Nemrég megjelent a párom testvére. Eddig nem tartották a kapcsolatot, a párom hiába kereste, a bátyja nem állt szóba vele. Most pedig ott akar lenni az esküvőnkön. Meghívnád?
Mióta együtt vagyunk a párommal (4 éve), azóta 2x beszéltek. Egyszer a bátyja pénzt kért tőle, de párom nem tudott annyit adni (egyik napról a másikra nem tudunk 150 ezret előszedni), ezért a tesója megharagudott és nem kereste.
Szilveszterkor pedig részegen felhívta, hogy szeretné helyrehozni a párommal a kapcsolatát, és hogy meglátogat minket.
Szombaton beállított, az esküvőnk 3,5 hét múlva lesz.
Megint úgy kezdte, hogy pénzre lenne szüksége, és pár napig szeretne itt aludni. Mondtuk, hogy oké, péntek délutánig maradhat, mert a héten szabadságon vagyok.
Valahonnan megtudta, hogy most lesz az esküvőnk (mikor meghívtuk, azt mondta nem akar eljönni), és most mindenképp ott akar lenni.
De addig itt szeretne maradni nálunk, persze ruha is kellene neki, meg amíg nászúton vagyunk addig vigyázna a lakásra.
Hiába a párom testvére, számomra vadidegen, hisz a 4 év alatt 1x láttam, akkor is elég csúnya szavakkal illetett. Én kijelentettem, hogy nem szívesen látnám az esküvőnkön. Félek, hogy pár pohár ital után jelenetet rendezne...
Csak olyan embereket hívtunk meg az esküvőre, akik velünk örülnek. Felmerült még 1-2 név apukám részéről, hogy hívjuk meg mert rokon, de megbeszéltük, hogy én olyan embert nem hívok meg, akit 20 éve nem láttam, és ez alatt az idő alatt nem túlzottan érdekelte mi van velem.
A párod testvére is ez a kategória. Szerintem marhára nem érdekli, hogy ez a ti nagy napotok, különbem elsőre is elfogadta volna a meghívást.
Azt gondolom, hogy nem miattatok menne el, hanem maga miatt, ingyen kaja, ingyen pia, a menyasszonypénzből meg könnyebb lenne kérni. Nem mondhatjátok, hogy bocsi, most nincs pénzem.
A rosszabb, ha nem kér, hanem valamit tényleg ellop. Ha beiszik, tönkreteszi az egész lagzit, és öröm helyett szégyenkezhettek az összes számotokra fontos ember előtt.
Nem gondolom, hogy felelősséggel tartoznátok érte. Ha dolgozni nem akar, pedig segítenétek benne, akkor dobjátok ki. Ha nem fiatal (felnőtt gyerekei vannak), akkor már megtanulhatta volna, hogy az életben mindenért dolgozni kell. Ha ezt nem veszi tudomásul, az ő döntése, nem a ti felelősségetek. Az esküvőre ne hívjátok meg. Fizessétek be egy olcsó panzióba egy időre, aztán ha akar valamit kezdeni magával, megpróbálhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!