Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért szégyenlős ennyire az...

Miért szégyenlős ennyire az öcsém?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. Öcsém 7 hónap múlva 15 éves lesz, és nagyon szégyenelős. Itthon mindig ruhába van, holott én sokszor csak bugyiba, meg pólóba. Miért ennyire szégyenlős? Orvoshoz se szeret járni, mert fél hogy le kell vetkőzni. Egyszer gatyába megláttam, és egyből takargatni kezdte magát. Idegen előtt megértem, de én a testvére vagyok. Anyuval, és apuval is ilyen. Nem értem miért ennyire szégyenlős, mert nem kövér meg semmi. Vagy ez a kamaszkor része? Más ember előtt ennyi idősen én is az voltam, de a családom előtt nem.

2015. aug. 19. 20:02
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Miert lenne megmosolyogtató, hogy egy lany nem akarja mutogatni a melleit egy orvosnak? ( es nem nőgyógyász, hanem sima háziorvos )

Szerintem ebben semmi fura nincs

Es megis mi köze van a háziorvosnak a lany melleihez? ( nem nőgyógyász, hogy tapogassa, hogy van-e benne csomó vagy hasonló)

Es gondolj mar bele, nem csak az orvos van ott, meg van legalább 1 asszisztens na meg most a hozzaszolonal az Anyukaja is ott volt

A fiúnal tényleg érdekes, mivel strandon is csak fürdő gatya van rajta, de a lányon/nőn van melltartó is a strandon

2015. aug. 20. 14:50
 22/27 anonim ***** válasza:

"Es megis mi köze van a háziorvosnak a lany melleihez?"

Nem a melleihez, hanem ami alatta van: a tüdejéhez, szívéhez!

Az orvos sztetoszkóppal meghallgatja a tüdejét, szívét. Nem vagyok orvos, nem tudom, mennyire akadályozza ezt, ha a melleinél nem tudja meghallgatni. Nem tudom, mit ír elő ebben az orvosi protokoll. De elképzelhető, hogy az alaposság rovására megy, ha azt kihagyja. A másik orvos talán úgy gondolja, nem ér annyit a konfliktus egy kamaszlánnyal: amennyire levetkőzik, annyira tudja megvizsgálni, oszt' jónapot.

2015. aug. 20. 16:49
 23/27 anonim ***** válasza:

Én sem veszem le a melltartomat a haziorvosnal es igy is meg tud vizsgálni

Mert ha egyedül mennek be hozza es ketten lennénk ( szóval nem lenne a vizsgaloreszen az asszisztens sem) akkor meg azt mondom, hogy oké, levetkozom felül teljesen

De igy, hogy meg plusz emberek is bent vannak kizárt dolog

2015. aug. 20. 16:58
 24/27 anonim ***** válasza:

"Nem a melleihez, hanem ami alatta van: a tüdejéhez, szívéhez!

Az orvos sztetoszkóppal meghallgatja a tüdejét, szívét."

??????

Nekem soha nem tapizta még a háziorvos a mellem, mindig is a hátamon hallgatták. o.O A hátamon kellett lapockáig felhúzni a pólóm, és oda tette a sztetoszkópot, eddig már több orvos is (gyerekorvos, felnőtt háziorvos, iskolaorvos, üzemorvos), szóval nem egy bolondot fogtam ki.

Komolyan van olyan orvos aki a melltartót is leveteti és a mellen tapiz a sztetoszkóppal?

2015. aug. 20. 18:24
 25/27 anonim ***** válasza:

22 vagyok.

Nem tudom, én férfi vagyok.

Csak egyszerűen az orvos fejével próbálok gondolkodni. Mi a fészkes fenének vetkőztetné le jobban a beteget, mint amennyire a munkájához kell? El nem tudom képzelni, hogy egy háziorvos (pláne nő) azon csorgatja a nyálát, hogy egy tini mellét láthatja vagy hozzáérhet.

Azt el tudom képzelni, hogy fölöslegesen vettette le az az idős orvos a melltartót, de abban biztos vagyok, hogy a szakmai meggyőződése (tehát jó szándék) és nem a kukkolás szándéka vezérelte. Akkor meg mire föl a nagy felháborodás?

2015. aug. 20. 18:53
 26/27 anonim ***** válasza:

Előző kiigazítva:

Nem tudom, én férfi vagyok. Engem mindig elölről is (tehát a mellemen) és a hátamon is meg szoktak hallgatni az orvosok.

2015. aug. 20. 18:54
 27/27 anonim ***** válasza:

Nem kukkolásból, szimpla empátiahiányból és genyóságból.

Mint a suliban az orvosi vizsgálaton. Fél órán át ücsörögtünk egy padon egy szál bugyiban, a mellünket takargatva, csak azért, hogy megnézze, van-e gerincferdülésed, ha sorra kerülsz. És nem az volt, hogy majd ha odaérsz, akkor vetkőzz le, nem, állj úgy súlyt mérni, magasságot, szemvizsgálatot, hogy takargatod a melleidet.

Felnőttként egyszer sem vetették le velem a melltartót, értelemszerűen ha nem vizsgáltak ott. De én mindig rákérdezek, ha valami nem világos, meg nem akarok tötymörészni, így volt már, hogy megkérdeztem, hogy ezt vagy azt is levegyem-e, és nem egyszer jött a válasz, hogy "végül is nem kell".

2015. aug. 20. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!