Ezek után is segítenétek a testvéreteken?
Csak mi vagyunk egymásnak én és a nővérem aki egy évvel idösebb nálam. Minden rendben volt ez év elejéig, amikor is elhagyta a férjét és összeköltözött az új barátjával.
Most 5hónnapos terhes, nem tud dolgozni pénzük nincs. Sajnos a fiú nem dolgozik, csak kifogások vannak (roma és csak 6osztályt végzett) és ő dolgozna csak senki nem alkalmazza.
A gond: sokat segítettünk nekik, a férjem még munkát is adott volna a fiúnak, de ő 80ezerért nem dolgozik.
A héten meglopott minket a fiú (180ezer ft-os telefont), a nővérem azt mondja nem tudott róla és nem is hiszi el hogy a pasija tette (de van rá bízonyiték). szóval 2napig nem jött, most meg hívott hogy nem adnék e neki pénzt? A férjem azt mondta semmit nem adhatok, és hát én nem akarom becsapni, hazudni a férjemnek. Két gyerekünk van én nem dolgozok (nagyon jól keres). De rossz érzés, hogy mi étterembe járunk, bármit megvehetünk, a testvérem meg éhezik. DE, mégis a fiúja mellé áll, aki meglop minket, nem dolgozik (mert nekem van pénzem, nem hagyom az egyetlen testvérem bajban).
Talán kicsit össze vissza írtam, remélem érthető voltam.
A véleményeteket és a tanácsokat is nagyon köszönöm
11-es lehet kicsit durván fogalmaz, de az igazat írja. És lehet hogy ez kell neked, hogy tisztán láss!
Én a nővérednek megmondanám, ha enni akar, jöhet amikor éhes, de ennyi. A pasija át nem lépheti a küszöböt! Vigyázz, mert lehet most jól éltek, de könnyen magaddal ránthat a sárba. Te a gyerekeidért vagy felelős, nem a nővéredért!
Ülj le beszélni a nővéreddel. Mondd el neki, hogy nagyon szereted őt, a baba és Ő mindenben számithat Rád, hisz a testvére vagy, de viszont azt nem türőd, hogy a férje meglopjon téged és a családod. Nyugodtan elmehetne dolgozni annyi pénzért, Mo. nagy része ennyit keres sajnos. Más ember a feléért is elmenne, csak hogy tudja etetni a gyermekét. (megjegyzem a párom napi kétezer ft ért ment nagyon sokáig, hogy a gyerekünket ellássa.(
Egyebkent én is ebben a helyzetben vagyok, 3 honapos terhes hugom ugyanezt csinálja. Velünk tartatják el magukat, ) értsd egész honapban a cigi a kaja meg minden más.), mert a párja nem hajlando elmenni dolgozni. Ha esetleg elmegy valahova, kb. 2 hét után kirugatja magát, mert soha nem dolgozott, és soha nem is fog ebben biztos vagyok. 6 honap alatt 3 helyre vették fel. A 3 helyen nem dolgozott végig egy honapot sem.... Én megmondtam a hugomnak, hogy syivesen segitek őneki, meg a gyereknek, de egy harminc éves munkaképes embert nem vagyok hajlando eltartani. Nem is tudnék, és nem is akarok... Az én férjem is keményen megdolgozik a pénzért, ) nálunk is ő dolgozik, én babázok) szoval nem arra fogom kőlteni, hogy a párja jól érezze magát.
Szép dolog, hogy felelősséget akarsz vállalnia nővéredért, de ezzel a saját családodat teszed tönkre. A nővéred felnőtt ember, tudta, mit vállal, mikor egy senkiházi, munkakerülő retkes cigánnyal állt össze. Mit képzelt? Majd szépen megoldják ők az életüket. Annyit tehetsz, hogy majd ha ez a retek elhagyja (mert el fogja, ha nem lesz lóvé sem, csak egy vinnyogó gyerekek, akit etetni kell), akkor számíthat rád, de amíg együtt van azzal a cigánnyal, tartsd távol tőle magadat. Meglopott titeket?! A kutya sem harap annak a kezébe, akitől ételt kap...Mi mindent tenne még meg? Többet ne engedd az otthonodba, és pénzt se adj neki. Vigyél neki ennivalót, babaruhát (de majd csak ha kell, ne jó előre, mert a végén pénzzé teszik a cigány...). Nincs jogod a saját családod biztonságát veszélyeztetni a nővéred hülyesége miatt. Ahhoz meg végképp nincs jogod, hogy a férjed által megkeresett pénzt az ő kifejezett kérése ellenére olyanhoz juttasd, aki meglopott titeket.
nehéz, mert a nővéred, szereted, de azzal teszel a legjobbat, ha hagyod, hogy megtapasztalja, hogy mekkora sz..ba lépett, mert akkor talán hamarabb megjön az esze, hogy változtasson, de ha mindig ellátod, eltartod, az életben nem jön ki ebből a kecmecből.
Nem. A nővéred felnőtt ember. A felnőttség első foka az, hogy az ember megtanul MINDEN tettéért felelősséget vállalni.
Ne csak ne érezd magad rosszul azért, mert te jól élsz, mert a férjed és te güriztek, ő pdig rosszul, mert hibát hibára halmoz és mást sem akar, csak másokon élősködni, bűntudatot kelteni és a nyakadba varrni magát.
Én nemhogy nem támogatnám, hanem szóba sem állnék vele többé. Még a végén a nyakamra hoz egy szép napon egy egész cigánjtábort. Ha nem rosszabbra. :(
Azon lehet és azon érdemes segíteni, aki maga is akar és kapar. Ha érted, miről beszélek. Aki csak tátott szájjal a mannát várja, azon pedig nem szabad és nem is lehet, bármennyire is a testvéred.
Gondolj bele. Ha te mimdig segitesz neki, sose fognak dolgozni rendes életet élni mert nem hülyék. Ha van aki eltartja akkor minek dolgoni? De te se lehetsz mindig mellette. ... hagyd felnöni.
Én nem segítenék tanulja meg hogy kell élni " nem mások hátán. ."
A nővérem dolgozott, de a terheség miatt nem tud már, nagyon rosszul viseli. Jól keresett, sajnos a fix bejelentett fizetése minimálbér volt (jutalékos rendszerben volt és 150-250ezer jutalmat is kapot havonta). Sajnos a megtakarutásait a fiú *elbizniszelte*. Nagyon fiatalok voltunk amikor meghaltak a szüleink és nagyon nehéz volt nekünk de mindig segítettünk egymásnak. És tudom, hogy csak én vagyok neki, ezért ilyen nehéz. Bárcsak ugy lenne, hogy a fiú elhagyná... imádkozok érte.
Az a baj ha kifizetem megint a számlájukat azzal a fiúnak is jót teszek (ingyen lakik), és kaját meg haza viszi és az is eszik belöle, és annak a fiúnak nem is kell több van kaja van lakás. Próbáltam, hogy nem beszélek vele, de akkor egész nap csak arra gondolok, hogy jól van e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!