Keresem a csaladom?(Hosszu)
Szuletesemkor edesanyam a korhazban hagyott es elment, ennek lassan 26 eve.
A hivatalban csak a szuleim nevet adtak ki, igy nem tudtam hogy szuletett-e utanam testverem.
Tavaly, mikor mindketten ugyanazt az online dns tesztet csinaltuk, kiderult hogy van egy noverem. Kesobb sikerult par rokont talalni, akik elmondtak hogy egyszer mar egy testverunk felkereste oket. Idokozben anyukank meghalt es nem tudtunk kerdezni, igy tobb, mint egy ev eltelt mire megtalaltuk a noverunk, aki sajnos szinten halott. Viszont ezzel egyutt most azt is megtudtuk, hogy hatan vagyunk testverek, tehat meg 3 testverem keresem es mar tenyleg nincs fogalmam, hogy hol kellene keresnem, mert senki nem ismeri oket es aki tudott volna barmi infot mondani is halott. Annyi biztos, hogy az elso gyermek es az en szuletesem kozott 22 ev telt el, megis hol kellene egy 40+ szemelyt keresnem?
Sajnos az sem segit, hogy az orokbefogadasuk utan a nevuk is valtozott.
Tenyleg tanacstalan vagyok, mit tegyek? Hol keressem?
Barki, aki hasonlo helyzetben volt?
Nem vagytok normalisan, az egyszer biztos.
Habar egyikotoknek sincs koze hozza, en csak egy kerdest tettem fel hogy merre kene elindulnom.
Tudjatok biztosan, hiszen napi szinten jartok a hivatalba ilyen ugyeket intezni. Elarulom, amikor meghalsz mar senki nem fogja megkerdezni, hogy beleegyezel-e barmifele informacio kiadasaba. Mi kervenyeztuk az orokletes betegsegekre adjanak ki valamit es megkaptuk miben halt meg, a nevet es szuletesi helyet is. Lenyeg a lenyeg, hogy testverekrol nem adtak ki semmi informaciot nekunk, meg azt sem hogy van-e.
Miert keresem oket?
Egy mar megtalalt engem es egyikunk sem kuldte el a masikat sehova sem, talan mert normalis emberek vagyunk? Egy masik mar nem is el, pedig probalt minket evekig megtalalni, de egy testverunk megtalalta csak akik tudtak a nevet mar halottak. Tehat feltetelezem, hogy nem fogadna rosszul ha megtalalnank. Nem szamit mennyi ev telt el, minket erdekel sok minden es alapvetoen a csaladunk tagjai mind orultek, hogy megtalaltuk oket. Habar a fele nem is tudott a letezesunkrol. Es megis…
Megdobbento mennyi lelkileg szegeny ember van itt, aki a duhet probalta kielni rajtam. Biztos sikerult, engem felidegesiteni annal kevesbe. Inkabb szornyulkodom..
"Elarulom, amikor meghalsz mar senki nem fogja megkerdezni, hogy beleegyezel-e barmifele informacio kiadasaba."
Elarulom, attól hogy meghalsz, a személyiségi jogaid nem szűnnek meg. Az ugyintezo annyit közölhetett veled, hogy a keresett személy elhunyt, de semmi információt nem adhatott ki, így biztosan nem kaptál se nevét, se születési helyet, semmit.
Valamint ezt abbol a papirbol idezem, amit ugye szerinted soha nem kaptam meg :
A ptk. 4:135. (5) bekezdese alapjan, ha a verszerinti szulo az (1) bekezdes szerinti kerelem eloterjesztesenek az idopontjaban mar nem el, termeszetes szemelyazonosito adatai az orokbefogadott gyermekkel kozolhetoek, kiveve, ha korabbi eljaras soran mar ugy nyilatkozott, hogy adatai kozlehesehez nem jarul hozza.
Inkabb jarj utana a dolgoknak, ha nem akarod magad idegesiteni amiert igazam van..
#16 vagyok
Csak azért kérdeztem, mert van egy húgom, aki vagy 97 vagy 98 májusában született (talán pont anyák napja körül) és a születése után örökbe lett adva. Osszesen 6-an vagyunk mi is testvérek és a húgom a legfiatalabb. Egyikunket sem a szüleink neveltek.
Annyi a nagy különbség, hogy nálunk anya él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!