Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan győzzem le magamban az...

Hogyan győzzem le magamban az irigységet, amit a nővéremmel kapcsolatban érzek?

Figyelt kérdés
Jóval többet keres mint én (kb. a másfélszeresét), jóval közelebb van a munkahelye, mint az enyém (én utazok kb. másfél órát naponta) és az élet más területén is sokkal gyorsabban és nagyobb sikereket ér el mint én. Tudom, hogy nem szép dolog, de nagyon irigy vagyok rá.

2015. jan. 2. 20:31
1 2
 11/15 mi a fene ***** válasza:
90%
Szerintem az egészséges, ha az emberben van egykis irigység, vagy becsvágy ?ez viszi előre az embert. Biztosan van amiben te vagy a jobb, vagy törekedj rá, hogy kitűnj valamivel. Pl. kezdj el sportolni, mondjuk futni, ahhoz nem kell nagy beruházás, vagy vmi egzotikus nyelvet tanulni. Mindenkiben van rejtett tartalék !
2015. febr. 18. 09:47
 12/15 anonim ***** válasza:
88%
az irigység abból ered, hogy nem tartod magadat olyan jónak mint őt. önértékelési problémád van, próbálj ezen túllépni. keress 1 jobb munkahelyet, költözz közelebb, ne irigykedj, mert a te életedet te választottad. változtass és akkor nem kell irigykedned. Lehet hogy szorgalmad nem elegendő, szorgalmasabban kéne dolgoznod, és megtenni mindent hogy váltostass az életeden.
2015. márc. 26. 06:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj lenne csak magadat figyelembe venned. Akármennyire is a testvéred, az az élet, amit te élsz, az egy másik. Csak azt figyeld, hogy ami neked jut az élettől, az úgy önmagában jó-e neked. Ha nem, akkor változtass rajta. Tudom nem egyszerű másik melóhelyet sem keresni, de nem lehetetlen. Amúgy összességében abból is inkább olyat érdemes keresni, amit szívesen csinálsz, mert a pénz egy idő után nem fog boldoggá tenni, ha mellé nem jár sikerélmény is.

De bármilyen területen is van elégedetlenséged, ne a nővéreddel hasonlítsd össze magad, mert ennyi erővel ugyanúgy bárkivel összehasonlíthatnád magad. És vannak olyanok is, akiknek szerinted jobb, de ha őket kérdeznéd a saját helyzetükről, akkor ők nem mondanák ugyanezt.

2015. ápr. 2. 14:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, akik irigyek valami miatt, azok általában csak az irigyelt dolgokat látják a másikon. Látják az örömét, és sajnálják, de nem látják a bánatát. Neki is van baja.

Ez pedig nagyon nem jó, hogy nem a saját dolgoddal foglalkozol. Hogy akarsz változást, ha mással vagy elfoglalva.

Ez hosszú folyamat lesz, de mindenképp jó, hogy reálisan látod az érzéseid. Ettől te nem vagy rossz!

2015. máj. 17. 19:59
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

A másfélszerese, amit keres, nem olyan nagy különbség. Ha te keresel nyolcvanat, ő meg százhuszat, akkor egyik se valami sok, ha meg te négyszázat, ő meg hatszázat, azon a szinten már kevéssé számít.

A másfél óra ingázást próbált produktívan kihasználni, én is ingáztam ennyit, és nyelvet tanultam közben.

2015. jún. 28. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!