Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesóm kamatra adott kölcsön...

Tesóm kamatra adott kölcsön pénzt anyámnak! Milyen ember az ilyen?

Figyelt kérdés
Hogy lehet valaki ilyen?Anyám még most is dolgozik,de van mikor megszorul,kétszer vett fel providentet!Tesóm most veri a mellét,hogy ő milyen jó kislány,mert a provi 100százalékos -os kamatra ad kölcsönt,ő meg 20százalékra adta!Szegény anyámnak olyan rosszul esett,kicsordult a könnye.
2014. dec. 30. 04:57
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
62%
Itt sok a hulye valasz! Teljesen mindegy, hogy a teso kulon lakik vagy milyen a kapcsolat az anyukaval. Teso ebben a formaban szemet. Az anyjanak kamatra adni kolcson penzt? Nekem soha nem fordulna meg a fejembe, hogy mas nymoran nekem tobb legyen. Adja vissza azt amit kolcsonoztem. Masik az anyjarol van szo aki felnevelte, etette, iskolaztatta stb az is sok penzbe kerult!
2014. dec. 30. 08:20
 12/29 anonim ***** válasza:
19%

Nyilván anyagias a tesód sajnos.De én nem értem a kölcsönt kéregetőt sem.Ha kevés a beosztható jövedelem, azt kell beosztani.Én se sokból élek,de beosztom azt.

Nem költekezek túl még karácsonykor sem.

Annak meg végképp nincs értelme, hogy az egyik lyukat kölcsönnel betömöm, majd újabb kölcsönt veszek fel.

Van aki a viszonylag sok pénzt is szétszórja, és van aki a kevésből is kijön...

2014. dec. 30. 08:33
 13/29 anonim ***** válasza:
74%
De mi a valódi kérdés? Ez csak egy kifakadás.
2014. dec. 30. 08:35
 14/29 anonim ***** válasza:
72%

Pfuu mintha egy az egyben hugomat irtad volna le. 2x annyit keres mint anya, es kepes lenne elnezni ahogy ehen hal. Es a ketszer annyi itt 100 es 200 ezer ft. Fillerre pontosan kiszamitja a lakas rezsijet, kepes 10 forinton szarakodni, nehogy tobbet kelljen fizetnie anyamnal. O nem is tagadja, hogy ilyen, neki fontosabbak a baratok meg hogy utazgatni tudjon stb. Pedig mindketten ugyanugy voltunk nevelve, en megsem lettem ilyen. Csak en sem keresem halara magam es 2 gyereket nevelek kulon haztartasban, hugom meg egyutt el anyukammal, se kutyaja se macskaja, megis borzalmasan onzo. Ezzel ellentetben viszont anyosomeknal viszont teljes mertekben onzetlenseg van, ott segit mindenki egymasnak ahol tud es senki nem azt nezi mennyit kapott eddig a masiktol.

Szegeny anyukad, elhiszem, hogy rosszul esett neki. Es itt most semmi koze az eladosodashoz. Az elv baromi undorito!

2014. dec. 30. 08:42
 15/29 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudni, hogy kérdező ott volt-e harmadik félként, amikor történt a megállapodás az anyag és a tesó között. Azaz nem tudni, hogy mi hangzott el pontosan. Egyébként meg nem kell teljes mértékben elítélni ilyen esetben másokat, mivel nem vagyunk egyformák. Végül is "jutányos" a kamat mértéke és mindkét fél nyer az ügyleten. Egyébként miért nem a kérdezőtől kért az anya ? Kérdező biztosan kamat nélküli hitelként kölcsönzött volna !!
2014. dec. 30. 08:58
 16/29 anonim ***** válasza:
41%
És a tesó majd a 20% kamatából vissza is fizeti mindazt (csak a pénzt...), amit anyuka ráköltött?
2014. dec. 30. 09:03
 17/29 anonim ***** válasza:
79%
Elég egy pici részlet, ami alapján az ellenkezője a pozitívum, vagy negatívum. Mi viszont semmilyen részletet nem ismerünk. Így aztán bárkinek lehet igaza!
2014. dec. 30. 09:36
 18/29 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező!

Úgy érzem a probléma nem a tesód viselkedése, hanem édesanyád felelőtlen pénzügyi költekezése.

Ha a provident adott kétszer is neki (és vissza is tudta fizetni), akkor az azt jelenti, hogy "jó" adós, hitelképes és van elegendő jövedelme. Akkor miért volt megszorulva? Be kell osztani azt a pénzt ami jön, és akkor nem kell providenttől vagy mástól kérni, még drágábban. Ha meg problémája van azzal, hogy a tesód kamatra ad, akkor nem könnyet kell csorgatni, hanem megint felvenni providenttől és legközelebb jobban átgondolni, mielőtt vesz valamit (rád is költ egyébként abból a pénzből?).

Másfelől lásd, hogy ezt a felelőtlen pénzügyi költekezést le kell állítani. Ha testvéred adna kamat nélkül akkor azzal kit tanítana? Mi lenne a történet vége? Szinte borítékolható, hogy édesanyád ugyanúgy költekezne mint eddig, tudva, hogyha gond van úgyis kap "kamat nélkül" vagy "olcsón" a testvéredtől.

Ha te haragszol emiatt a testvéredre, akkor miért nem adsz TE kamat nélkül? (Jah, hogy neked sincs miből? Értem én, hogy könnyű más f***ával verni a csalánt, én is remekül el tudnám költeni a másik pénzét..).

Ebben a történetben a testvéred viselkedése a legkevésbé bántó. Talán azzal hibát követ el, hogy egyáltalán ad anyukádnak (ugyanis ezzel erősíti anyukád viselkedését, mert látja, hogy lehet valakire számítani költekezés során, így bátran költhet), viszont abban nem látok rosszat, hogy kamatot kér (ráadásul kevesebbet, mint a provident.

Összefoglalva: a csálad ezekből a pénzügyi manőverekből csak rosszul jöhet ki, de a felelősök (ebben a sorrendben): anyukád, te, tesód.

2014. dec. 30. 09:37
 19/29 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, nem válaszoltál arra, hogy TE hol vagy ebben a szituációban. Majdnem mindenki a tesódat szidja, elítéli, holott nem is tudjuk mi a teljes igazság a kölcsönök, azok visszafizetése és a túlköltekezés körül. Talán ha konkrétabb dolgot is írnál, mi is tisztábban látnánk.
2014. dec. 30. 09:52
 20/29 anonim ***** válasza:
21%
látom megint le lett pontozva a nevem! :-)
2014. dec. 30. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!