Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudsz segíteni a...

Hogyan tudsz segíteni a testvérednek, ha nincs munkája? Pénzt adsz neki vagy segítesz munkát keresni?

Figyelt kérdés

Volt egy jól kereső férje, de megcsalta és elváltak. Mamáéktól kapott egy 1,5 szobás lakást, csak úgy ajándékba. Mikor gyerekük született, azt gondolták, kicsi nekik a lakás (akkor már tudták, hogy el fognak válni!), és vettek hitelre egy nagyobbat. Elváltak. Nagyszüleink kifizették a hitel fennmaradó részt (4 M ft).

Hónapokig támogatták, havi több tízezer ft-tal, mert a fizetése nem volt elég.

A támogatás megszűnt. Próbáltam neki segíteni, közel 30 állásajánlatot mutattam neki. Azt mondta, még egyikre sem jelentkezett.

Nagyszüleim félretettek nekem egy kisebb összeget - ebből tesóm 2 hónapig tudna megélni - hogy a végzettségemre épülő felsőfokú képzést el tudjam végezni.

Szívesen nekiadnám ezt a pénzt, de akkor meg nem tudok tovább tanulni, mert nem tudnám 1-2 hónap alatt pótolni ezt a pénzt. Mire összegyűjteném ezt az összeget, vagy tesóm visszaadná, lehet hogy a képzés még többe kerülni, plusz sokat felejtenék.

2014. márc. 10. 23:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az ész nélküli pénzelés csak konzerválja a fennálló rossz helyzetet. Nem adnék neki pénzt, de minden erőmmel azon lennék, hogy segítsek a munkakeresésben (kapcsolati tőke, ajánlás, stb.).
2014. márc. 11. 09:57
 12/13 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem hagyd abba a Teréz anyu eljátszását. Felnőtt nő, próbálja megoldani. A család már rengeteget segített neki. Ha mindent odatesztek nem fog megmozdulni.

A neked szánt pénz még jól fog jönni neked is, te is kerülhetsz ebbe a helyzetbe.

Hagyjátok egy kicsit lélegzethez jutni a tesót, hogy rájöjjön mit kell tennie.

2014. márc. 11. 10:08
 13/13 A kérdező kommentje:
Mióta papa meghalt, nem támogatja őt senki.
2014. márc. 11. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!