Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ezt hogy oldjam meg? Vagy...

Ezt hogy oldjam meg? Vagy talán majd kinövi egy idő után?

Figyelt kérdés

A húgom rajzfilm függő. De szó szerint. Amikor hazaér egyből tv bekapcs és már nézi is a Minimaxot, de full hangerővel, még a szomszéd szobába is áthallatszik.

Kis korában nem volt ezekre annyira rákattanva, de az nem lehet indok, hogy "most éli ki magát", mert azért régebben is nézett tisztességes mennyiségben.

Egyszerűen nem értem mit tud bennük ennyire élvezni, mert nem az ő korcsoportjának van kitalálva. Egy ennyi idős lány azért már fejlődött odáig, hogy krimiket néz, vagy akármit ami neki van kitalálva, na de ilyen meséket... én még ilyennel nem találkoztam. Mondom neki Mentalista (egy nagyon jó krimi, szórakoztató és szerintem minden korban jó) van, erre lehurrog, hogy nem látom, hogy éppen a kedvenc meséje megy, hagyjam békén...

Ez konkrétan nem is lenne olyan nagy probléma, ha nem híresztelné fűnek-fának, hogy ő ilyeneket néz. De ez így nagyon kínos szokott lenni, hogy valakinek elkezdi sorolni a kedvenc meséit és, hogy miről szólnak.

Ami a legborzasztóbb, hogy azt hiszi ez menő, hiába próbálom neki elmagyarázni, hogy nem az.

És ez azért kapcsolódik hozzám, mert azt hiszi mindenki, hogy nem csak ő, hanem én is ilyeneket nézek.

Ő 12, én 14 éves vagyok.

A kérdés adott.

2015. szept. 24. 20:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%
Es a baratai mit szolnak hozza? Ha ez egy meno dolog most a suliban akkor ertheto. Ha a baratnoi is ilyeneket neznek akkor oke, majd kinovik. Viszont ha a kortarsai mar nem rajzfilmeznek, egy ido utan ciki lesz neki is es abbahagyja.
2015. szept. 24. 20:48
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem, itt egyáltalán nem menő rájzfilmeket nézni. Már a 6 éves is cikinek tartja, pláne egy korabeli... de a testvérem nem látja ezt.
2015. szept. 24. 20:50
 3/13 anonim ***** válasza:

Te ne oldd meg sehogy, nem a te dolgod. Beszélj a szüleitekkel.

De veled is vannak gondok, ha ezt magadtól nem tudtad kitalálni.

Amúgy meg van szád, meséld el, hogy te nem ezeket nézed, hanem más marhaságokat.

2015. szept. 24. 21:51
 4/13 A kérdező kommentje:
Én természetfilmeket néztem... egész kis korom óta. Köszöntem.
2015. szept. 24. 22:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Több olyan családot is ismerek, ahol a húgoddal hasonló korú gyerekek ilyen meséket néznek. Sőt anno én is néztem meséket ebben a korban, mert az öcsém nézte őket és többször leültem hozzá, mégis felnőttem. Ettől ő nem lesz rosszabb. Ha elkezdenék érte cikizni majd abba hagyja. Nem ítéld el őt, amiatt, hogy szerinted ez nem normális. Szerintem pl inkább ez a normális, mint az, hogy valaki egész gyerekkorában természetfilmet néz, mégsem szólnálak le érte, ha az én rokonom lennél. Az emberek különbözőek, ha neki ez tetszik, had nézze, majd kinövi, kára nem származik belőle. Te pedig a nővére/bátyja vagy, segítened kellene őt és nem cikinek tartanod.
2015. szept. 24. 22:20
 6/13 A kérdező kommentje:
A természetfilmeknek legalább van értelmük, és az ember csak értelmesebb lehet tőle. Gondold ezt át. Azt is megszólod, aki hat évesennem triciklizik, hanem könyvet olvas? Az is ciki, ha valaki jó tanuló, mert ne tudjon má' olyan sokat, vagy mi? Ja, igen, ebben a világban ez a gondolkodásmód az elfogadott. Vesszen, aki értelmes!
2015. szept. 24. 23:22
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

14 évesen fene nagy értelmiséginek tartod magad, ez a kamaszkor kezdetén teljesen normális. De a húgod 12 évesen még gyerek, teljesen normális, hogy rajzfilmeket néz (sok felnőtt szereti a rajzfilmeket, és butaság lenne ezért cikizni bármelyikőjüket). Én szülőként nyugodtabb lennék, ha a 12 éves gyerekem rajzfilmet nézne, és nem Mentalistát.

Ebben a kérdésben picit te viselkedsz inkább gyerekesen, de ezt most úgyis hiába magyarázzuk neked. Mindenesetre nyugodj meg, mert te is és a húgod is teljesen a korotoknak megfelelően viselkedtek.

2015. szept. 24. 23:35
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond nincs a mesékkel. 22 évesen is nagyon szívesen nézek meséket ha tudok. Jah, és egy értelmi szint felett, ami szerintem ilyen 16-17 már senki sem tartja cikinek a mesenézést. Csak most abban a korban vagy, hogy nagylánynak gondolod magad, de ezzel nincs gond. Majd kinövöd :)
2015. szept. 25. 09:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
12 évesen még belefér. Nekem a férjem meg netfüggő, mert a munkája is nethez köti, és amúgy is szereti, de simán együtt lehet élni vele mert van pár alapszabály: pl közös ebédnél nincs mobilozgatás. De mondom, 12 évesen még nem gáz. Ahonnan még megfognám a dolgot: a legtöbb gyerek, kiskamasz számára a tv, filmezés egy érzelmi pótlék. Szülők valszeg nem annyira érnek rá, mi sem egyszerűbb. Milliók nőnek fel így és ezt a mintát adják is tovább. Ezen nem hiszem hogy ti, a gyerekek tudnátok változtatni. Illetve ennek már egész pici korban van gyökere, ott lett volna jó egy másfajta viszonyt kialakítani anyukádéknak veletek.
2015. szept. 25. 09:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Jah és értelmiségi vagyok, mielott 14 évesen leszólnál engem. Nem ezen múlik valakinek az inteligencia szintje. De majd idővel ezt is megtanulod. :)
2015. szept. 25. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!