Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan segíthetnék a testvérem...

Hogyan segíthetnék a testvéremnek?

Figyelt kérdés
Már mindketten felnőttek vagyunk, de ez a testvéremen nem látszik. Tesóm a szülőkkel él. Anyámtól mindent készpénzként elfogad, legyen az tanács, ruha, akármi. A szülők mindenben helyette döntenek. Semmi önállósága nincsen. Eszébe sem jut megkérdőjelezni a szülők véleményét. Párkapcsolata még sosem volt. Munkája van. Irreális álmokat kerget, hogy majd ő mit fog elérni (ezek egyébként nosmális célok, pl. saját ház, barátnő, az élet apróbb sikerei). Viszon ebben senki nem tud hinni, amíg az anyám abba is beleszól, hogy milyen ruhát vegyen fel. Hogy segíthetnék neki, úgy, hogy el is fogadja. Mert az a legnagyobb baj, hogy ezeket hiába mondom el neki, feldühödik rajta, támadásnak veszi, azt vágja a fejemhez, mert én már mit értem el, ő meg semmit.

2014. okt. 24. 11:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Többször mozdítsd ki otthonról. Akár el is utazhattok együtt nyáron. Ha felnőttként van kezelve felnőttként fog viselkedni.
2014. okt. 24. 11:23
 2/11 anonim ***** válasza:
Inkább a szüleidet kellene visszafognod... Ha úgy kezelnék, ahogyan egy felnőtt embert kezelni szokás, akkor nem lennének ilyen problémák. Nem kell neki ruhát venni, pénzt adni, beleszólni az életébe. Oldjon meg mindent maga. Mondjuk ha nekem ilyen önállótlan gyerekem lenne, el is küldeném otthonról, de még inkább eleve úgy nevelném, hogy ne legyen ilyen.
2014. okt. 24. 11:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Hány éves?
2014. okt. 24. 11:27
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen. :( Én sem tudok vele úgy viselkedni, mintha felnőtt lenne, pl. beleszólok, ha vezet, ennek következtében nagy hibát is vét. Nem tudom hogyan változtathatnék ezen, hogy állítsam le magam.
2014. okt. 24. 11:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Egyszerűen ne szólj bele. Majd megoldja, megtanulja a dolgokat magától.
2014. okt. 24. 11:29
 6/11 A kérdező kommentje:
A szülőknek hiába mondom, megsértődnek, nem igaz, nem is úgy van. Tesóm még fiatal, könnyebben változik, neki kell majd egy új helyzet elé állítani a szülőket, végül is nálam is elfogadták, én ki tudtam harcolni magamnak az önállóságot.
2014. okt. 24. 11:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Jó, de te nem fogod tudni megváltani a testvéred életét. Neked volt igényed az önállósodásra, neki jó ez így. Meg is érdemli akkor.
2014. okt. 24. 11:51
 8/11 A kérdező kommentje:
Ő még nálam is jobban el van nyomva, nem hiszem, hogy ezt megérdemli. Tesóm úgy viselkedik, mint egy infantilis, a szülők meg úgy tesznek, mintha minden rendben lenne. Erről még a szülők barátai se mernek előttük beszélni, a hátuk mögött meg nyilván megy a kibeszélés.
2014. okt. 24. 11:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Hány éves?
2014. okt. 24. 12:07
 10/11 A kérdező kommentje:
25
2014. okt. 24. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!