Elvileg igen.
Nekem is van egy de sose láttam
Csak azt tudom hogy lany es 20 evvel nagyobb nálam
Az is testvér.
Az megint más, hogy ki hogyan él vagy nő fel a féltestvérével. És ez határozza meg, hogy miként tekinti.
A nővérem 11, a bátyám 10 éves volt, mikor születtem, a bátyámmal ugyan nem hosszú ideig, csak néhány évig, viszont a nővéremmel hosszú évekig együtt éltem, viszont mind a kettővel felnőtt korunkban is nagyon jó a kapcsolatunk, így én ugyanolyan testvérnek érzem őket, mintha egy apától és anyától származnánk.
De vannak olyanok is nyilván, akik nem élnek együtt, akár nem is ismerik egymást, ők nyilván nem tartják olyan testvérnek a féltestvérüket.
Külön élnek. A vér nem megy át közvetett utón?
Házasodhatok is vele?
Apád nemzette, de nem anyád szülte?
Anyád szülte, de nem apád nemzette?
Ha a kettő kérdés valamelyikére igen a válasz, akkor van féltestvéred. ha mindkettőre nem, akkor az mostohatestvér, semmi közötök vér szerint egymáshoz, és igen épp ezért megházasodhattok, mert az nem járna vérfertőzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!