Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg kötelességünk lenne...

Tényleg kötelességünk lenne segíteni?

Figyelt kérdés

A történet a következő:

Mi a férjemmel 3 gyerekkel albérletben élünk. Én gyeden vagyok, férjem építész, jól keres, és nagyon sokat maszekol.Ezt a szülei tudják is. Saját tehermentes házra gyűjtünk. A férjem húgáék hiteles családi házban laknak, egy kisgyermekkel, aki most 2 éves. A férjem húgával tegnap közölték, hogy nem tud visszamenni dolgozni, mert megszünt a munkaköre emiatt nem hosszabbítanak neki szerződést. Tehát munkanélküli lett.A férje asztalos, aki 6-14-ig dolgozik, utána szabad a napja.

A férjem szülei tegnap este azzal jöttek át, hogy a férjem úgyis sokat maszekol, akkor havonta 20-30-40 ezer forinttal támogassuk a húgáékat. Majdnem leültem . Apósnak milliói vannak a számláján, nemrég azt mondta nem tud segíteni , ha házat akarunk akkor nekünk kell gyűjteni.Kölcsön akartunk kérni apóstól 3 milliót, (annyi hiányzik még a házhoz), hogy neki törlesztünk inkább, nem a banknak. Erre most azt akarják, hogy minden hónapban támogassuk a sógornőméket.

Jogos a felháborodásom?

2014. máj. 14. 11:18
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Én próbáltam egyben tartani a családot de ők nem vevők rá. Fél éve kerestek utoljára hogy adjak KÖLCSÖN pelenkát. Azóta sem kaptam vissza pedig 108 darabot adtam.

Én a tesómmal naponta beszélek, furcsa hogy nekik csak akkor létezik a család ha segítség kell.

2014. máj. 14. 13:35
 22/40 anonim ***** válasza:
97%
pffff jo kis család. ne adj nekik oldjàk meg maguk. de tényleg kíváncsi vagyok én is a férjed mindezekhez mit szól?
2014. máj. 14. 13:46
 23/40 anonim ***** válasza:
87%
De kedves kérdező, felelj már arra a kérdésre hogy miért rohantak anyósódék máris hozzátok, ha csak tegnaptól mondtak fel neki?? Akárhogy számolom, még egy hónapig csak van pénze...az lenne a reális ha a férje felajánlaná hogy a férjeddel megy segíteni a maszekolásban, és kapna érte pénzt.
2014. máj. 14. 13:47
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

A férjed nem azért van távol tőletek és dolgozik pluszban, hogy mást támogasson belőle. Főleg ha az a más arra sem képes, hogy alapállapotban odadugja az orrát.

Miért nem az asztalos férj maszekol?

Apósodék nem semmik.Ne ők akarják már beosztani más pénzét. Szerintem hugiék még nem kértek tőlük, csak elejét akarják venni azzal, hogy ti "felajánljátok". Férjed inkább adna, minthogy harag legyen? Olyan típus, azért mernek ezzel előhozakodni?

2014. máj. 14. 14:17
 25/40 A kérdező kommentje:

A férjemet nagyon zavarja, hogy hülyének nézik. Régebben mikor nálam lakott akkor is elkérte az anyja tőle a 20000 ft-ot rezsire, mert még hozzájuk volt bejelentkezve. Majd kiderült, hogy abból a 20000 ft-ból fizették a húgy autójának hitelét.

Aztán jöttek 2 hete azzal, hogy vegyünk nekik medencét a telekre. Mármint após telkére. Van egy 5500m2 telke, és oda akart velünk medencét vetetni. Aztán kb havi 2* anyóséknál ebédelt a férjem, mikor én nem voltam itthon, de szóltak, hogy ha ott akar enni akkor ki kell fizetnie. Maszekolni sógorom nem tud elmenni a férjemmel, mert a férjem építész és itthon rajzol vagy költségvetést készít.

Azért jöttek egyből, mert a sógoromék eddig is épphogy kihúzták hónap végéig és hogy készüljünk fel, hogy segítenünk kell. 06.05-ig tart a gyed és utána csak gyes lesz. Délben volt fent férjem húgy anyósnál, és este már jöttek közölni, hogy segíteni KELL.

2014. máj. 14. 14:17
 26/40 A kérdező kommentje:
nem húgy, hanem húga autóját
2014. máj. 14. 14:18
 27/40 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondtam, hogy a maszek miatt így is kevés ideje marad a családja, nem fog azért még kevesebbet foglalkozni a gyerekekkel, hogy másnak jó legyen.
2014. máj. 14. 14:19
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Én a nagybetűs "segíteni KELL" után hajtottam volna el őket. Segítsenek ők pénzzel, ha akarnak.
2014. máj. 14. 14:25
 29/40 kovpet ***** válasza:
100%
Fejőstehénnek néznek. Én nem hagynám...
2014. máj. 14. 14:28
 30/40 A kérdező kommentje:

Én sem hagyom, hogy lehúzzanak. Egyszer mondta is após a férjemnek, hogy mióta ezzel a hülye nővel vagy azóta nagyon megváltoztál :-D

Állandóan azt kérdezik, mennyit keresünk? Mennyi a gyedem? Mennyi a havi bevétel? Mennyi a maszek? Aztán amikor nem mondom meg akkor megsértődnek.

Apósnak milliói vannak a bankban, mert eladott egy darab földet. De az anyósnak sosincs pénzr, mert nem ad neki, mindig jön, hogy adjak neki ennyit meg annyit, vagy csak egy cigit vegyek neki.

A férjem húgáékban annyi gerinc nincs, hogy elénk álljanak, hanem az anyóstól üzen. Amikor pelenkát adtam neki, azt is anyós kérte a nevükben és én hívtam fel mennyi kell neki. Aztán üzenték anyóstól. hogy a férjem a sógorom testvérének barátnőjének szerezzen munkát.

Most is mondták, hogy a férjem szerezzen munkát a húgának.

2014. máj. 14. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!