Mi a teendő ha egy másik tulajdonos is be szeretne költözni a közös ingatlanba, viszont beszállni nem akar semmibe?
Osztatlan közös tualjdonban élek, fizetem a számlákat. Ha egy másik tulajdonos is be szeretne költözni de, nem dolgozik nem is szándékozik. (csak a tárgyaimat eladogatni), hogy kényszeríthetem ki hogy szálljon be a rezsibe, senki helyett nem fogok fizetni számlákat, fűtést, élelmet. Köteles vagyok mindent helyette fizetni?A törvény szerint köteles vagyok beengedni, és a törvény szerint ő köteles fizetni a ráeső számláit, tulajrésze hányadában a terheket is viselnie kell.(csak a tárgyaimat eladogatni), hogy kényszeríthetem ki hogy szálljon be a rezsibe, senki helyett nem fogok fizetni számlákat, fűtést, élelmet. A törvény szerint köteles vagyok beengedni, és a törvény szerint ő köteles fizetni a ráeső számláit, tulajrésze hányadában a terheket is viselnie kell. Viszont senki nem gyakorolhatja tulajdonjogát a többiek sérelmére. Ez a szituáció gondolom elég sérelem?Ha van valaki hasonló helyzetben, vagy volt és sikerült megoldást találnia írjon mert tanácstalan vagyok!!!
Előre is köszi minden választ...
Nem hallottam meg olyat hogy raterhelnek a szamlak felet a reszere...?
Viszont ha egyertelműen kimondja a torveny hogy be kell engedned...akkor az miert nem olyan egyertelmu es egyszeru hogy bele kelljen adnia mindenbe birosagi herce-hurca nelkul.
Rokonaim szerint egyszeruen csak ne engedjem be a hazba(egy ugyved is ezt tanacsolta-ameddig nem megy el birosagra).Igazabol van hol laknia de ott sem sokaig fogjak fizetni a szamlakat es utana akar idejonni-ott is csak eloskodik es itt folytatna tovabb,tulreszere hivatkozva.
Szia.
Én is pont ezt tanácsoltam volna..Egyszerűen ne engedd be, és kész.Menjen ő a bíróságra..ha nincs pénze megmozdulni se tud!!De ha még is, akkor a pereskedés azért az nem 2 hét..és ameddig bíróság előtt van az ügy, addig mehet ahová akar...
Van haszonélvezet a házon , de az nem az ő tulajdonrészén van.
60% a húgomé(az ő részén van a haszonélvezet 50%ban)
20% az én részem
20% a részeg részeg testvéré
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!