Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tartozása van, engem is érint?

Tartozása van, engem is érint?

Figyelt kérdés
A bátyám komoly tartozást halmozott fel az NAV-felé. Tulajdona egy lakás fele, amiben én élek (a másik fele az én tulajdonomban van) A NAV tehet valamit az Ő részével? El vihetik így a fejem felől a lakást? Tényleg aggódok, mert nincs neki semmije, amihez hozzányúlhatnának, csak a lakás.

2015. szept. 2. 21:46
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Persze h tehet. Vagy téged kifizet a NAV a lakás eladási árának felével , vagy neked is lehetőséged lesz megvenni a tesod részét
2015. szept. 2. 21:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az #1 írja.
2015. szept. 2. 21:53
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors választ! :)

Akkor ha jól értem a megoldás első felét, a NAV megvenné tőlem az én részemet, így a másik résszel kiegészülve voltaképpen ővé lenne a lakás..

Ha a lakás van egy haszonélvező is, az számít esetleg valamit? (Családtag, egyik szülő)

2015. szept. 2. 22:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

persze, hogy számít. hisz ha eladja a nav akkor is marad a haszonélvező.

ilyen esetben szerintem csak a tesód részét adhatja el, természetes haszonélvezeti joggal együtt, így meg nyilván nem kell majd senkinek, amivel nem csökkenti tesód a tartozását

2015. szept. 2. 22:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van. Az egész ügy átkerül az állami eszközkezelőhöz, akik az egész lakással nem tudnak így kezdeni semmit.
2015. szept. 2. 23:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Vigyázz, mert ha jönnek a végrehajtók, mindent visznek, ami abban a lakásban van, ahová a bátyád be van jelentve. Kivéve, ha számlával igazolod, hogy te vetted azt a tévét/hűtőszekrényt/laptopot (és őszintén, ki az, aki mindenről névre szóló blokkokat kér és évekig őrizgeti?) A lakás az utolsó, amit visznek, ha már kirámoltak.

Ha nem egy lakcímen vagytok, akkor nem kell félned.

2015. szept. 4. 22:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem veszi meg a NAV :D

Elárverezik, és a befolyt összeg fele a tiéd.

2015. szept. 5. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!