Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet tenni ha öcsém...

Mit lehet tenni ha öcsém neveletlen?

Figyelt kérdés
Megkérdezi tőle egy felnőtt családtag, hogy hova megy, akkor nem válaszol rendesen. Például ma is ment boltba, aztán megkérdezték tőle mit hoz, mire annyit mondott, hogy valamit. Az iskolában is gondok vannak vele (egy gimibe járunk, csak ő 9. osztályos, én pedig 11) Ma szájbaverte az egyik osztálytársát azért, mert az elmondása szerint valami rosszat szólt, de szerintem semmi nem hatalmaz fel mát az erőszakra. A nevelésről annyit, hogy ugyan azok a szüleink, én mégse vagyok ilyen. Ja, és ráadásul dohányzik is, iskola előtt az osztálytársaival kijárnak mint a felnőtt emberek (mondjuk az iskola nagyrésze dohányzik) és rágyújtanak, amikor ki menő van akkor kimennek. (szemtanuja voltam). Anyáék ezt nem tudják, de elmondani sem szeretném, mert kiakadnának rá. És az is előfordul, hogy ordít velem, vagy bármelyik szülővel, egyszerűen többnek érzi magát mint ami. Én például soha nem dohányoztam, más se anyum, se apum de az öcsém mégis.. Mi lett vele? (15 éves ) Én 17 vagyok lány, de fele annyit nem engedek meg magamnak mint ő. Ráadásul én jó tanuló vagyok, legalábbis jobb mint az öcsém, aki 9.-ben 3-as, de van hogy jó neki a 2-es, mert hogy mégse 1-es.

2016. febr. 17. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Feltehetően a "baráti" társasága az oka. Amúgy meg ne törődj vele, nem a te dolgot fegyelmezni, majd a szülők és a tanárok intézkednek. A cigi meg szintén az ő dolga, mindenki úgy teszi tönkre magát ahogy akarja.
2016. febr. 17. 16:11
 2/9 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem a szüleid rontották el, vele máshogy kellett volna foglalkozni. Engem pl. ezekért a dolgokért külön-külön mint rossz jegyek, szemtelenség, orrbaverés is minimum nadrágszíjjal vernének el, nemhogy együtt.

16 F

2016. febr. 17. 16:53
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
#2 A nadrágszíjjal való verés, nem a jó nevelés kategóriába tartozik...
2016. febr. 17. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
46%

2-es vagyok: Azon lehet vitatkozni, hogy jó vagy nem jó, de hatásos. Én nem csinálok ilyeneket.

16F

2016. febr. 17. 19:41
 5/9 anonim ***** válasza:

kérdező, az úgy esetleg felmerült benned, hogy ne a tesódnak valami problémája van, amit nem tud feldolgozni egyedül és agresszióval vezeti le?

pl meleg

depressziós,

csinált valami hülyeséget, amit nem mer elmondani,

molesztálták

zaklatják a suliban...

amúgy meg a szüleid dolga, hogy megneveljék, nem a tiéd!

2016. febr. 17. 20:25
 6/9 anonim ***** válasza:
57%

"Szerintem a szüleid rontották el, vele máshogy kellett volna foglalkozni. Engem pl. ezekért a dolgokért külön-külön mint rossz jegyek, szemtelenség, orrbaverés is minimum nadrágszíjjal vernének el, nemhogy együtt.

16 F"

hidd el, hogy amint kikerülsz az agymosós környezetből, felnőtt fejjel rá fogsz jönni, hogy amit a szüleid veled tesznek, az bántalmazás, nem nevelés

2016. febr. 17. 20:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ. Nem bántják a suliban, ebbe az iskolában amúgy sem tolárálják, de egyébként se az a típus akit lehet bántani. Egyébként néha normálisan viselkedik, ingadozó a viselkedése.
2016. febr. 17. 23:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Én jo gyereek vagyok, nem állok szóba senkivel, mert a erre neveltek, 4,7-5 átlag měgis mindig elkalapáltak otthon.

N

2016. febr. 18. 17:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Én jól elfenekelném. Le lehet pontozni, de látható mi az eredménye a túl libsi nevelésnek. És mielőtt valaki megszól, nem verek minden apróságért.
2016. márc. 21. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!