Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy beszéljem meg ezt a...

Hogy beszéljem meg ezt a nővéremmel?

Figyelt kérdés
4 éves koromtól járunk Horvátországba kirándulni minden nyáron ugyanoda. ( Egyszer voltunk más helyen is , de ez most nem lényeges ) A nővérem unja azt a helyet és úgy gondolja végre mehetnénk máshova, azonban nekem tökéletes ez így. A probléma az hogy nem szeretne jönni, mert hiányozna neki a barátja. Jóba vagyok a barátjával tök jó fej, gondoltunk arra hogy őt is elvigyük de túl kicsi a lakás arra hogy 5-en lakjunk ott 2 hétig és anyukám se tudna rendesen pihenni, és elfogadnám hogy ott van meg tiszta jó lenne, de anyukám nem. Próbáltam vele beszélni erről, de forgatja a szemét. Nem szeretnék nagyon össze veszni vele de nekem szörnyű lenne ha csak a szüleim és én mennénk. Ez a 2 hét az egész évbe az amikor csak vele vagyok meg minden de ő ennyit se tud ránk ( a ránk alatt engem és a szüliemet értem ) áldozni, és ez engem bánt. Mivel ő jövőre elmegy főiskolára és kéthetenként fogom látni, és eddig is folyton felvonult a szobájába gépezni, úgy gondolom hogy legalább ennyi időt velünk tölthetne. Azt mondja 2 hét sok idő meg unatkozna. Nem tudok beletörődni hogy nem jön, imádok odajárni és vele nagyon jól érzem magam ott. Mit tegyek? Hogyan beszéljek vele erről?
2014. máj. 9. 11:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
akkor mondd el a nővéred barátjának, hogy nem erről van szó. vagy üljön le anyukáddal beszélni. egyébként ha át is beszélik sem fog a nővéred elmenni, és rossz dolog lenne, ha erőltetnéd. én se megyek idén a családommal nyaralni. ők is olyan helyre mennek, amit nagyon nem szeretek, plusz külfödön pánikrohamaim vannak, és nem éri meg elviselni őket egy olyan helyért, ahol még jól sem érzem magam. imádom pedig őket, szívesen vagyok velük, a húgom az egyik legjobb barátnőm, mindent megbeszélek vele, de elfogadja, hogy nekem nagyon nem éri így meg, és ő sem akarja, hogy rosszul érezzem magam. és a szeparáció teljesen normális ebben a korban... gondolj bele! most még ugyan mindennap látjátok egymást, de ez nemsokára már teljesen másként lesz: elköltöztök, akár külföldre, gyereket neveltek, nem lesz időtök legfeljebb napi 1 telefonálásra. fogd fel úgy, hogy felkészülhetsz a későbbiekre. és ne a nővéred hibáztasd ezért: a nyaralás pihenés, szórakozás, ha neki nem lenne az, minek menjen?
2014. máj. 9. 16:58
 12/13 anonim ***** válasza:
Előttem már leírtak mindent, amit akartam én is. :) De azt még el mesélem, hogy volt velünk is hasonló szituáció, mikor családostul elmentünk nyaralni, de a nővérem nem jött velünk. Ő azt mondta, hogy érezzem magam nagyon jól, és tárt karokkal vár vissza. Mi nagyon szeretjük egymást a nővéremmel. Amit tettem, hogy csináltam neki sok képet az új helyekről, családról, hogy szórakozunk a kamerában, stbstb. :) Írtam egy kis füzetbe, hogy miket néztünk meg, miket éltünk át aznap, hasonlóakat :) Vettünk ajándékot is, igaz, csak apróságot, de örült neki nagyon, a többi dologgal együtt. Amint haza mentünk, sok időt töltöttünk együtt, és természetesen szóban is elmondtam neki a dolgokat. :) Több nyaraláson vettünk így részt, akár barátokkal, akár családokkal, de jött velem a füzet. Testvérem azóta is őrzi, pedig már nem is vagyunk kis gyerekek :)
2014. máj. 9. 20:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem kell a válladra venned a világ minden megoldandó problémáját. Édesanyád, és a tesód barátja közti konfliktusnak ( ha egyáltalán van) lehet, hogy olyan oka van, amit nem kötöttek az orrodra.

Ezt nem neked kell megoldanod. Csakis a nővéred tudja eldönteni, hogy mennyit ér neki az a fiú.

2014. máj. 10. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!