Mit csináljak a húgommal? 14/L
A húgom 12 éves. Kb egy éve úgy döntött, hogy ő most elkezd az én életemmel foglalkozni a sajátja helyett. Ketten beszélgetni nem igazán szoktunk, mert szinte ellentétei vagyunk egymásnak, ráadásul mindkettőnket irritál a másik jelenléte, szóval ezt a beleszól az életembe dolgot ne úgy képzeljétek el, hogy kedvesen érdeklődik, milyen napom volt. Az anyával vagy apával folytatott beszélgetéseimbe szokott beleszólni. Pl mondtam anyának, hogy nem szeretnék menzás lenni, mert nem ízlik az ottani kaja. Erre anyu tök normálisan válaszolt, hogy jó, akkor majd eszek itthon, a húgom meg elkezdte, hogy jaj de finnyás vagyok meg minden. Vagy amikor anya megkérdezte, hogy mit ettem a mekiben mondtam , hogy csak egy jegeskávét. Húgom: hogy te mostanában mennyit kávézol, nem félsz, hogy elhízik tőle a segged?
Ezek apró dolgok, de mindenhez van egy ilyen megjegyzése, és nagyon idegesítő. Ráadásul azt sem tudom, miért csinálja ezt, én soha nem szóltam bele semmilyen dolgába.
Az, hogy mondjuk mindennap iszol egy kávét, tök mindegy milyet, még nem fogsz meghízni, ez akkor történik meg, hogyha napi 5 kávénál többet innál.
A húgod csak okoskodni akar, de szerintem fingja nincs arról, hogy miket beszél... -.-"
Ne idegesítsd magad miatta.
egy szigorú tekintet többet ér ezer visszabeszélésnél, helyrerakásnál, vagy vitánál.
tanulj Darányi miniszterelnökünktől, olyan szigorú tekintete volt, hogy még Hitler is félt tőle:
Védd meg magad, de legyél te az okosabb, kerüld a bunkó megjegyzéseket, mert abból csak hiszti lesz, a szüleidet meg nem érdekli ki kezdte...
Pl a mekis dologra visszaszólhattál volna, hogy (mondjuk ő sajtburgert eszik általában) akkor monhattad volna: Te és a sajtburger is jóban vagytok, hamarosan a te farod is utoléri a szád méretét, mert a sajt jobban hízlal mint a kávé - ráadásul én cukormentesen iszom mindig, így nem félek az elhízástól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!