Hugomnak a középiskolai ballagására mennyi pénzt illene adnom szerintetek?
mi ketten a párommal adunk 10 e-t a sógornőmnek.
Azért adunk pénzt, mert tudom, hogy annak örvend, esetleg valami jelképes ajándékot is kap még mellé.
Karácsonykor, szülinapkor stb. mindig ajándékot vásárolunk, valami személyeset, valami olyant amit még nem engedhet meg magának...
23-L
Szerintem ne pénzt adj neki, hanem egy csokor nagyon szép virágot (pl. 18 szál vörös rózsát), és egy nagyon ritka és szép (valamint nem olcsó) albumot vagy könyvritkaságot. A pénz személytelen, legtöbbször nem szerez valódi örömet, húsz év múlva pedig emlékezni sem fog rá.
Anyukát pedig tessék helyretenni: semmi köze ahhoz, hogy te kinek mit adsz. Ossza be csak a saját életét és tényleg ne turkáljon a te zsebeidben.
Most le leszek pontozva, de én amikor általánosból ballagtam, Anyuéktól és a Nővéreméktől kaptam csak pénzt, többi rokontól ajándékokat (ékszereket főleg), amiket szépen megköszöntem, és elraktam a fiókba, majd évek múltán beadtam a zaciba....Ebből kiindulva középsulis ballagáskor mondtam, hogy ne haragudjanak meg, de amit ajándékra szánnának (mindegy mennyi), azt inkább adjàk oda pénzben...és senki nem sértődött meg, még örültek is, hogy könnyebb a dolog.
Azokat a válaszokat meg egyenesen nem értem, hogy a pénznek nem lehet örülni meg, hogy a pénz nem ajándék...
Azért megnêzném, hogy melyiknek örülnétek jobban, 3 milliónak vagy 3 millios csúnya kocsinak?! :D
Kérdező, adj amennyit megtehetsz!! Ha csak keveset tudsz, a Tesód tuti tudni fogja, hogy nem keresel olyan jól és örülni fog annak a kevesebbnek is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!