Hogy lehet ezt kezelni?
Egy házban lakunk húgommal, párjával és Anyunkkal. A húgom nyáron esküvőre készül, majd terveznek vmikor lakást is venni, emiatt rengeteg pénzt félretesznek. Mivel négyen lakunk itt, nyilván négyfelé menne a rezsi is, plusz az egyéb házzal kapcsolatos kiadások (pl bojlercsere). Na most a helyzet az, hogy a spórolásra hivatkozva kb dec-jan óta nulla forinttal járultak hozzá ezekhez. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mindig mondja tesóm, h persze, majd utal, aztán eljön a hónap vége, amikor is mondja, hogy már nincs pénze, majd fizetéskor, ilyenkor néha sír. De mint írtam, legalább január óta megy ez a majd fizetéskor. De megjegyzem szórakozásra, hobbira mindig van pénzük. Rengetegszer szóltam, szóltunk… Szerintem lehet, hogy a párja nem tudja ezt.
Emiatt persze nekem nem jut semmire kb, mert hát a költségeket vkinek állnia kell. Illetve Anyumnak is sokszoros a kiadása emiatt. Ja, mindenki dolgozik, illetve Anyum nyugdíjat kap. Hogy lehet ezt kezelni? Anyámnak a gyereke, oké, tegye meg érte ha akarja, de ez nekem is aránytalan teher. Sajnos jelenleg elmenni innen nem tudok. Hogy lehet ezt bírni? Engem már elmondhatatlanul feszít, és tehetetlennek érzem magam.
Jót mond a 4-es. Négyen kell leülni, és megmondani, hogy nem bírjátok tovább, hogy hónapok óta tartoznak, és most sem fizetnek.
Meg kell egyezni a tartozás megfizetéséről, és hogy a továbbiakban fizetéskor kell fizetniük a rájuk eső részt.
Teljesen mindegy TE mit akarsz. Anyukádnak nyilván jó ez így, úgyhoyg marad ez a felállás.
Te annyit tehetsz hogy nézel társbérletet, albérletet és lépsz onnan - én egyetlen percig nem fizetném a rezsit, kaját másik két ember helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!