Iboly2 kérdése:
Anyám másdik házasságában született hugicám, egyenesági rokonomnak számit? (Ajándékozási ügynél merül fel a kérdés! )
Figyelt kérdés
2016. jan. 27. 20:20
2/15 vaníliáshabcsók válasza:
Nem, egyenesági rokon az, akitől közvetlenül szarmazol, vagy aki tőled származik közvetlenül, tehát szüló, nagyszûló, ill. a gyereked, unokád. A tetsvér oldalági rokon
3/15 anonim válasza:
Mivel közös az édesanyátok, így igen...
4/15 anonim válasza:
2. válaszolónak van igaza, ő oldalági rokon, nem egyenesági... (én is ajándékoztam tudom kinek lehet kinek nem... - ezt csak azért írom, mert az én válaszommal 2-2 lenne az "állás" a válaszok terén :) )
5/15 anonim válasza:
Engem meggyőzött a 2-es, 4-es. Szerintem is oldalági- de ha rajzolsz egy családfát, akkor szerintem Te is látni fogod, hogy ő melletted van és nem felettes-alattad. ;)
6/15 anonim válasza:
Nem
itt a PTK idevágó része
NEGYEDIK RÉSZ
A ROKONSÁG
IX. CÍM
A ROKONI KAPCSOLAT
4:96. § [A rokoni kapcsolat]
(1) Egyenesági a rokonság azok között, akik közül az egyik a másiktól származik.
(2) az Oldalágon rokonok azok a nem egyenesági rokonok, akiknek legalább egy közös felmenő rokonuk van
7/15 anonim válasza:
Nem tudod kikerülni az illetékfizetést, fölöslegesen vergődsz.:-)
8/15 anonim válasza:
A testvér mindig oldalági rokon, függetlenül attól, hogy féltestvér, édestestvér, örökbe fogadott testvér...
Egyenesági a szülő, nagyszülő, gyermek, unoka...
Ajándékozási illetéket kell fizetni, ha egymásnak ajándékoztok!
9/15 anonim válasza:
Akkor sem tudod kikerülni, ha priviben leparasztozol, Ibolyka.:-)
10/15 anonim válasza:
Úgy lehet kikerülni, ha a húgod a közös szülőtöknek ajándékoz, a közös szülő meg utána neked.
(Vagy fordítva, attól függően, ki akar kinek.) A lényeg, hogy a közös szülő közbeiktatásával kikerülhető az illeték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!