Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan menthetném meg a...

Hogyan menthetném meg a bátyámat a börtöntől?

Figyelt kérdés

Sajnos rossz gyerekkorunk volt, a szüleink alkoholisták voltak. Nem neveltek minket, talán -e miatt is lett a testvéremből bűnöző.

Sajnos többször kényszerült fiatalkorában lopásra azért, hogy ne haljunk éhen, börtönben is ült ezek miatt.

Szerencsére új életet tudtunk kezdeni, én külföldre mentem dolgozni ő megnősült. A felesége egy roma nő aki megzsarolta, ha nem megy el lopni akkor elzavarja otthonról. Mivel munkát nem kap a priusza miatt ezért kénytelen volt újra lopni, de lebukott... Jelenleg szabadlábon van, de eljárás folyik ellene, ráadásul a felesége is elzavarta otthonról.

Ügyvédre nincs pénze, az utcán él s mivel albérletben lakom nem tudom magamhoz venni. Nem akarom, hogy börtönbe kerüljön. Mit tehetnék?

A sértő megjegyzésekből nem kérek, nem ezért írtam ki a kérdést?

2013. dec. 29. 20:37
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
2%
Mindenki lop, én is szoktam a munkahelyemről. Ha az utcán élnék lopnék még jobban.
2013. dec. 29. 21:25
 12/32 anonim ***** válasza:
85%
Ha engem most kirabolnának, abból nem tudnák talpra állni.Semmim nincs, csak az, ami a lakásban. Pótolni semmit nem tudnák, azt sem, ami szükséges. Lehet mennék és felkötném magam. A te bátyád lehet ezt tette valakivel, és ezért bizony büntetés jár, akkor is, ha neki sem volt sok lehetősége. A másikat tönkretenni magam miatt akkor sem lehet!
2013. dec. 29. 21:27
 13/32 anonim ***** válasza:
38%

Te semmit nem tehetsz.

De van ismerek olyat aki ilyen helyzetbe volt és inkább kért mint lopott. Szerintem akkor kellett volna megpróbálnod valamit tenni amikor egy cigánnyal állt össze.

2013. dec. 29. 21:29
 14/32 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kérdező. Nem mentség az hogy azért lopott a bátyád mert a szüleid alkoholisták voltak. Így meg is érdemli hogy a bűneiért börtönbe menjen..Mindenki maga sorsának kovácsa, és az hogy a bátyád lopni ment, mást megkárosítani azért vállalja a felelősséget.

Mielőtt még jönnél azzal, hogy mit tudok én az ilyen gyerekkorról, szülőkről, akkor elárulom, hogy pontosan tudom milyen élet ez, mert ebben éltem a bátyámmal együtt. Mindkét szülőm alkoholista volt, ráadásul agresszív fajták voltak, mert anyánk még vert is minket..Apu ritkábban, de sokszor olyan részegek voltak, hogy égő cigivel aludtak el, és volt pár alkalom amikor kis híján ránk gyulladt a lakás. Enni nem nagyon volt mit. Sokszor száraz kenyeret tejben áztattuk és azt ettük.. A bátyám és én mégsem loptunk, egyikünk sem lett bűnöző. A bátyám inkább átment a szomszédba és kért enni, hogy legalább a húga ne éhezzen..Mindig volt valaki aki adott enni nekünk. 16 évesen elment suli mellett a kőbányai csokigyárba dolgozni, hogy legyen pénze amiből enni adhat. Amikor én lettem 16 éves, én is elmentem dolgozni. Egy óvodában takarítottam..

Szóval tudom milyen élet ez, de ez nem jogosít fel senkit hogy mások vagyonát, értékét ellopja.

2013. dec. 29. 21:31
 15/32 anonim válasza:
17%
A kérdező nem mondta, hogy mit lopott.
2013. dec. 29. 21:34
 16/32 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen mindegy, hogy mit. Lopott és kész. Én nem veszem el a másét, ne vegye el más sem!
2013. dec. 29. 21:36
 17/32 anonim ***** válasza:
2%
Mennyi képmutató ember van itt!
2013. dec. 29. 21:38
 18/32 anonim ***** válasza:
81%
Azért vagyunk képmutatóak, mert elítéljük azt aki elveszi azt ami nem az övé?
2013. dec. 29. 21:39
 19/32 anonim ***** válasza:
96%

Képmutató lenne, aki szerint ocsmány dolog a lopás?

Qrva nagy balhé lenne, ha beszámítana, hogy kinek milyen gyerekkora volt. Képzeld el, hogy kirabolnak téged, és a bíróság azt mondja, hogy nézd el a rablónak, nehéz gyerekkora volt, örülj annak, hogy van valamid, amit el lehet lopni.

Nekem apám verte anyámat, akkor ha egy férfi átlagos megnyilvánulását a gyerekkorom miatt agresszívnak veszem, leszúrhatom?

2013. dec. 29. 21:48
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
2013. dec. 29. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!