Mi a véleményetek erről?
Egy ideje alacsony az önértékelésem, így lehet hogy emiatt látom így a dolgokat, de érdekelne mások gondolata is ezzel kapcsolatban.
Van egy kamasz húgom, és rengetegszer veszem észre azt, hogy igyekszik minél inkább másolni az életem. Tudom, testvéreknél ez normális, de nem egyszer dörgölte az orrom alá, hogy ő sokkal jobban kiemelkedik, illetve okosabban reagált szituációkra, mint amiben én voltam. Ezzel semmi problémám nem volt, de kezd egyre rosszabbul esni, hogy ezt már repetatív módon csinálja. Lehet mélyen legbelül irigy vagyok hogy neki jobbra fordultak a dolgai, vagy hogy míg az én esetemben a dolgok nem voltam figyelembe véve, most ő ezekkel hatalmas figyelmet, elismerést kap. Olyan mintha színtiszta ugyanazokat szeretné átélni, mintha az életét az enyémmé szeretné alakítani. Bármi apróságot, tervet, vagy már bekövetkezett dolgot ejtek ki/mesélek el, az vagy azonnal, vagy rövid időn belül úgy alakítja hogy az a dolog, ugyanúgy alakuljon nála is.
Őszintén zavar ez, és próbáltam felhozni neki a dolgot, amit persze hárított és én jöttem ki mint gonosz. Lehet külső szemmel tényleg furcsán hangzik, de nekem ez kezd egyre zavaróbb lenni. Nemtudom volt e már valaki hasonló helyzetben testvérrel/családtaggal/vagy baráttal kapcsolatban, és kíméljetek a borzasztóan ítélkező kommentektől
Engem is irritálna. És igenis megfér egymás mellett a szeretet és az, hogy neheztelsz rá ezek miatt.
Kamaszként persze még védhető a dolog, valószínűleg tényleg követendő példa vagy számára, a kérkedés meg legfeljebb gyermekded egózás. Ettől függetlenül belőlem is azt váltaná ki, hogy olyankor "@gyonütném" :D
Viszont a te oldaladról, hogy ezek az érzések miért jönnek felszínre, érdemes lenne utánajárni? Hogy ez valóban a tesódnak szól, vagy inkább a szüleid rontottak el valamit, és a tesóddal kialakult helyzet egy tünet?
Nem lehet-e, hogy tőled sokat vártak/várnak el, és neked több fronton helytállva kellett teljesíteni, ami alapelvárás volt, neki meg kipárnázott már az út és ugyanazért ami neked a minimum volt, őt piedeszálra emelik? ezeken érdemes elgondolkodni.. :)
Amúgy hány éves vagy, illetve bátty vagy nővér?
4-es: Jó nyomorult lelkivilágod lehet, ha ezért képes voltál idekommentelni hajnali fél kettőkor. Egyrészt, nem gondolnám, hogy építő jellegű kritikának szántad, másrészt egy teljesen normális "írásképű" ember írásába kötöttél bele, akinek annyi a bűne, hogy – feltehetően az érzelmi érintettség/felfokozottság miatt – pillanatnyilag fontosabb volt számára a tartalom, mint a kikezdhetetlen helyesírás. Ha olyan k...a okos vagy, gondolom ezt is le tudtad szűrni a szövegből.
Ha nem tudsz semmi hasznosat mondani, akkor inkább maradnál csendben, mert sokkal irritálóbbak az ilyen okostojás megnyilvánulások, mint azok a RETTENETES HIBÁK, amiket a kérdező vétett. (2-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!