Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szégyellnem kéne magam ezért?

Szégyellnem kéne magam ezért?

Figyelt kérdés
Testvéremmel 8 év van köztünk mind a ketten lányok vagyunk. Idén leszek 21 ő télen lett 29. Nem mindig volt túl jó viszonyom a nővéremmel lehet hogy a nagy korkülönbség miatt. Meghallottam azt hogy anyukámmal arról beszélnek hogy nekem sokkal több van engedve mint neki volt amig velünk lakott. Egyetemre járok még egy évig. A szüleim segítenek abban hogy az albérletet fenntudjam tartani (az ösztöndíjam az egész fedezésére édes kevés rajtam kívül lakik ott még két lány) mint ahogy annak idején nővéremnek is amikor ő volt ugyanennyi idős. 8 év alatt nyilván változott a világ az enyém már drágább ez többször a fejemhez is lett vágva. Mondtam hogy akkor keresek valami munkát ami belefér az órarendembe de leszavaztak. Nyaranta 2 hónapot dolgozni szoktam azt a pénzt félreteszem. Nővérem azt is szóvá tette hogy nekem van műkörmöm neki meg nem volt (soha nem is mondott olyat hogy szeretett volna) meghogy én többet szépítkezek, mint ő (fodrász kozmetikus) és hogy ő ennyi idősen nem járt. Rákérdeztem ezekre anyukámnál és ő is azt mondta hogy úgy látja nekem több van engedve és hogy ne panaszkodjak semmir holott én max annyit mondtam, hogy azt érzem vele szívesebben beszélget mint velem. Nem hinném hogy ezeket a nővéremnek annak idején nem engedte volna meg ha akart volna ilyesmi azt viszont elmondhatom hogy nővérem sokkal többet járt bulizni én szinte sose voltam. Szerinte ruhából is többet veszek mint ő az ízlésemet egyébként legtöbbször lefikázza hogy gáz mert a mai divat szerint öltözök és az tök közönséges. Soha nem akartam többet, mint ami tesómnak van nem is értem a sértődést. Most az van terítéken, hogy szeretnék szülinapot szervezni a barátnőimmel (jövő hónapban lesz) de meghallotta hogy erre is tett megjegyzést hogy neki nem volt ilyen. Szégyellnem kéne magam és vissza venni? Már azon is gondolkoztam hogy többet nem járok szépítkezni vagy hogy átmegyek levelezőre vagy passziváltatok. Tényleg én akarok túl sokat?

2024. jún. 28. 20:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
A helyedben elengedném a kapcsolatot a nővéremmel. 🙉
2024. jún. 28. 20:50
 2/18 anonim ***** válasza:
51%
Akadj mán le a nővéredről! Albérletben laksz, még csak találkozni se kell vele. Nincs.
2024. jún. 28. 21:13
 3/18 anonim ***** válasza:
91%
Ez egyszerű irigységnek tűnik. Attól hogy tesók vagytok még nem vagytok egyformák, mások az igényeitek, prioritásaitok. Éppen emiatt nem lehet 2 ennyire különböző testvért ugyanúgy nevelni, mondhatni testreszabottan célszerű. Lehet hogy ebből adódnak a különbségek amiket szóvá tesz.
2024. jún. 28. 21:17
 4/18 anonim ***** válasza:
92%

Veled nincs semmi baj. Eszedbe ne jusson átmenni levelezőre vagy passziváltatni!

Nővérednek van párja, barátnői? Miért van ennyire rád függve?

2024. jún. 28. 22:44
 5/18 anonim ***** válasza:
80%

Az a kérdés, hogy a műkörmöt, fodrászt ruhákat ki fizeti? A szüleid? Vagy ösztöndíjból?

Mert én ennyi idősen ezeket a dolgokat az ösztöndíjamból finanszíroztam, ami kb 15 éve volt. Szerintem ezeket illene megvenni saját pénzből, nem a szülőktől jattolni. Az, hogy a lakhatást, kaját állják az szerintem rendben.

Na de, a nővérednek ezekhez semmi köze. Elkellene engednie azt, nála hogy volt. Kit érdekel? Nála úgy, nálad így.

Neki is lehetett volna körme, fodrásza, csak nem volt rá igénye és ez nem a te hibád.

Meg olyan hülye duma ez a rád engednek többet.

Oké, egy fiatalabb biztos többet megtehet általában. Tudom mert én vagyok a legkisebb a családban. De 21 évesen nincs ilyen hogy megengedik a fodrászt. Ez annyira lealacsonyító duma.

Szerintem veled semmi probléma, a nővéred egy irigy elégedetlen pitsa.

Megmondanám neki, hogy tök szánalmas, hogy 29 évesen irigy a húgára. Ne veled foglalkozzon, hanem szerezzem egy pasit magának és ne a te életedet elemezze. D.ugjon, bulizzon, dolgozzon, építse az életét ne a te életedben vájkáljon.

Minden hogy gáz.

2024. jún. 28. 23:27
 6/18 anonim ***** válasza:
19%

Olvasva téged, bizony picit visszavehetnél. Szüleid fizetik, kozmetikus, fodrász, egyetem, albérlet, élelem, rezsi stb.

Én szégyelném magam a tesóm előtt emiatt.

2024. jún. 28. 23:54
 7/18 anonim ***** válasza:
74%
Igen ki fizeti ezt a szépítkezést meg a ruhákat? Mert a mai világban ezek nem kis összegek.
2024. jún. 29. 06:07
 8/18 anonim ***** válasza:
55%
Mondjuk azért igen, egy kicsit tényleg visszavehetnél ezekből az extrákból, oké, hogy támogatnak a szüleid, de azért nem gondolod, hogy jól esne magukra is költeni?
2024. jún. 29. 06:48
 9/18 anonim ***** válasza:
56%

Hárman vagyunk testvérek. Nővéremmel nagyon szigorúak voltak, de minden hétvégén bulizni volt, az nem volt baj, velem kicsit engedékenyebbek voltak, én havi 2x eljártam a haverokkal inni (nem bulizóhelyre) tp, művház mögé, az baj volt, mert milyen a társaság (???) öcsémmel meg teljesen elengedték a gyeplőt 😂

Ami volt elmúlt kár ezen rugózni.

2024. jún. 29. 06:50
 10/18 anonim ***** válasza:
88%

Arról egyiktőtök sem tehet, hogy a szülők így neveltek, az ő hibájuk, hogy nem volt egyforma bánásmód. Ilyen szempontból értem, hogy fáj neki, hogy te többet kapsz. Ez viszont nem a te hibád, nem rajtad kéne kitölteni a dühét.

Viszont ha többször panaszkodtak, hogy sok a költség és még csak nem is magadat tartod el akkor miért nem mondasz le a nem kötelező kiadásokról?

2024. jún. 29. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!