Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogos elvárás egy 16 évestől,...

Jogos elvárás egy 16 évestől, hogy minden nap ő menjen a 3 éves kistestvéréért az oviba és ő legyen vele este f7-7-ig?

Figyelt kérdés
2013. nov. 27. 11:37
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
6%
Nálunk fél négykor nyitják az ovi ajtaját. 2 és 3 között még javában alszanak a gyerekek.
2013. nov. 27. 23:47
 22/36 anonim ***** válasza:
34%
Ahogy itt is. Es mindenhol. Fenntartom, hogy a kérdező kamuzik, ovit akkor látott utoljára, amikor mèg pár éve ő járt oda.
2013. nov. 28. 07:12
 23/36 anonim válasza:
28%

Teljesen jogos,én is mentem a tesómért mindig és nem haltam bele, azóta is szuper a kapcsolatunk!

Szerintem már maga a tény szörnyű, hogy ő ezt nem érzi jogosnak...

2013. nov. 28. 10:19
 24/36 anonim ***** válasza:
89%

Ha ez elvárás, akkor át kell vinni a gyereket közelebbi oviba, hogy az idősebb ráérjen csak 5-re is menni a piciért, így az a 1,5-2 óra abszolút jogos lehet.

Egyébként nekem sem fér a fejembe, hogy hogy lehet egy gyereket 2-3 óra körül elrángatni az oviból, amikor délben kaja van, aztán alvás. Nálunk 1-ig lehet elvinni a gyereket, vagy fél 4 után, pont ezért. Persze nem egyformák az ovik, tudom, de azért elvekben szerintem igen.

Akkor a kistesó ül az oviban a nagyra várva csöndben, amíg a többiek alszanak?

2013. nov. 28. 11:50
 25/36 anonim ***** válasza:
13%
És ezt miért elvárásként kell megélni? Nem természetes, hogy ha anyu, apu későig dolgozik, legelább ennyivel besegítek?
2013. nov. 28. 15:50
 26/36 anonim válasza:
89%

Ez szerintem orbitális marhaság...egy 16 évesnek legalább olyan fontos teendői lehetnek, mint egy dolgozó felnőttnek.

Az, hogy busz miatt 2-kor el kell hozni a gyereket, szerintem marhaság...

1: ha a helyijáratról van szó, akkor az jár később is, nem is olyan ritkán ráadásul, vagy akár megoldható gyalog is a dolog...

2: ha helyközi járatról van szó, akkor mi a francnak elvinni a gyereket egy másik városba/faluba...egyébként ha nincs nagy távolság a két város/falu között, akkor szinte óránként járnak a buszok...

3: ha valaki mégis elviszi másik városba, akkor abba miért nem gondol bele, hogy azt a gyereket valahogy haza is kellene hozni...

4: egy 16 éves gyereknek nem abból kellene állnia a napjának, hogy reggel felkel, iskolába megy, délután megy a tesóért, és vigyáz rá egész addig (jelen esetben este 7-ig), amíg hazaérnek az idősebbek...mindeközben készülni kéne a másnapra a suliban, továbbá egyéb elfoglaltságok is akadhatnak...

Ezt alkalmanként megjátszani még talán normális, de hogy naponta??? :O Számomra ez felfoghatatlan... :S

2013. dec. 1. 01:25
 27/36 gungasam ***** válasza:
23%

Feltétlenül! A családban élés jelentős előnyöket nyújt a 16 évesnek is. Ezeket az előnyöket mindenképpen ellentételeznie köteles. A szeretet is adok-kapok alapon működik, akár testvéri, akár házastársi vagy más viszonyokról van szó.Az adott családban a felnőttek az egzisztenciális alapot biztosítják a szereteten és otthoni munkán kívül. A 16 éves testvér már tekinthető felelős felnőtt személynek akinek még az egzisztenciája függő.Mint felelős felnőtt köteles gondoskodni még akár féltucat évig is a testvéréről (jó esetben ha nem hárul rá esetleges szerencsétlenség miatt még ennél is több).

Szeretetteljes kapcsolat kialakítására van módja, nevelhet,taníthat és mindezt a lehetőséget kihasználatlanul akarja hagyni ami majd nagyon megbosszulja magát. Gondolni kellene arra is, hogy a testvérke egyszer felnő és éreztetni fogja ha mostoha a viszonyuk.

2013. dec. 1. 10:22
 28/36 anonim ***** válasza:
87%
Nekem is kellett mennem és vigyázni a nővérem két gyermekére,míg Ők és Anyám dolgoztak. Rá is ment a gyermekkorom,még csak 11 éves voltam. Igen abban az időben még így volt, a 60-as években.Szó sincs róla,szerettem és szeretem ma is Őket,imádom,de azért az túlzás volt,hogy midig nekem kellett este fürdetnem és lefektetnem a gyerekeket. Nem kaptam ezért semmit a nővéremtől,a mai napig nem tudom megbocsájtani,hogy a csavargása miatt is én húztam a rövidebbet!
2013. dec. 3. 09:19
 29/36 anonim ***** válasza:
90%
nem jogos. az anyuka nem a 16 éves fiúnak szülte a gyereket ha nem saját magának. neki kell gondoskodni a piciről és nem a testvérnek. ha néha vigyáz a kicsire a testvér az rendben, de nem mindennap.
2013. dec. 4. 06:41
 30/36 anonim ***** válasza:
22%
29. És ha valamiért úgy alakul az életük, hogy nincs más megoldás? A 16 éves érdeke is, hogy a szülei dolgozzanak.
2013. dec. 4. 07:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!