Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van egy 18 eves ocsem mar...

Van egy 18 eves ocsem mar lassan 19 eves anyukank nincsen 13eve meghalt az apank meg mar lassan ket eve bortonbe van. Hibasnak erzem mag szerintetwk is az vagyok? Vagy csak en erzem igy?

Figyelt kérdés
Amiota apank bortonbe van egydul vagyunk senkire se szamithattunk csak sajat magunkra volt olyan hogy eheztunk is mivel en tartottam el sajat magunkat meg tartom is az arvasagibol de kozbe apankat is csomagolni kellet es az o csomagja havonta szinte elvitte az egesz penzt mivel nagy dohanyos... Ra 5-6 honapra mire apu bekerult megismerkedtem a baratommal aki kicsit konnyitett a helyzetunkon mivel tamogatott es tamogat is anyagilag mar 7 honapos terhes vagyok es elkoltoztem az ocsemtol ott hagytam egyedul es a sziv megszakadt de azota meg egy nap se volt hogyne latogassam meg 15percre lakunk egymastol es mindennap lemegyek hozza fozok neki es segitek neki takaritani meg mosni is mindenbe segitek amiben tudok de hibasnak erzem magam hogy mmagara hagytam szerintetek is hibas vagyok? Mit csinaljak?! :(

2014. okt. 13. 09:24
1 2
 11/17 kovpet ***** válasza:

"De o cigi nelkul nem tud letezni sem"

Ti meg kaja nélkül nem tudtok létezni.

Nem mondod, hogy talicskázod be a bagót a börtönbe neki, közben meg ti éheztek? Azt az árvaságit nem azért fizetik nektek (mellesleg az én adómból), hogy egy börtöntöltelék elbagózza. Az azért van, hogy egészségben és lehetőleg nélkülözések nélkül nőjön fel egy gyerek, aki nem tehet arról, hogy hova született...

2014. okt. 13. 11:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Ugye nem azért vagy cigiügyben ennyire szolidáris, mert te is cigizel?

Apád csessze meg, így járt. Bírom a bagósokat: inkább nem esznek, csak a cigi legyen meg. Ez mindaddig oké, amíg nem mások betevőjevel szórakoznak, hanem csak a magukeval. Én biztos nem csomagolnék neki annyi dohányt. Keresse meg a rá valót :-)

2014. okt. 13. 11:46
 13/17 anonim ***** válasza:

Cigi nem (csak) azért kell a börtönbe, mert annyit szív. Hanem azzal kell fizetni másoknak, pl. hogy megvédjék.

De ettől függetlenül én sem csomagolnék. Gondolom, nem véletlenül került börtönbe.

Tesód meg kezdjen magával valamit. Legalább a háztartást lássa el, ha már nem dolgozik és nem is tanul. Miért neked kell azt is csinálni? Nem is értem. Ezek a férfiak kihasználnak téged. Apád is, tesód is. Remélem, a párod normálisabb.

2014. okt. 13. 11:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha a tesód befejezné a sulit? Ő mit csinál? Ül otthon egész nap? Ez azért nem a te felelősséged. Bőven többet csinálsz mint elvárható.
2014. okt. 13. 11:56
 15/17 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem a te dolgod ellátni a nagykorú öcsédet és a börtönben ülő apádat. Mindketten felnőttek. Apád azért ül, mert ez a büntetése, amit tett, az az ő felelőssége, gondolhatott volna korábban is rá, hogyha lesittelik, az nem lesz neki olyan jó. Cigit, egyéb támogatást leállítani. Az öcséd pedig ha tanulna vagy dolgozna, akkor is képes lenne ellátni saját magát, mint mindenki más, csak épp te önként és dalolva megteszed helyett. Sürgősen keressen munkát magának, vagy regisztráljon a munkanélkülin és próbáljon meg bekerülni egy tanfolyamra. Aki semmit nem akar csinálni, azért nem érdemes semmit tenni. Így ő is csak apádat fogja követni a börtönben. A főzést, mosást, takarítást ő is meg tudja oldani, van két keze. A te felelősséged a gyereked, aki még meg sem született. A többiek nincsenek rád szorulva, csak kihasználnak, ameddig hagyod magad. Ilyen férfiakkal körülötted kíváncsi lennék, hogy milyen a párod.. én is remélem, hogy a rossz példákat látva legalább normálisat választottál, nem pedig olyat, mint a családod többi tagja. Vedd észre, édesanyád 13 éve meghalt, ami szomorú, de nem te léptél a helyére! Nem neked kell pótolnod őt a felnőtt családtagjaid számára!
2014. okt. 13. 13:13
 16/17 anonim ***** válasza:

azzal mentegeted magad hogy lassan 19 lesz...

minek ilyen helyzetbe lebabázni, a pasid lelép ott lesz a baba meg az öcséd is rólad nem is beszélve, elöbb el kellet volna rugdalni az öcsi segét a suliba...

2014. okt. 13. 14:00
 17/17 A kérdező kommentje:
16 os valaszado nem mentegetemén magam semmivel és kimondta hogy a pasim lelépett? mert én egy szoval sem mondtam ilyet valamit nagyon benéztél ..... és igen mindenkinek igaza van hogy az öcsémnek el kéne mennie dolgozni ment is segéd munkás volt csak leállt a munka a munkaügyi már pribalkozott de hiaba ... nem léusta a munkara csak az baj hogy nincsen.. segédmunkát nagyon jol csinálja nagyon ugyes a regebbi fonoke mondta nekem csak sajnos le kellettt állniuk egy időre apámnak meg azárt küldöm a sok dohányt mert 13éven keresztül egyedül nevelt minket és ennyit meg érdemel nem a szo szoros értelmébe éheztünk de volt hiányunk böven mindenböl meg van is... és az öcsémet azért támogatom meg segitem mert egymáson kivül soha nem számithattunk senkire pedig nagyon sok testvérünk van és le se sza...tak minket!
2014. okt. 13. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!