Tényleg olyan rossz bátyja vagyok?!
Van egy tucat testvérem, mozaik családunk van.
Van egy 12 éves öcsém, a mostohaapám és anyám közös gyereke. Soha nem volt vészesen jó kapcsolatunk, annak ellenére, hogy születése óta élünk együtt.
Anyámék elmentek nagyszüleimhez németbe, és a húgomra (17) a bátyámra (22) és rám (18) bízták a 3 öcsénket.
Felosztottuk, ki kire vigyáz végig.
Én kb otthon sem voltam öcsémmel, mentünk mindenhova. Remekül megvoltunk, megismertem jobban és megkedveltem. Mar jöttünk volna haza az egyik nap, amikor futott és megbotlott valamiben és eltörte a karját.
Nem hisztizett meg semmi, királyul elinteztünk mindent.
Erre tegnap anyámék hazajöttek és elkezdtek velem ordibálni, hogy mennyire egy sz_ r testvér vagyok és többet nem vigyázhatok tesómra, mert tuti direkt löktem el..
Szerintetek ez normális?!!!
"Felosztottuk". Ez készXD
Amúgy már onnan lehet tudni hogy nem vagy rossz báty, hogy feltetted a kérdést.
Igazából azzal "büntetnek" hogy el kellett költöznöm apához. Apát amúgy is jobban bírom, csak rosszul érzem itt magam, apának van 2 gyereke, az egyik alig 1 éves a másik meg 3, és kellemetlenül érzem magam, mert a felesége mindig azt mondja semmiben sem kell segítség, de látom hogy megszakad.
Amúgy pedig az öcsém véleménye nem számít nekik, mert " úgysem merne igazat mondani"..
Kicsit OFF a 4-esre:
Szerintem ilyen kicsiknél ha leviszed egy órára őket a játszótérre és az anyjuk be tudja fejezni a dolgait, amit napközben 25-ször félbehagyott annál nagyobb segítség nincs. Gondolom nem akarja hogy házimunkázz, mert úgy szereti ahogy ő csinálja, de ha segítesz neki abban, hogy legyen így ideje, az igazi kincs:) De ebben az esős időben az is jó, ha lefoglalod őket egyszer-egyszer fél órákra.
Szerintem sem vagy hibás, de ha normális felnőttek lennének, akkor ezt már abban a pillanatban belátták volna, de ha legalább átlagosak volnának, egy kis idő után rájönnének... De ha ilyenek, lehet, hogy jobb, ha nem is vagy ott! Úgyhogy megértelek téged.
Amúgy igaza volt valamelyik előttem lévőnek, hogy az lenne a legnagyobb segítség, ha lefoglalnád a kicsiket, kapcsolnál be nekik mesét a szobádban, vagy játszanátok a szőnyegen. Így két legyet ütnél egy csapásra, mert nem csak segítenél otthon, de még meg is szeretnének az új tesók :)
Én nem szeretem a gyerekeket, nem tudok velük bánni, a 7 éves öcsémmel már alig tudok bánni, nemhogy kisebbel
Szívesebben takarítok vagy valami csak ne kelljen gyerekekkel lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!