Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Féltestvérek közötti kapcsolat...

Féltestvérek közötti kapcsolat Jogilag mit tehetek?

Figyelt kérdés
Szeretném, ha a lányom megismerhetné a féltestvérét. Mind 2 gyermek 10 éven aluli...jogilag tehetek valamit? A másik gyermek nem is tud az én lányom létezéséről.

#féltestvér #Jogilag mit tehetek
nov. 25. 19:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%
Nem mindenki akarja megismerni a féltestvérét. Ezt neked is el kell fogadnod.
nov. 25. 21:14
 12/32 A kérdező kommentje:
11es persze elfogadnám,de még a létezéséről sem tud.
nov. 25. 21:18
 13/32 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező, menj be a gyámügyre. Veszteni valód nincs.
nov. 25. 21:34
 14/32 anonim ***** válasza:
62%

Ha arról van szó, hogy a gyereked egy házas férfitól van, aki közben éli az életét a feleségével, közös gyerekükkel, és te a kapcsolattartás címén akarsz berongyolni az életükbe szétszedni ezt a családot, ne tedd inkább. Bár a feleségnek joga van megtudni, hogy a férje hűtlen és csinált egy gyereket egy másik nőnek, nem helyes, ha a gyereked direkt módon belekeveredik a másik gyerek családjának széthullásába.

Azért ez a gyanú, mert más felállások esetében az apától tudna a féltesóról a gyerek, de ha nem, esetleg írd le konkrétan, mi a helyzet.

nov. 25. 21:53
 15/32 A kérdező kommentje:
Amikor megismertem, már nem volt házas. Részletesen nem szeretném leírni a lényeg az, hogy a gyermekem születése előtt meghalt.
nov. 25. 22:04
 16/32 anonim ***** válasza:
94%

Ez szomorú.

Az előző feleségét ismered, ill. kapcsolatba tudsz vele lépni? Szerintem a tiszta ügy az lenne, ha először négyszemközt vele beszélnél erről. Ahogy mások már írták, a gyámhatóság ekkora gyerekek esetében úgyis a szülőket fogja kérdezni. Ha ő ellene van, akkor nem sok értelme van próbálkozni.

Esetleg, amikor felnőnek, vagy akár csak akkorák, hogy közösségi oldalakat kezdenek használni, akkor fölvetheted neki, hogy ha akarja, keressen rá a féltestvérére.

nov. 25. 22:22
 17/32 anonim ***** válasza:
56%
Nézd, ha nem tud a letezeserol, akkor nem kell ezt erőltetni.
nov. 26. 06:46
 18/32 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem, miért bolygatod ezt.

Gondolod, hogy ha jogilag köteleznéd is a másik szülőt, hogy havi 1-2 alkalommmal találkozhassanak a gyerekek, akkor ők nem beszélnék tele a másik gyerek fejét? Hogy az a gyerek nem utálkozva menne oda, ha otthon negatívan ítékik meg a te gyereked létezését?

nov. 26. 07:14
 19/32 anonim ***** válasza:
78%

10-es, én pl nagyon érdekesen néznék, hogyha 13 éves koromban kiderült volna, hogy ja, amúgy van egy féltestvérem, akiről semmit nem tudok.

És persze jött volna az elvárás a másik fél részéről, hogy kedveljem - de miért kellene? Ő nekem SENKIM egy idegen.

Nem tudom, miért akarjátok ráerőltetni a másik gyerekre a sohasem látott, nem is ismert féltesót.

Szerinted örülni fog neki? Hát 99%-ban nem.

Ez csak a filmekben olyan buli, a valóságban viszont irtó nagy kavarodás lesz belőle, és csak összebsszátok a gyerek életét.

nov. 26. 08:18
 20/32 anonim ***** válasza:
19%

"Nem tudom, miért akarjátok ráerőltetni a másik gyerekre a sohasem látott, nem is ismert féltesót."

Nem "ráerőltetni" akarja, hanem az, hogy egyáltalán tudjanak egymásról.

Ne felnőtt korban derüljön ki, hogy van egy testvére. Aztán meg jön a jogos kérdés, hogy de miért kellet titkolni ezt?!

Egyébként 99%-ban örülni fog neki.

nov. 26. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!