Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan kezeljem a kamaszkori...

Hogyan kezeljem a kamaszkori hisztit?

Figyelt kérdés

Húgom most lép bele a kamaszkorba, és iszonyatosan sértődékeny lett. Az ember bármit mond neki, bedurcáskodik, meg bőg (nem rendes sírás).

Múltkor megkérdezte, milyen lett a frizurája. Mivel úgy kötött copfot, hogy nem fésülte ki a haját, megmondtam, hogy jó lenne, de kócos a haja. Erre nekiállt durrogni, meg sértődötten elvonult, hogy beszóltam neki...

Még nekiállt zokogni is (nagyon erőltetett volt).

Meg kitalált valamit a testvérünk szülinapi bulijára (a barátainak és szűk családnak szervezte), mikor elmondta tesómnak, ő nem kért belőle. Csakazértis nekiállt, nem is ment neki, amikor rá lett szólva, még neki állt feljebb. A bulin végig duzzogott, hozzá se lehetett szólni, majd egy nagyjelenettel távozott. Elég békés természet vagyok, de legszívesebben adtam volna neki egy helyreigazító pofont.

2013. jún. 4. 13:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell sehogy kezelni, egyszerűen engedd el a füled mellett, majd kinövi. Ettől ne bánjatok vele hímes tojásként, de védjétek a kis lelkét. Próbáljatok beszélni vele ilyenkor arról, hogy ez egy kicsit sok, hogy tudatosuljon benne. A lényeg, hogy ez a tulajdonsága egy cseppet se maradjon meg felnőtt korára, mert így csak is hátrányokkal indul az életben.
2013. jún. 4. 13:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kinövi, ilyet én is csináltam. Én előre rettegek ha a lányaim olyan lesznek ebben a korban mint én, anyámék viszont kárörvendő vigyorral várják az unokák tinikorát.
2013. jún. 4. 13:37
 3/6 A kérdező kommentje:

Ő a harmadik lány. Nővérem visszadumálós, én elzárkózós, ő meg hisztérikus kamasz.

Ami a legrosszabb, hogy a lányom két éves és ellesi tőle a hülyeséget.

2013. jún. 4. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne engedd h tul sokat találkozzon a lányoddal. A hugod meg majd kinövi.
2013. jún. 4. 15:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Ő a keresztanyu, így sokat van a gyerekkel. Komolyan fél éve még simán rá is bíztam, most már nem nagyon merem, mert mintha nem gondolkodna.

Multkor, mikor itt aludt, nekiállt ugrálni a matracon, rászólok, hogy ne csinálja, mert eltanulja a gyerek.

Negyed óra múlva az asztal sarka mellett két centivel zúgott el a lányom, mert keresztanyu megmutatta.

Régen is hisztizett a lányom, de a bőgve elrohanás és ajtócsapkodás eddig még nem volt terítéken.

2013. jún. 4. 18:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Na ez azért így már más, ha veszélyezteti a lányodat. Ezt már ne hagyd, és igenis szólj rá.

Ha megsértődik, ha nem, nem szabad ezt engedni neki.

2013. jún. 6. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!