Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hugomnak a középiskolai...

Hugomnak a középiskolai ballagására mennyi pénzt illene adnom szerintetek?

Figyelt kérdés
anyám azt mondja 10 ezret, én azt mondom 5 ezret, szerintetek mennyit adjak?

2014. ápr. 3. 13:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%

mi ketten a párommal adunk 10 e-t a sógornőmnek.

Azért adunk pénzt, mert tudom, hogy annak örvend, esetleg valami jelképes ajándékot is kap még mellé.

Karácsonykor, szülinapkor stb. mindig ajándékot vásárolunk, valami személyeset, valami olyant amit még nem engedhet meg magának...

23-L

2014. ápr. 3. 20:41
 12/19 anonim válasza:
Szerintem ne pénzt adj neki, az olyan személytelen. Adj neki valami személyesebbet, valamit, ami kötődik az egyéniségéhez. Én nagyon szeretem a tesóm, mindent tudok róla, sose adnék neki ajándékba pénzt, mert azzal biztos hogy megbántanám. De lehet hogy te is *~*
2014. ápr. 3. 21:09
 13/19 A kérdező kommentje:
Am dolgozom már.
2014. ápr. 3. 23:32
 14/19 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem egy tizest. Én pénzt adnék, elvégre ő tudja, hogy mire van szüksége. Az ajándékoknak személy szerint én sose örültem, jobb ha pénzt adnak, a fölött én rendelkezek.
2014. ápr. 4. 10:47
 15/19 anonim ***** válasza:
62%
Én is pénzt kaptam mindenkitől, sokkal jobb volt, mintha kaptam volna egy ezüst karkötőt, amit elrakok a fiók mélyére és sose látom többet, vagy egy könyvet, ami nem érdekel és porosodik a polcon. A szüleimtől kaptam egyedül egy új laptopot, mert tudták, hogy szükségem lesz rá a főiskolán. Bátyámtól, aki akkor már dolgozott 50 ezret kaptam, és előtte a szalagavatóra is. Pedig nem keresett annyira jól, hogy ez meg se kottyanjon neki. Gondolom összegyűjtögette. Jól esett, szerintem te is add a tőled telhető legtöbbet - már ha jó a kapcsolatod a hugoddal. Hidd el, nagyon hálás lesz érte.
2014. ápr. 4. 13:25
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ne pénzt adj neki, hanem egy csokor nagyon szép virágot (pl. 18 szál vörös rózsát), és egy nagyon ritka és szép (valamint nem olcsó) albumot vagy könyvritkaságot. A pénz személytelen, legtöbbször nem szerez valódi örömet, húsz év múlva pedig emlékezni sem fog rá.

Anyukát pedig tessék helyretenni: semmi köze ahhoz, hogy te kinek mit adsz. Ossza be csak a saját életét és tényleg ne turkáljon a te zsebeidben.

2014. ápr. 27. 18:42
 17/19 anonim ***** válasza:
Én egy szál virágot kaptam a bátyámtól, annak is örültem, elég az 5 ezer.
2014. ápr. 27. 20:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Pénzt? Ma is tanultam valami új dolgot. Én konkrétan nem adnék, max valami kis ajándékot. Az ajándékozás szerintem nem a testvér dolga.
2014. ápr. 27. 21:00
 19/19 anonim ***** válasza:

Most le leszek pontozva, de én amikor általánosból ballagtam, Anyuéktól és a Nővéreméktől kaptam csak pénzt, többi rokontól ajándékokat (ékszereket főleg), amiket szépen megköszöntem, és elraktam a fiókba, majd évek múltán beadtam a zaciba....Ebből kiindulva középsulis ballagáskor mondtam, hogy ne haragudjanak meg, de amit ajándékra szánnának (mindegy mennyi), azt inkább adjàk oda pénzben...és senki nem sértődött meg, még örültek is, hogy könnyebb a dolog.

Azokat a válaszokat meg egyenesen nem értem, hogy a pénznek nem lehet örülni meg, hogy a pénz nem ajándék...

Azért megnêzném, hogy melyiknek örülnétek jobban, 3 milliónak vagy 3 millios csúnya kocsinak?! :D

Kérdező, adj amennyit megtehetsz!! Ha csak keveset tudsz, a Tesód tuti tudni fogja, hogy nem keresel olyan jól és örülni fog annak a kevesebbnek is :)

2014. ápr. 28. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!