Tesóm kamatra adott kölcsön pénzt anyámnak! Milyen ember az ilyen?
Nyilván anyagias a tesód sajnos.De én nem értem a kölcsönt kéregetőt sem.Ha kevés a beosztható jövedelem, azt kell beosztani.Én se sokból élek,de beosztom azt.
Nem költekezek túl még karácsonykor sem.
Annak meg végképp nincs értelme, hogy az egyik lyukat kölcsönnel betömöm, majd újabb kölcsönt veszek fel.
Van aki a viszonylag sok pénzt is szétszórja, és van aki a kevésből is kijön...
Pfuu mintha egy az egyben hugomat irtad volna le. 2x annyit keres mint anya, es kepes lenne elnezni ahogy ehen hal. Es a ketszer annyi itt 100 es 200 ezer ft. Fillerre pontosan kiszamitja a lakas rezsijet, kepes 10 forinton szarakodni, nehogy tobbet kelljen fizetnie anyamnal. O nem is tagadja, hogy ilyen, neki fontosabbak a baratok meg hogy utazgatni tudjon stb. Pedig mindketten ugyanugy voltunk nevelve, en megsem lettem ilyen. Csak en sem keresem halara magam es 2 gyereket nevelek kulon haztartasban, hugom meg egyutt el anyukammal, se kutyaja se macskaja, megis borzalmasan onzo. Ezzel ellentetben viszont anyosomeknal viszont teljes mertekben onzetlenseg van, ott segit mindenki egymasnak ahol tud es senki nem azt nezi mennyit kapott eddig a masiktol.
Szegeny anyukad, elhiszem, hogy rosszul esett neki. Es itt most semmi koze az eladosodashoz. Az elv baromi undorito!
Kedves kérdező!
Úgy érzem a probléma nem a tesód viselkedése, hanem édesanyád felelőtlen pénzügyi költekezése.
Ha a provident adott kétszer is neki (és vissza is tudta fizetni), akkor az azt jelenti, hogy "jó" adós, hitelképes és van elegendő jövedelme. Akkor miért volt megszorulva? Be kell osztani azt a pénzt ami jön, és akkor nem kell providenttől vagy mástól kérni, még drágábban. Ha meg problémája van azzal, hogy a tesód kamatra ad, akkor nem könnyet kell csorgatni, hanem megint felvenni providenttől és legközelebb jobban átgondolni, mielőtt vesz valamit (rád is költ egyébként abból a pénzből?).
Másfelől lásd, hogy ezt a felelőtlen pénzügyi költekezést le kell állítani. Ha testvéred adna kamat nélkül akkor azzal kit tanítana? Mi lenne a történet vége? Szinte borítékolható, hogy édesanyád ugyanúgy költekezne mint eddig, tudva, hogyha gond van úgyis kap "kamat nélkül" vagy "olcsón" a testvéredtől.
Ha te haragszol emiatt a testvéredre, akkor miért nem adsz TE kamat nélkül? (Jah, hogy neked sincs miből? Értem én, hogy könnyű más f***ával verni a csalánt, én is remekül el tudnám költeni a másik pénzét..).
Ebben a történetben a testvéred viselkedése a legkevésbé bántó. Talán azzal hibát követ el, hogy egyáltalán ad anyukádnak (ugyanis ezzel erősíti anyukád viselkedését, mert látja, hogy lehet valakire számítani költekezés során, így bátran költhet), viszont abban nem látok rosszat, hogy kamatot kér (ráadásul kevesebbet, mint a provident.
Összefoglalva: a csálad ezekből a pénzügyi manőverekből csak rosszul jöhet ki, de a felelősök (ebben a sorrendben): anyukád, te, tesód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!