Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsém mindent megeszik...

Az öcsém mindent megeszik amit csak talál itthon. Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Bármit ami a fagyasztóba van, ami a hűtőbe, ami a konyhaszekrényekbe ehető, mindent. Itthon lettünk egy hétre úgy, hogy anya bevásárolt mirelit kajákból múlt hétvégén, és minden este haza is jön, de nem főz semmit, hanem nekünk kell megoldani. Én főznék is, de a mirelit kész kajákból már semmi nincs, főzni meg nem tudok, mert egyszerűen már nincs miből. Amiket sütéshez vettem tojásokat megette, a fagyasztóba volt eltéve tartalékba egy szál kolbász, de azt is felolvasztotta, és már alig van belőle. Anya egyáltalán nem eszik itthon a héten, én meg alapból nem eszek valami sokat. De ha valami dolgom van, és el kell mennem délután itthonról és nem raktam el az ebédmaradékot, arra sem volt képes az öcsém, hogy eltegye, másnap meg lehetett kidobni, mert szét száradt az egész...

Mit csináljak? Egyáltalán nem foglalkozik másokkal, hogy másnak marad e, vagy akármi. Amit anyának félretettem, hogy este legyen mit vacsoráznia, azokat is felfalta mire hazaért volna anya..

És nem kövér.. Egy vékony, és eszméletleneül önző gyerekről van szó...

Mit lehet egy ilyennel kezdeni? Már az egész család többször próbált beszélni vele, hogy ne legyen ennyire önző, de nem változtatott.. (volt, hogy a húgom kapott egy üveg nutellát, az öcsém másnap reggel fél kiló kenyeret meg majdnem az egész üveg nutella tartalmát elvitte az iskolába, ahol amúgy sincs 2-él tovább..

16 éves.

2014. okt. 31. 12:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
68%
Rugdosd meg. Amint latom, anyad amugy is tesz ratok magasrol.
2014. okt. 31. 12:49
 12/25 anonim ***** válasza:
75%
Apuka nincs? Te mennxi idős vagy?
2014. okt. 31. 13:59
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is elképesztő mennyiségű kaját magamba tudok tömni egy helyben, de nekem bűntudatom van tőle, mert nem akarom elvenni a másikét. :/ És rajtam sajnos meglátszik.

18/L

2014. okt. 31. 14:01
 14/25 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy én elgyepálnám.
2014. okt. 31. 14:06
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél hashajtót a kajájába
2014. okt. 31. 14:21
 16/25 A kérdező kommentje:

Nevelőapánk van, aki kéthetente jön csak haza egy hétvégére. (a saját apánk lelépett még kicsi korunkban, de ha nagy ritkán nála vagyunk látogatóba, megkap az öcsém bármit amit kér. mert ők megengedhetik maguknak. mi nem).

én 18 vagyok.

2014. okt. 31. 14:30
 17/25 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem azért eszik akkor is, ha nem éhes, mert tudja, ha éhes, nem biztos, hogy tele tudja enni magát. Írtad, hogy be van osztva minden filléretek, talán hó végén egyáltalán nem lakik jól, ezért arra van ráállva a pszichéje, hogy folyton egyen.
2014. okt. 31. 14:44
 18/25 anonim ***** válasza:
52%
Valószínűleg nem önzőségből eszik meg mindent, hanem mert evési kényszere van. Ez betegség, amit van aki kordában tud tartani és van aki nem. Sajnos én is ilyen vagyok. Folyton ennék valamit és amit kibontok, nem bírom letenni. Egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy ott van és ideges vagyok, míg meg nem eszem. Ez valójában szimpla stresszlevezetés. Mivel általában lelki okai vannak, ezért nem ártana mindenképpen szakemberhez fordulnotok vele! 28N
2014. okt. 31. 14:50
 19/25 A kérdező kommentje:
És az is hozzátartozik a kényszer evéshez, hogy másét elveszi? Anyának gyomor bajai vannak, ezért sokszor napokig csak egy nagy csomag háztartási kekszet hurcibál magával, de ha itthon felejti, akkor azt is megeszi az öcsém nutellával. Meg oké, hogy ha valaki nem bírja letenni, amit elkezdett enni, de van amikor ő még el sem kezdi megenni, hanem elvisz egy fél kilo kenyeret iskolába néhány órára? És ennyi önkontrollja nincs, hogy nagyon jól tudja, hogy 4-en vagyunk itthon, ha a nevelőapám is itthon van akkor 5-en, és ennyi étel is van vásárolva, de akkor is megeszi legalább a vásárolt dolgok felét? Ha mindenkinek van véve pl egy puding, de nem eszi meg valaki rögtön, akkor is ő legalább kettőt eszik.. Vagy pl múlt héten lett véve két rúd kolbász a következő fizetésig, ami a jövő hónap vége, de már csak egy fél van, és senki nem evett belőle a tesómon kívül.. És nem azért eszik ennyit, mert megterhelő dolga lenne, vagy kifárasztja valami, mert a héten konkrétan annyit csinált, hogy minden reggel felkelt, leült a számítógép elé egy nagy tányér kajával, és ez egész nap. Este meg elmegy valahová bulizni, másnap meg ugyan így.. És csak követelőzik, ha valaki meg véletlenül szól neki, hogy kicsit figyeljen már oda akkor óriási hisztit csap, hogy ő éhes, és milyen undorító dolog már, hogy nem hagyják enni..
2014. okt. 31. 15:39
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Porciózzatok és írjátok rá, hogy "Dóri", "Kati" "Zsolti", stb. Ha van képe így is megenni a másét, le kell cseszni, hogy éhesek vagytok, és miatta nem tudtok enni. Egyébként
2014. okt. 31. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!