T i mit tennétek ha nem tisztel titeket a tesótok?
Miben nyilvánul meg?
A tisztelet nem jár automatikusan azért, mert te vagy az idősebb.
Attól függ mit értesz tisztelet alatt
Sok ember a talpnyalást várja el alapvető tiszteletként ami nem oké mert az talpnyalás
Rokonok között ez nem divat, a rokonok szeretik egymást és egy alapvető tisztelet megvan
Ha viszont valaki térdencsúszásra kényszerít rokon létére ott valami nem stimmel
#1 szerintem azért jár az idősebb felé a tisztelet, nyilván testvéreknél más a szitu
Most lett tini persze hogy nem fog tisztelni ez nem a te hibád gondolj bele hogy te milyen voltál az ő korában
@6, szerintem meg nem. A kor nem érdem, hanem állapot, miért kéne tisztelni?
Anyámékat sem azért tisztelem, mert idősebbek.
1# megkérdezek tőle valamit, aztán flegmán gúnyosan válaszol pl.
De ki mondta hogy azért jár a tisztelet mert idősebb vagyok? Megadom neki én is, ha nem adnám meg neki már úgy szájba vágtam volna hogy a takony menetet vágott volna a nyakán,(és akkor a kérdést se kellett volna kiírnom) de nem tettem.
Épp ezért nem értem hogy ő mit gondol magáról.
6
Mire fel? Azért, mert hamarabb született és még nem halt meg?
Szerintem mindenkinek jár egy emberi tisztelet, de ez pusztán annyi, hogy udvariasan viselkedem. Miért kellene külön tisztelni azt, hogy valaki hamarabb jött világra, mint én? Ugyanígy nem látom be, hogy valakinek azért kellene engem különösen tisztelnie, mert x évvel több ideje vagyok életben, mint ő...
Ezek szerint rosszul fogalmaztam úgy értettem,hogy nyilván megadom a tiszteletet egy idősebb emberek azzal hogy pl nem úgy köszönök H cső bammeg erre értettem de mindegy engedjük el nem ez a kérdés
Kedves kérdező te ezeket hogy szoktad lereagálni amikor így beszél veled mert ha rá hagyod akkor nyilván úgy érzi hogy megteheti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!