Milyen bátty ez?
Őszintén én is rohadtul utálom, ha valaki az én pénzemet akarja költeni, vagy pedzegeti nekem, hogy húúú, de nincsen ez meg az, pedig milyen jó lenne.
Dolgozom heti 6 nap, 10-12 órákat, fejlesztem magam, kockázatot vállalok, és én vagyok a szemét, hogy nem vagyok irgalmas szamariánus, mert másnak szar az élete.
Kérdező, kicsit ellentmondásos, amiket írsz: a kiírásból süt, hogy elvárnátok, hogy támogasson tieteket, utána meg "nem kell a pénze"? Ezek szerint ugyanabból a családból jöttek a szüleid, a nagybátyád mégis többre vitte. Anyudnak ez mért nem sikerült? Miért is kellene a nagybátyádnak bármit is megosztania veletek, amiért megdolgozott, amit elért az életben? Ti Miben vagytok az ő segítségére, hogy elvárhatnád, hogy viszont segítsen, amiben tud?
Az örökség meg jár. Miért gondolod, hogy azért mert ő többet teremtett meg magának, nektek kellene adnia a részét, mert ... csak mert nektek kevesebb van?
Érződik az írásodból, hogy tulajdonképpen érzelmi kapcsolat sincs közöttetek, és csak az ilyen-olyan támogatására csorgatjátok a nyálatokat (nyaraló, örökség, kérdezze meg, hogy mi van veletek, mert...). Nem érzed magadat végtelenül pofátlannak?
Látom nem értitek mire gondolok....
pl: Édesanyámat hívta tanúskodni olyan ügyben ahol 33 millió ft volt a tét,azért hogy hozzájusson még egy házhoz és ígért a pénzből anyukámnak ha megnyeri a pert.Meg is nyerte, és egy mosóport és egy rúd szalámit adott.És igen mi a pofátlanok vagyunk.Születésnapi bulit tartott az apjának,amit vele fizetette ki.(90 éves emberrel)
ÉS HOGY ÉRTSÉTEK SOHA NEM KÉRTÜNK TŐLE PÉNZT!
Te h..lye vagy, már bocs. Tanúskodni állampolgári kötelezettség, csak nagyon szigorú esetben lehet megtagadni, a hamis tanúzást pedig elég keményen bünteti a törvény, szóval anyád nem tett szívességet azzal, hogy elment tanúskodni. HA bemondta a nevét a bíróságon, mint tanú, akkor a bíróság idézi az illetőt, az pedig nem meghívó, hanem kötelező megjelenni, különben a rendőrség állítja elő, és igazmondási kötelezettség akkor is terheli, ha éppen haragban van a másik féllel...
értem én, hogy szó szerint, kimondva nem kértetek pénzt tőle, nem is tehetnétek, milyen alapon? Sokkal undorítóbb, hogy elvártok, csak azért, mert ne, mintha legalábbis kötelessége lenne a saját hasznából adni, jó, hogy ne már azért dolgozzon, hogy nektek jobb legyen. Nem érzed, hogy mennyire abszurd? Ha olyan jóban lennétek, akkor nyilván felajánlaná nektek egy hétre a nyaralóját is, de ezek szerint nem vagytok. Ti megkérdeztétek már, hogy esetleg használhatnátok-e egy hetet azt a nyaralót? Vagy csak várjátok a sült halat, hátha eszébe jut felajánlani, közben meg elmondjátok mindennek? Tudod, hogy hívta a hozzátok hasonló rokonokat Móricz? Poloskafajnak...
Előző; polgári perben is kötelező tanuskodni? vagy csak büntetőben.
Ha ház volt a tét, lehet, hogy vitás családi helyzet volt.
Mellesleg lehet, hogy az ok-okozat fordítva van; nem azért undok, önző, mert "sokra vitte", hanem azért vitte többre, mert undok ,önző, könyöklő, gátlástalan. Kitudja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!