Édes testvérnek számít vagy nem?
10# Miért lenne vérfertőzés? Ha biológiailag nem egy vér...
Max az erkölcs hogy a mostoha testvére és megszólnák hogy mégis együtt nőttek fel...
De ha gyerekük születne nem lenne vérfertőzés biológiailag.
A minap volt egy hasonló kérdés; megpróbáltam utánanézni. Annyit találtam egy ügyvéd honlapján - paragrafus megjelölése nélkül -, hogy az örökbefogadó szülő akkor házasodhat csak össze az örökbefogadott gyerekével, ha előtte felbontják az örökbefogadási szerződést.
Tudom, itt nem ez volt a kérdés. De valószínűleg az ilyen módot létrejövő testvéri kapcsolatból is csak akkor lehetne házasság, ha szintén felbontódna az örökbefogadási szerződés.
De ez tényleg csak tipp.
Nyilván nem lehet valaki valakinek a felesége/férje, és ugyanakkor a testvére is.
Már egy öröklés is necces lehet. Meghal a férj, nincs se lefelé se felfelé örökös. Az özvegy milyen jogcímen örökölne utána? Mint túlélő házastárs? Vagy mint testvér?
Jogilag a testvéred, családi kapcsolatok szempontjából a testvéred.
Vérrokonság viszont nincs köztetek.
"De ha gyerekük születne nem lenne vérfertőzés biológiailag."
ez igaz, de nem házasodhatnak a magyar törvények szerint.
A lényeg hogy biológiailag nem vérfertőzés!
A többi csak papír. Örökbefogadás megszüntetése mindent ami papíron rokonok és kész. Utána ha papíron semmi közük egymáshoz lehet házasság gyerek stb...
Bár ez már más téma mert szó se volt közös gyerekről stb. Csak hogy tetszenek egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!