Jogos elvárás egy 16 évestől, hogy minden nap ő menjen a 3 éves kistestvéréért az oviba és ő legyen vele este f7-7-ig?
Teljesen jogos,én is mentem a tesómért mindig és nem haltam bele, azóta is szuper a kapcsolatunk!
Szerintem már maga a tény szörnyű, hogy ő ezt nem érzi jogosnak...
Ha ez elvárás, akkor át kell vinni a gyereket közelebbi oviba, hogy az idősebb ráérjen csak 5-re is menni a piciért, így az a 1,5-2 óra abszolút jogos lehet.
Egyébként nekem sem fér a fejembe, hogy hogy lehet egy gyereket 2-3 óra körül elrángatni az oviból, amikor délben kaja van, aztán alvás. Nálunk 1-ig lehet elvinni a gyereket, vagy fél 4 után, pont ezért. Persze nem egyformák az ovik, tudom, de azért elvekben szerintem igen.
Akkor a kistesó ül az oviban a nagyra várva csöndben, amíg a többiek alszanak?
Ez szerintem orbitális marhaság...egy 16 évesnek legalább olyan fontos teendői lehetnek, mint egy dolgozó felnőttnek.
Az, hogy busz miatt 2-kor el kell hozni a gyereket, szerintem marhaság...
1: ha a helyijáratról van szó, akkor az jár később is, nem is olyan ritkán ráadásul, vagy akár megoldható gyalog is a dolog...
2: ha helyközi járatról van szó, akkor mi a francnak elvinni a gyereket egy másik városba/faluba...egyébként ha nincs nagy távolság a két város/falu között, akkor szinte óránként járnak a buszok...
3: ha valaki mégis elviszi másik városba, akkor abba miért nem gondol bele, hogy azt a gyereket valahogy haza is kellene hozni...
4: egy 16 éves gyereknek nem abból kellene állnia a napjának, hogy reggel felkel, iskolába megy, délután megy a tesóért, és vigyáz rá egész addig (jelen esetben este 7-ig), amíg hazaérnek az idősebbek...mindeközben készülni kéne a másnapra a suliban, továbbá egyéb elfoglaltságok is akadhatnak...
Ezt alkalmanként megjátszani még talán normális, de hogy naponta??? :O Számomra ez felfoghatatlan... :S
Feltétlenül! A családban élés jelentős előnyöket nyújt a 16 évesnek is. Ezeket az előnyöket mindenképpen ellentételeznie köteles. A szeretet is adok-kapok alapon működik, akár testvéri, akár házastársi vagy más viszonyokról van szó.Az adott családban a felnőttek az egzisztenciális alapot biztosítják a szereteten és otthoni munkán kívül. A 16 éves testvér már tekinthető felelős felnőtt személynek akinek még az egzisztenciája függő.Mint felelős felnőtt köteles gondoskodni még akár féltucat évig is a testvéréről (jó esetben ha nem hárul rá esetleges szerencsétlenség miatt még ennél is több).
Szeretetteljes kapcsolat kialakítására van módja, nevelhet,taníthat és mindezt a lehetőséget kihasználatlanul akarja hagyni ami majd nagyon megbosszulja magát. Gondolni kellene arra is, hogy a testvérke egyszer felnő és éreztetni fogja ha mostoha a viszonyuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!