Kötelességünk mindig segíteni?
A öcsèmék albérletrôl albèrletre járnak. Eddig mindig segítettünk költözésnél, cipekedtünk. Most megint költözközködnek, de nekem már a hócipôm kivan ezzel. Amúgy mindig leráznak minket, amikor eljönnek az egyik beül fèszbukozni a másik meg csak magáról beszél.Igazából mi nem is èrdekeljük ôket,sôt azt veszem észre hogy ha valami baj történik velünk mèg örülnek is neki... A fèrjem szenved mindig a nehéz cuccokkal mert öcsèm nem bírja el...
Szegény èdesapám is pont akkor utazik hozzánk mikor ez lesz. A múltkor is így jött ki...Nen is nagyon bírja ô sem de elvárnák. Egy èvben nèhányszor jön,akkor is ez van...A kèrdésem, ezek után illik felajánlanunk a segítsègünket? Mondjuk szerintem egyèrtelmûnek veszik...ôk egyszer segítettek nekünk.
Nem kötelességetek.
Ha megkérnek akkor is vissza lehet utasítani, annak fényében amit leírtál, magyarázkodni sem kell.
Oldják meg, az ő dolguk.
Nemhogy mindig, hanem SOHA.
A tetsvérkapcsolat nem arról szól, hogy neked kötelesésged adni, adni, és adni, mert a testvérkapcsolat KÖLCSÖNÖS és egyenrangú.
Ha beül FB-ozni, és csak kihasznál, ha nem törődik veled, akkor a legközelebbi nyavalygásánál, amikor megint rád akar csimpaszkodni, hogy te elküldöd a francba. Ennyi.
Apád más tészta, meret ritkán jelenik meg, azt még ki lehet bírni, és a másik: az apád az az apád, nem a testvéred. Egészen más a reláció.
"Egyszer csak én mentem segíteni, akkor a párom mondta hogy ô csak akkor megy ha megkèrik."
Természetes, hogy akkor megy, ha megkérik.
"Még ôk voltak felháborodva, h miért kell külön kèrvényt neki benyújtani."
Hát csak ne legyenek felháborodva, mert ti nem a szüleik vagytok - még azokat is megkéri egy felnőtt ember, ha valamit akar -, hanem a testvér és annak férje. Azaz két másik felnőtt ember.
A tetsvéred a jelek szerint balkra vesz téged, és úgy használ, mintha a harmadik keze volnál. Mert neki ez jár - szerinte. Hát nem, nem jár.
Amikor végre képes vagy lerúgni magadról - beleértve az anyád által benned elültetett hamis felelősségérzetet, hogy te vagy a felelős a tetsvéredért, akárhány éves is, és úgy használhat, ahogyan csak akar - akkor leszel belül is szabad.
Vagy megteszed ezt, vagy pedig ne panaszkodj.
ahogy érzed, de a családod nem válogathatod meg és sosem tudhatod mikor lehet neked szükség rá. Én segítenék, de lefektetnék néhány alapelvet, hogy ne szálljon el magától.
A karma látod amúgy is szórakozik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!