Megcsókolt a nővérem barátja, ugye el kell mondanom neki?
"Az a baj, hogy máskor már mondta, hogy átlát rajtam, szóval biztosan tudja."
Tehát már célozgatott, most meg bepróbálkozott.
A következő az lesz, hogy közli veled, ha nem hagyod, kitálal.
Az utána következő meg az, hogyha hagytad magad, hogy képei vannak, és ha nem hagyod magad megint, akkor azokat fogja megmutatni a családnak (persze olyan képek, amiken ő nem azonosítható).
Ez az ember rosszindulatú és agresszív. Ne hagyd magad zsarolni, mert akkor olyan spirálba kerülsz, amiből nincs kiút!
Próbáld magad távol tartani tőle, a szobád ajtaját pedig zárd. És ne engedj neki soha!
Ennél még az is jobb, ha a családod tudomást szerez róla, akármi is lesz a reakciójuk, de erről meg annyit, hogy amíg nincs bizonyítéka, mindenki azt fogja hinni, amit te mondasz. Mert azt _akarják_ hinni.
A lényeg, hogy ne legyen bizonyítéka, ha tartasz a család reakciójától!
Egy pletyka, az, hogy "átlát rajtad", ezeknek a fosatós szövegeknek nem kell bedőlni, semmit sem jelent, ha te elég határozottan képviseled az ellenkezőjét.
Ebben a helyzetben talán az a legjobb, ha elébe mész a dolgoknak, odaállsz a család elé egyenes gerinccel, és elmondod nekik, hogy meleg vagy, és azt is, hogy miért kellett ezt most elmondanod. Te is megkönnyebbülnél. Szerintem ne várd meg, amíg ő olyan helyzetet teremt, amiből már nem jössz ki jól.
Jó, ha tudod, hogy a homoszexualitás természetes dolog. Nincs mit szégyellned.
Örülök, hogy jól végződött.
Az alapján, amit leírtál, nem egy apró ballépésről van szó, szerintem ne kezdd el sajnálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!