Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi a teendő ha egy másik...

Mi a teendő ha egy másik tulajdonos is be szeretne költözni a közös ingatlanba, viszont beszállni nem akar semmibe?

Figyelt kérdés

Osztatlan közös tualjdonban élek, fizetem a számlákat. Ha egy másik tulajdonos is be szeretne költözni de, nem dolgozik nem is szándékozik. (csak a tárgyaimat eladogatni), hogy kényszeríthetem ki hogy szálljon be a rezsibe, senki helyett nem fogok fizetni számlákat, fűtést, élelmet. Köteles vagyok mindent helyette fizetni?A törvény szerint köteles vagyok beengedni, és a törvény szerint ő köteles fizetni a ráeső számláit, tulajrésze hányadában a terheket is viselnie kell.(csak a tárgyaimat eladogatni), hogy kényszeríthetem ki hogy szálljon be a rezsibe, senki helyett nem fogok fizetni számlákat, fűtést, élelmet. A törvény szerint köteles vagyok beengedni, és a törvény szerint ő köteles fizetni a ráeső számláit, tulajrésze hányadában a terheket is viselnie kell. Viszont senki nem gyakorolhatja tulajdonjogát a többiek sérelmére. Ez a szituáció gondolom elég sérelem?Ha van valaki hasonló helyzetben, vagy volt és sikerült megoldást találnia írjon mert tanácstalan vagyok!!!

Előre is köszi minden választ...

2013. szept. 25. 18:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Hát igen ,de ha nincs miből fizetnie akkor kötelezhetem én akármire,plusz nekem költség ez a bírósági herce-hurca.

Nem egyszerű helyzet...Lakhatatlan volt am. a ház én felújítottam, beköltözése előtt nem kérhetem hogy fizessen bele?

2013. szept. 25. 19:06
 12/25 A kérdező kommentje:

Am. érdekes ám a törvény!!!

Én köteles vagyok őt beengedni, ez idáig egyszerű, na de hogy én behajtsam rajta jogos követeléseimet az miért nem ilyen egyszerű...ő megteheti hogy eltartassa magát velem mert tulajdonos?

Nevetséges

2013. szept. 25. 19:09
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Te már írtál ki kérdés ugyanezért a gondért. Ott le is írtad hogy a pasas a nagymamánál lakik, és néha meg is veri.. Már akkor ment egy csomó válasz hogy erőszakossága miatt simán fel lehetne jelenteni, de úgy látszik ez sem volt jó válasz.

Most is azt mondom. Aki erőszakős, idős embert megver, aki lop azt fel kell jelenteni..

Ha ezt nem akarod megtenni, akkor hívsz egy villanyszerelőt és megkéred kösse ki az áramot azokban a helyiségekben ahol az alkoholista tulaj fog lakni. Így nála nem lesz áram. Nem tudom milyen fűtés van, de ha fával tüzeltek akkor csak ott tüzelj ahol te vagy. Ha radiátor van, akkor hívsz egy szakembert és leszerelteted a radiátor azokban a helyiségekben ahol a pasas élni fog.. Fürdőszoba ha csak 1 van akkor ezt zárod. Nem engeded be.

Vagy felbérelsz pár markos ruhásszekrény méretű legényt hogy "nevelje" meg a pasast, hogy felfogja a nagymamát nem verjük, hanem gondozzuk...

2013. szept. 25. 19:20
 14/25 A kérdező kommentje:

Nem veri, meg de terrorizálja, és nem engedi hogy segítsünk rajta,mert akkor mi vagyunk a szemetek...

Ha meg nem tetszik a kérdésem nem kötelező válaszolni...

Egyébként köszönöm a hasznosítható választ

2013. szept. 25. 19:32
 15/25 A kérdező kommentje:
A nagymama nem engedi hogy feljelentsük,rendőrt hívtak már rá többször ,de az olyan volt mint sz.rnak a pofon.
2013. szept. 25. 19:33
 16/25 A kérdező kommentje:

Az előző kérdésem nem egészen erre irányult, itt az a kérdés hogy hajtsam be rajta azt ami jár...

Vagy hogy zárjam el előle a dolgokat...amit válaszoltál nem olyan rossz megoldás

2013. szept. 25. 19:38
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána, lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését. Ha meg nem akarod, akkor a saját részedet (szoba) zárd be minden alkalommal, amikor lemégy otthonról.

A költségek felét meg bírósági úton követelheted töle.

2013. szept. 25. 19:52
 18/25 anonim ***** válasza:

Én voltam hasonló helyzetben, de ott csak a telek volt közös tulajdon (osztatlan), amivel a másik tulaj nem törődött. Az ügyvédem azt mondta, ha megbírságolják, és nem fizet, nekem kell fizetni, vagy az ÉN HÁZAMRA teszik a jelzálogot. Ezek után elmentem hozzá, megmondtam, vagy kifizeti e részemet, vagy eladja az övét. Szerencsére nem tudott fizetni, így eladta nekem, azóta egyetlen tulaj vagyok, bár így hatalmas a telek, de megcsináltuk pihenőkertnek.

Szerintem te is fizesd ki, ha italos, akkor még áron alul is meg tudod venni tőle.

2013. szept. 25. 20:10
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszodat :) pont ez az hogy italos es irreálisan magas összeget var erte , nem fogja fel egyszeruen a dolgokat :)
2013. szept. 25. 21:36
 20/25 anonim ***** válasza:

En ugyvedhez mennek es levedenem azt a reszet, hogy nem fizet. Mert valoszinu, hogy nem fizet. Ebben az esetben terheljek ra az O ingatlananak felere. Te meg majd megveszed 50%-on ezt a tartozast. Mas sem ad erte tobbet.

Azt kellene elintezned, hogy a szamlak feleben (osztatlan kozos tulajdon) nevre szoloan jojjenek! Innentol mondjuk meg mindig ott van a sporolas kerdese. Hogy mondjuk engedi a vizet, hiszen csupan a felet fogja kifizetni. Vagy kifurdi a melegvizet. Stb...

(Kellene egy jogszabaly, hogy a visszeso lehutoket "likvidalni" lehessen. Most oszinten milyen haszna van a tarsadalomnak vagy barkinek ebbol az emberbol? Levonva a kocsmarost...)

2013. szept. 26. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!