Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Most komolyan velem van a...

Most komolyan velem van a probléma?

Figyelt kérdés

Nem túl rózsás a kapcsolatunk bátyámmal, de arra persze jó vagyok, hogy munkát szerezzek sógornőmnek (érdekes, akkor tud menni a jópofi, és anyánk is állandóan zaklat velük).

Eddig HÁROMSZOR jártam el az ügyében. Elsőre nem vette fel a telefont a HR-esnek, másodjára lemondta az interjú időpontját.

Most arra várunk, hogy újra keressék, de megint félre áll a szájuk, már azon gondolkozom hogy visszamegyek a munkaügyre és lemondom az egészet.

Szerintem az a problémájuk, hogy nem személyesen viszem be mindenféle akadály nélkül a csajt, hanem meg kell küzdenie az állásért.

Mivel beajánlottam, sokkal nagyobb esélyekkel indul mint a többiek, de ez multi cég, nem a sarki közért. Nem úgy működik, hogy hátraviszem a művészbejáróhoz, és holnaptól dolgozik...

Ti mit tennétek,? Eltűrnétek ezt, vagy visszamondanátok az egészet? Már most éget, bele sem merek gondolni, így mi lesz később... és valljuk be, nem érdemel ekkora szívességet.

2015. ápr. 14. 10:19
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Én biztosan nem segítenék így tovább. Ezek az emberek szinte már azt várják, hogy te tartsd el őket, dolgozni se kelljen... :) Én megmondanám, hogy "mivel a viselkedésedből egyértelműen látszik, hogy egyáltalán nem örülsz a segítségemnek és nem használod ki a lehetőségeket, ezentúl nem kívánok munkaközvetítő szerepet betölteni az életetekben."
2015. ápr. 14. 10:22
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

talán a saját melód kéne neki adni?

ha egy interjút el tudsz intézni, az is nagy szó!

am ha ilyen a csaj, akkor úgysem fogják felvenni, csak magadat járatod le!

te ebből szépen szállj ki, mert tényleg az lesz, hogy majd rólad gondolnak rosszat, hogy ilyen nőt akarsz a munkahelyedre vinni.

ha behívják, akkor bemegy (vagy nem?!), ha nem hívják, akkor meg felejtsd el

2015. ápr. 14. 10:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Az a baj, hogy anyám is a pártjukat fogja, ha nem segítek, megint én leszek a szemét az egész családban... Nagyon unom már.

Persze, azt én is kiemeltem, hogy ez volt az utolsó alkalom. Innentől nem érdekel, hogy hívják-e vagy sem, ha elbaltázza elbaltázza, hülye én sem vagyok már.

2015. ápr. 14. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az ügyben nem mondanék vissza semmit, de többet nem segítenék neki. Kerek-perec megmondanám nekik, hogy ha nem becsülik meg a lehetőséget, ami a segítségemmel adódott, akkor máskor ne várjanak segítséget.
2015. ápr. 14. 10:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell lemondani, de foglalkozni se vele többet. Nem veszi fel a telefont, le mondja az interjút - nem úgy tűnik, mintha tényleg dolgozni szeretne
2015. ápr. 14. 10:34
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem, eszem ágában sincsen máskor segíteni.

Nem tudom... talán már csak bosszúból is mondanám le, úgysem tudnák meg. Amikor nekem kellett segítség, ők nem voltak sehol. Békejobbot nyújtottam azzal, hogy megpróbáltam mégis jót tenni velük, de nem értékelik azt sem. Az is megfordult a fejemben, hogy talán csak azért tértünk vissza a régihez, mert most bebiztosítva érzik magukat, nem kell tovább jópofizniuk.

2015. ápr. 14. 10:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt már elbaltázta, az első alkalmat még lehet szépíteni, magyarázgatni, de hogy lemondta az időpontot...

Ha neki ennyire fontos az állás most, amikor még nem is kapta meg, később még ennyire sem fogja törni magát. Ezt tudja a HR-s is, ha a te kedvedért esetleg be is hívja újra interjúra, akkor sem őt fogják felvenni.

2015. ápr. 14. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!