Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudok újra közel...

Hogyan tudok újra közel kerülni a testvéremhez, úgy, hogy a barátja nem engedi a családjához?

Figyelt kérdés
Testvérem 21 éves, a párja 30 éves, idén nyáron lesznek 2.5 éve együtt. (testvéremnek első szerelem) Sajnos a pasi nincs jó hatással a testvéremre, azt látja a család, hogy teljes mértékben kihasználja a hugomat. Ezt ő sajnos nem látja, viszont évek óta nem találkozott senkivel a családban. Még azt is titokban tartja hogy hol lakik, felhívni esélytelen hugomat, mert kinyomja a telefont. Sajnos előfordult már az is, hogy kihangosítva beszélt és lehetett hallani, hogy a barátja puffog a háttérben. Szeretném látni a hugomat és személyesen többet találkozni és beszélni vele. Mit tudok tenni ebben az esetben? Ha nem engedi a barátja hogy találkozzak és beszéljek a testvéremmel fordulhatok rendőrséghez?

máj. 18. 01:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
64%

És vetted a fáradságot, hogy ezt közöld is velük, 10-es? Mert ha nem, akkor nekik ezt mégis ezt honnan kellett volna tudniuk?

Ne gondold azt, hogy te vagy a világ közepe, és mindenkinek olyan a helyzete, mint a tiéd. A kérdező egy őszintén aggódó testvér. Nem a te bántalmazó anyád.

máj. 19. 09:31
 12/13 A kérdező kommentje:

Őszintén aggódok a testvéremért és soha nem akarnék neki semmi rosszat. Amíg nem volt pasija, bármikor számíthatott rám és támogattam őt, segítettem amiben csak tudtam. Úgy gondolom, hogy testvérek közt ez teljesen alap dolog. Szüleim is mindig támogatták őt, soha nem tiltották el semmitől se! Bárhová mehetett, bárkivel találkozhatott, nem volt egyáltalán korlátozva, mint ahogy a többi testvérem sem. Nagyon családcentrikus volt a hugom, minden eseményen ott volt, lehetett számítani rá.

Sajnos amióta összejött ezzel a pasival, gyökeresen megváltozott és nem lehet vele személyesen találkozni Szüleim egyetlen dolgot kívántak csak, hogy bárkit választunk az életben, az tényleg szívből szeressen minket a pasi és ne az anyagi háttér stb miatt szeressen belénk. (érthető részükről) Nagyon sok érv a pasi ellen szól, és úgy gondoljuk, hogy csak kihasználja őt és nem szívből szereti őt, a családjától teljesen elválasztja hugomat. Egy pár esetet röviden felvázolok, mint megtörtént eset:

- a pasi nagyon sokat iszik még 30 évesen is, viccesnek tartja, hogy fekve hány sokszor

- egyfolytában az exeiről beszél, hogy kivel milyen volt a nemi élete (általában egy társaságban csak ő beszél és ezeket a storykat kell hallgatni)

- nem támogatja testvérem életében a továbbtanulást, mert a két kezi munka fontosabb (20 évesen előtte van az élet, hogy 2 okjt- vagy egy egyetemet elvégezzen, de a pasi érettségi után munkára kötelezi)

- kioktató, lekezelő módon beszél a szüleimmel és minden családtaggal (meg kell jegyeznem, hogy történt egy autós balesete hugomnak,aminél 1 héttel később szóltak csak, az autó nem a testvérem nevén volt, hanem a szüleimén - a pasi pénzt követelt úgy, hogy egy kép sem sem készült a sérült autóról és még betét lapot sem írtak) ebben a helyzetben tény hogy nagyon dühösek voltak a pasira a szüleim, mert 30 évesen sem tudott hivatalosan eljárni

- eladja a testvérem drága hobbi felszerelését úgy, hogy minden garancia, papír nálunk van (nem azért vették neki ezeket a dolgokat, hogy pénzt csináljanak belőle, ha nincs szüksége rá tesómnak, visszahozhatta volna)

- nem lehet tesómmal találkozni élőben, 1 hónapra rá ad időpontot, de a találkozó napján közli, hogy a pasija programot tervezett nem ér rá

- tesóm szülinapján a pasi családja hivatalos csak, mi azon a napon se találkozhattunk vele

- mindig felköszöntöttem a testvéremet, még ha nem is beszéltünk, de ezt tagadja (nálam az elküldött üzenetek közt ott van, de a tesómnál nincs ott - gondolom kitörölte vagy ő vagy a pasi, mert ha letiltott volna, nem tudtam volna kézbesíteni se az oldal az üzenetet)

- a pasi engem úgy letiltott, hogy nem is írtam rá soha, még személyesen se beszéltem vele kettesben (a családból mindenkit letiltott, de a testvéremet is ugyan erre rákötelezte egy időben, hogy akkor csak telefonon lehessen vele beszélni - de a telefont meg soha nem veszi fel)

Azt állítja a testvérem, hogy mindezek ellenére szereti ezt az embert és azt hiszi, hogy ez szerelem. (pedig sajnos ez minden csak nem szerelem) Minden áron azt akarja a testvérem, hogy bocsánatot kérjünk tőle, pedig nincs rá oka. Természetesen nem tetszik neki, hogy nem fogadjuk el a pasiját, ez valószínűleg fáj is neki és egy családi eseményre se jöhet el egyedül emiatt. Ezért mi elhívtuk úgy is őt, hogy hozza magával a nyugodtan pasiját is, hogyha ragaszkodik hozzá, de erre az volt a válasza, hogy ez csak képmutatás részünkről és előbb kérjünk bocsánatot egyesével tőlük.

Valamiért úgy érzem, hogy érzelmileg manipulálja és kontroll alatt tartja a testvéremet és mi egyáltalán nem tehetünk semmit. Nagyon fáj ez a tény és nagyon nehezen tudom elfogadni azt, hogy egy pasi miatt ilyen szinten tönkre menjen a kapcsolatom a hugommal. Szeretném, ha ez változna pozitív irányban és a tesóm többet beszélne és találkozna a családjával (még úgyis, hogy ezzel a pasival van együtt). Őszintén azt szeretné mindenki a családból, ha "visszakaphatná" a testvéremet, még úgyis ha ezzel a pasival együtt marad. De egyszerűen erre sincs mód és nagyon szomorú, tehetetlennek érzem magam. :( A rendőrég csak egy opciónak jött fel bennem, hogy segíthet-e ebben, nyílván nem célom ebben az irányban eljárni, mert a testvérem a pasit védené és nem lenne értelme az egésznek. Nagyon reménykedek abban, hogy valamilyen megoldás létezhet erre az esetre és kapok valamilyen oldalról segítséget.

máj. 19. 12:54
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát, vagy az idő hoz valamit véletlenszerűen, pl a pasi ráun, esetleg történik valami, amitől már ő is besokall, mondjuk úgy megveri, hogy a csontját töri, vagy fel kell készülni arra, hogy a tesód számotokra elveszett. Azért csak próbáld rendületlenül keresni, pl a munkahelyénél, és további ismerősöket erre megkérni. Valamiért nagyon nincs önbizalma a húgodnak, azt hiszi, örülnie kéne, hogy egyáltalán valaki elfogadja.

Apróbb szemet szúró ellentmondások mégis: hogy tudtok 1 hónapra időpontot kérni, vagy hogyan akarhat tőled bocsánatkérést, ha nem áll veled szóba, nem is reagál? Honnan tudjátok, hogy milyen események történnek velük (eladás, születésnap, továbbtanulás)? Honnan tudod, hogy az ő e-mailfiókjában mi látszik?

máj. 19. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!