Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tesóm csak 13 éves de csak...

Laccca2000 kérdése:

A tesóm csak 13 éves de csak a gép érdekli és lusta. A szüleim mindennel próbálják rávenni a tanulásra. A jegyei egyre rosszabbak és azt hiszi hogy anyáék azért fenyegetik hogy tanuljon mert nem szeretik és ezért szarik a fejükre. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 1. 17:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szankciókat kell kell kilátásba helyezni és következetesnek kell lenni. El kell venni tőle a gépet vagy jelszóval levédeni. Csak hétvégén engedni oda, de akkor is csak napi 1-2 órára/nap. Hétköznap pedig egyáltal nem szabad megengedni. Én így kezdeneém és ezt a rendszert betartanám év végéig. Ha javít a jegyein, akkor kilátásbhelyezném azt, hogy miután megkapta a bizonyítványát és ténylegesen látható benne a jegyek javítása, akkor hétköznaponkánt is gépezhet napi 1 órát a hétvégéken felül. Ősztől pedig az új év kezdetével megmondanám neki, hogy ha normálisan tanul akkor maradhat a napi 1 óra gépezés hétköznapokon is természetesen csak késő délután az otthoni leckeírás+tanulás után. Ha ismét elhanyagolja a tanulást, akkor akár még hétvégére is megvonnám tőle a gépet. Előbb-utóbb rájön, hogy mi mivel jár. De elsősorban a szüleidnek kéne megnevelni őt.
2015. ápr. 1. 18:54
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Napi 1-2 ora gépezés egy 13 évesnek amai világban nudli!!! Nagyon régimodiak vagytok jo regelt ez a 21, század!
2015. ápr. 1. 19:16
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó:

Majd gépezhet többet, ha letudta a kötelességeit. Addig meg nem hiszem, hogy van értelme lázadni. Húgom is ilyen idős és pont ennyit gépezik hétköznaponként, nincs többre igénye. Egy 13 éves mit tud csinálni több órán keresztül? 1-2 óra nekem is elég lenne 20 évesen, csak én utána unalmamban elkezdek böngészgetni, de amíg átnézek mindent, ami érdekel, az kb 1-2 óra.

2015. ápr. 1. 19:41
 14/16 Argloss ***** válasza:
52%

"Egy 13 éves mit tud csinálni több órán keresztül?"

Filmezés, könyvolvasás, zenehallgatás, kommunikáció, nyelvtanulás, játék stb.

Egy jól kiválasztott játék csapatmunkára, gyors helyzetfelismerésre és logikára is taníthat sok más mellett. (pl. sok játéknál kell tudni valamennyire angolul)

Régen a gyerekek átmehettek a barátaikhoz. Mostanában egyre elterjedtebb, hogy inkább beszéljenek skype-on, mert "akkor legalább nem csinál hülyeséget a gyerek".

Az idő csak akkor probléma, ha nincs iránymutatás arra nézve, hogy hogyan kell azt hasznosan tölteni. Ha rendes fontossági sorrendet tanítanak valakinek, akkor az a kamaszkorban sem borul fel annyira brutálisan.

Ebben a korban nem annyira könnyű szót érteni mindenkivel. A fenyegetés csak arra jó, hogy rombolja a szüleid hitelességét. Meg kell próbálni megérteni, hogy mit miért csinál és akkor lehet majd hatni is rá. Kicsit nekem úgy tűnik a leírásból, hogy a rossz jegyek miatt most figyelmet kap a szüleitektől. Máskor ezt nem kapja meg? Több a "mivoltmaasulibanjólvanoké" beszélgetéseknél?

2015. ápr. 1. 20:20
 15/16 anonim ***** válasza:
el kell tiltani a géptől, amíg a jegyei nem javulnak. következetesnek kell lenni.
2015. ápr. 2. 08:47
 16/16 anonim ***** válasza:

14-es, gondolom a szóban forgó gyerek nem olvas és nem nyelvet tanul a gépen, hanem játszik meg összevissza böngészget...

Én aláírom, tényleg baromi hasznos a net(én neten tanultam meg egy nyelvet, tanár és magánórák nélkül), de egy 13 éves még nem hiszem, hogy annyira látja a hasznos oldalát (mert nem lett neki megtanítva, hogyan kell "használni" az internetet, csak kapott egy gépet és szabadjára lett engedve)

2015. ápr. 6. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!