyukád véleménye, és anyukádnak hatalma sincs felette, a húgod pontosan tudja, hogy semmilyen eszköze nincs arra, hogy kordában tartsa, nincs olyan dolog a kezében, amire szüksége van és amivel tudja zsarolni. Ha lenne, nem így állnátok.
Sajna a gyerekek nevelését, hogy ne kallódjanak el hamar el kell kezdeni. Gondolom a szüleid, ha nem rég váltak a saját nyomorukkal voltak elfoglalva és nem azzal, hogy a húgodnak modell legyenek, mutassák az utat, elérjék, hogy azt érezze van neki hova tartozni, és a család legyen az elsődleges, ahova tartozik és tartozni akar.
Több ilyen szétesett család gyereke van a kiterjedt famíliánkban, egyikkel se lehetett semmit kezdeni, pedig mindent végigjártak a szülők, de mindig késő volt már mire eszméltek, egy kamaszt alakítani, ha addig kimaradt a dolog már nemigen lehet. A fiúk voltak a legrosszabbak, azoknál megváltás volt mikor elmentek végre otthonról, volt amelyik kb. terrorban tartotta a családot. Általában ahol volt (minimum 5-6 évvel) idősebb gyerek, azzal nem volt baj, mert mikor nála formálódtak a lényeges dolgok akkor a szülők még nem mással foglalkoztak.
Amúgy most olvastam csak az apuhoz költözést. Nézd Bécsben a húgod nem fog 14 évesen piázgatni, meg bulizgatni.
Meg amúgy milyen már ez, hogy anyukád képes és a saját önzősége miatt nem engedi a környezetváltozást, ami amúgy akár magától hatna(!), holott gyakorlatilag kudarcot vallott, semmilyen eszköze nincs a gyereke nevelésére, kordában tartására, de inkább elnézi, hogy akár kisiklik az élete, azért, hogy nehogy már égjen a munkatársak előtt, hogy a lánya az apjával akar élni?
Ráadásul te is ott vagy hétköznap, azt írod rád hallgat, te még fontos vagy neki, szeret téged. Anyádról ezt nem lehet elmondani. Nem azt mondom, hogy nem szereti, mert hát az anyja, de most marhára abban a szakaszban van, hogy szarik anyátok fejére, nem érdekli mit érez, mit gondol, mit mond, mi van vele. Lehet sokkal boldogabb lenne, ha veletek élhete és nem kellene neki piás barátokkal kiegészíteni az életét.
Én azért még megpróbálnék egy pszichológust. Vagy mediátort. Ha zokog hogy megfelelési kényszer stb ott komolyabb gondok is lehetnek. Hátha....
Viszont nem értem miért közösítenék ki és az miert baj.
Talán azt is meg kellene értenie hogy nem a barátok elvárásait kell teljesíteni hanem a szülei által felállítottakat, mert azok segítenek neki egy sikeres élet elkezdésében..... Ivásból és b*szásból nem lehet megélni, vagyis nem egészséges. Nagyon nagy baj lehet az értékrendjével én azt mondom. És azt is hogy a zokogás is csak eszköz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!