Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsém mindent megeszik...

Az öcsém mindent megeszik amit csak talál itthon. Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Bármit ami a fagyasztóba van, ami a hűtőbe, ami a konyhaszekrényekbe ehető, mindent. Itthon lettünk egy hétre úgy, hogy anya bevásárolt mirelit kajákból múlt hétvégén, és minden este haza is jön, de nem főz semmit, hanem nekünk kell megoldani. Én főznék is, de a mirelit kész kajákból már semmi nincs, főzni meg nem tudok, mert egyszerűen már nincs miből. Amiket sütéshez vettem tojásokat megette, a fagyasztóba volt eltéve tartalékba egy szál kolbász, de azt is felolvasztotta, és már alig van belőle. Anya egyáltalán nem eszik itthon a héten, én meg alapból nem eszek valami sokat. De ha valami dolgom van, és el kell mennem délután itthonról és nem raktam el az ebédmaradékot, arra sem volt képes az öcsém, hogy eltegye, másnap meg lehetett kidobni, mert szét száradt az egész...

Mit csináljak? Egyáltalán nem foglalkozik másokkal, hogy másnak marad e, vagy akármi. Amit anyának félretettem, hogy este legyen mit vacsoráznia, azokat is felfalta mire hazaért volna anya..

És nem kövér.. Egy vékony, és eszméletleneül önző gyerekről van szó...

Mit lehet egy ilyennel kezdeni? Már az egész család többször próbált beszélni vele, hogy ne legyen ennyire önző, de nem változtatott.. (volt, hogy a húgom kapott egy üveg nutellát, az öcsém másnap reggel fél kiló kenyeret meg majdnem az egész üveg nutella tartalmát elvitte az iskolába, ahol amúgy sincs 2-él tovább..

16 éves.

2014. okt. 31. 12:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
77%
talán küldd orvoshoz a tesót, mert ha állandóan zabál, de nem hízik, ott szervi bajok is lehetnek, nemcsak lelkiek (pszichológushoz is menjen, ha lelki problémák is vannak)
2014. okt. 31. 19:51
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit macerás de beszéld meg anyuddal hogy naponta vásároljatok és csak annyit ami aznapra kell. A hűtőt és spájzot pedig zárjátok. Amit írtál abból nem az derül ki hogy éhezik. Tegyétek ki az adagját kicsit bővebben a kajákból és közöljétek ha többet akar keresse meg a rávalót vagx kérjen pénzt apukátoktól. Egy pszichológus se ártana neki nyilván.
2014. okt. 31. 20:49
 23/25 anonim ***** válasza:
0%
Fejlődésben van, ne bántsd! :D
2014. nov. 1. 01:09
 24/25 anonim ***** válasza:

Ez po.átlanság, sőt egyenesen bnkóság.

Zárjátok le a hűtőt, amikor nem vagytok. Nektek van kulcs, huginak is, neki NINCS!

Erre az sem mentség, hogy éhes - ti nem vagytok azok?! Nem, ő egy telhetetlen, önző alak.

De én az első-második ilyen eset után alaposan megruháztam volna (mind nővére, simán), vagy nem adok neki enni. Megérdemli, mert olyan nincs, hogy nem éri fel ésszel - bár, de -, hogy nektek is kell enni, nem zabálhat meg mindent.

2014. nov. 2. 14:08
 25/25 anonim ***** válasza:

Ne vásároljatok egyszerre sokat. Mindig csak annyit, ami másnapig elég. Ha üres a hűtő, akkor nem tud mit enni.

Ez azért elég pofátlanság tőle. Ennyi idősen már megértheti, hogy más is akar enni vmiből. És hogy be kell osztani a kaját.

2014. nov. 2. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!